Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Cztery okienka wg Gaudiego
Jak w temacie, czyli bardzo mały kawałek wspaniałej La Pedrera.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=tb5tppvg61va7o4c48p4.jpg)
Z chęcią wysłucham Waszych uwag i porad.
bardzo fajnie. z pomyslem i z sensem
Fajnie wypatrzone, podoba mi się, jedynie co to brakuje mi tak z 1 cm od góry, ale i tak jest ładnie
malasana
30-09-2009, 09:12
Mi rowniez sie podoba, ciekawy pomysl. Pokaz co masz wiecej z Barcelony. Rowniez sie z nia zmagalem tej wiosny...
andrzejp
30-09-2009, 09:13
Aleś wypatrzył,
te cztery okienka w swej prostocie są rewelacyjne.
Faktura ściany z paletą pastelowych barw pięknie się uzupełnia
i daje smaczku do całości.
Nie ma uwag i porad jak dla mnie jest super.
woytec60
30-09-2009, 11:38
Doskonale.
Świetnie współgra kolorystyka z kształtami a kadr jest zrównoważony dobrze zakomponowany.
Moja ulubiona tematyka :)
świetna fota, kolorystyka super no i boski Gaudi :)
Ciekawa praca, bardzo mi się podoba.
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za miłe słowa. Bez fałszywej skromności przyznam, że również uważam to zdjęcie za udane, jedno z lepszych jakie zrobiłem od dawna. Martwi mnie jedynie, że postawiłem sobie nim prywatną poprzeczkę wysoko - ciekawe kiedy uda mi się "ustrzelić" coś równie ciekawego...
Kilka odpowiedzi na Wasze uwagi:
jedynie co to brakuje mi tak z 1 cm od góry, ale i tak jest ładnie
W pełni się zgadzam, miałem zamiar ciąć wyżej, i uzyskać 2:1 i trochę przestrzeni nad najwyższym okienkiem, niestety kilka pikseli wyżej zaczyna się dach, psując strukturę ściany - a nie chciałem jej dosztukowywać w PS.
Pokaz co masz wiecej z Barcelony. Rowniez sie z nia zmagalem tej wiosny...
Wiem, że się z nią zmagałeś. Bardzo podobały mi się Twoje zdjęcia z dachu La Pedrera, i podziwiam że w tym bałaganie, jakim jest obecnie wnętrze Sagrada Familia wypatrzyłeś "rozświetlenie" i tak ładnie skomponowałeś kadr. Niestety zawiodę Ciebie - tym razem w Barcelonie byłem jeden dzień, w biegu, z rodziną, i niestety nie miałem tyle czasu ile bym chciał na fotografowanie. Więc nie za bardzo mam się czym pochwalić. Ale może coś jeszcze znajdę... jedno jest pewne - jeszcze tam wrócę, i wtedy będę przygotowany :twisted:
Faktura ściany z paletą pastelowych barw pięknie się uzupełnia
i daje smaczku do całości.
Barwom lekko pomogłem ;), ale co do faktury, to mimo moich zabiegów po zmniejszeniu nie widać tego, co widać na pełnowymiarowym zdjęciu. Widok 100% robi jeszcze lepsze wrażenie. Żałuję, że mam tylko ten kadr...
Moja ulubiona tematyka :)
Moja też :) ale to niestety tak daleko... :(
andrzejp
30-09-2009, 22:48
.... a daj linka na pełny wymiar, chciałbym faktycznie zobaczyć efekt Twej pracy.
Proszę bardzo. (http://www.iv.pl/images/5mmbigfoyn90z383cn21.jpg)
Rozmiar 100%, ale musiałem trochę polecieć z kompresją żeby zmieścić się w limicie wielkości fotki.
Kadr swietny ale moim zdaniem to kolor i faktura sciany robi to zdjecie. I dla mnie osobiscie nie ma znaczenia, ze im troche pomogles. Wyszlo przepieknie.
andrzejp
01-10-2009, 01:04
Dobre, robi wrażenie, jeszcze bardziej mi się podoba.
jeszcze lepiej widać czystość okienek, szczegółów.
pomogles temu koloru jak piszesz... i to bardzo;) ale jest gites
Bardzo fajnie wyszło, zdjęcie jest ciekawe, niebanalne.
W pełni się zgadzam, miałem zamiar ciąć wyżej, i uzyskać 2:1 i trochę przestrzeni nad najwyższym okienkiem, niestety kilka pikseli wyżej zaczyna się dach, psując strukturę ściany - a nie chciałem jej dosztukowywać w PS.
Tak myślałem że coś tam już się zaczynało, ale i tak jest miodzio
Generalnie też uważam, że to bardzo dobry obrazek - lubię takie bardzo. Zastanawiam się jedynie czy nie lepiej byłoby przyciąć nieco więcej z lewej strony, tak aby okna były bardziej symetrycznie rozłożone w kadrze.
Dobra praca, podoba się inne spojrzenie
czy nie lepiej byłoby przyciąć nieco więcej z lewej strony, tak aby okna były bardziej symetrycznie rozłożone w kadrze.
Próbowałem - bardziej mi się podobało tak jak jest teraz. W tym wypadku nie chciałem symetrii. Pozdrawiam!
Bartekkw
02-10-2009, 10:00
Super zdjęcie - piękna kompozycja i kolory. Ładnie wypatrzone
Przyłączę się do ochów i achów, bo to dobra fota jest. Podoba mi się kompozycja i te kolorki. Innych uwag brak. Krótko mówiąc - w ramkę i na ścianę.
Sowulus12
02-10-2009, 10:35
Nie często pojawiają się takie strzały na forum - bardzo fajna praca.