Zobacz pełną wersję : Dual power
jerezano
30-09-2009, 12:13
Czy znajdzie się ktoś, kto użytkuje lampę Quantuum R+ Dual Power (chyba dobrze zapamiętałem nazwę). Chodzi mi o jej wydajność terenową - czy bateria wystarcza na tyle, ile obiecuje producent? Chciałbym kupić coś przenośnego, ale mocniejszego niż sb.
FotoDamian
03-10-2009, 20:39
Tez chciał bym coś się dowiedzieć na ten temat na razie tyle tylko znalazłem u konkurencji ^^ jestem tu nowy i nie wiem czy można dawać takie linki ale zaryzykuje :) http://canon-board.info/showthread.php?t=48660&page=4
Pozdrawiam.
para_wodna
12-10-2009, 01:38
Niestety nie z doświadczenia własnego, ale z doświadczenia znajomego wiadomo mi, że akumulator trzyma przyzwoicie długo. Przyzwoicie tzn. 100-140 błysków na pewno. Poza tym jak na przenośną lampę Quantuum R+ Dual Power jest bardzo lekka, no i niewątpliwą zaletą jest szybkość ładowania batterypacka.
Luźna gumka
12-10-2009, 09:14
Jak chcesz zapytaj Janmar'a od nas z forum. On ma te dwie lampy i bardzo sobie chwali. Z tego co pamiętam z rozmowy z nim, to akumulator do lamp jest bardzo lekki przez co nie ma problemów z zawieszeniem go na statywie razem z lampą. Ilość błysków jest rzeczą względną, bo pytanie ile osób pracuje na pełnej mocy?
Je generalnie mam zamiar zainwestować w generator akumulatorowy - Fomei Power Star - 2. Jeżeli chodzi o wagę i wielkość to nigdy nie dorówna Quantuum'owi, bo cała skrzynka waży 8,5 kg, ale można podpinać zwykłe lampy błyskowe na prąd "gniazdkowy" nawet do 1200 Ws. I w tym aspekcie, nikt tej maszynki nie pobije :-P No i ma wymienne akumulatory, tak więc liczba błysków w plenerze może znacznie się zwiększyć.
Jak chcesz zapytaj Janmar'a od nas z forum. On ma te dwie lampy i bardzo sobie chwali.
ma ich trzy (albo cztery), ale to nieistotne. Robi na nich więcej w domu, gdzie ma zasilanie sieciowe. W terenie robiliśmy zdjęcia kilka razy, ale to były krótkie sesje, więc akku starczało.