Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nad rzeka
malasana
29-09-2009, 18:43
Pewnie bedziecie miec duzo zastrzezen, ale co tam. Pokazuje, bo cos mi sie w tym zdjeciu podoba.
Pozdr:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/salamanca08.jpg)
mnie podoba się wszystko - zacznę od kadru (swietnie wkomponowałes to "oczko" wodne na samym dole - to taki przerywnik który wraz z kępą trzcin tworzy wieloplanowość i wydłuza perspektywę ) nastepnie kolory subtelne delikatne z fajnymi odcieniami zieleni i wreszcie mocny punkt - most
i o to chodzi aby zdjęcie tak skomponować zeby nawet prostota i zwyczajność ujmowała - nie sztuka jest zrobić znane piękne motywy sztuką jest odkryć piękno nas otaczajace - gratuluję :-D
jak dla mnie to za dużo się dzieje i ciężko się skupić oglądając to zdjęcie
borregaard
29-09-2009, 19:06
Jedno mi się nie...nie leży,....zbyt ostro..Reszta subtelna i delikatna...:)
Bartekkw
29-09-2009, 19:15
Bez zastrzeżeń - bardzo fajne, naturalne foto
malasana
29-09-2009, 20:04
mnie podoba się wszystko - zacznę od kadru (swietnie wkomponowałes to "oczko" wodne na samym dole - to taki przerywnik który wraz z kępą trzcin tworzy wieloplanowość i wydłuza perspektywę ) nastepnie kolory subtelne delikatne z fajnymi odcieniami zieleni i wreszcie mocny punkt - most
i o to chodzi aby zdjęcie tak skomponować zeby nawet prostota i zwyczajność ujmowała - nie sztuka jest zrobić znane piękne motywy sztuką jest odkryć piękno nas otaczajace - gratuluję :-D
Dzieki, fajnie ze tak tez to widzisz:)
malasana
29-09-2009, 20:05
Jedno mi się nie...nie leży,....zbyt ostro..Reszta subtelna i delikatna...:)
Moze przegialem przy ostrzeniu, chociaz i tak bylem delikatniejszy niz zwykle majac ta miekkosc na uwadze;)
Marcin T
29-09-2009, 21:34
Lubię takie dzikie zielepuchy :D
Piękne, delikatne kolorki tu uzyskałeś. Janusz ma rację z tym oczkiem w dole kadru.
Może przyciemnić ten fragment trochę aby pikseloza poszła precz?
malasana
29-09-2009, 21:39
Może przyciemnić ten fragment trochę aby pikseloza poszła precz?
W sumie mozna:) Nie zauwazylem wczesniej. Dzieki wszystkim za opinie!
GUINNESSts
29-09-2009, 21:48
Fajnie zamkniety kadr. Tego mnie uczyl harb;):)hihi.
Reszta za Marcinem. Choc wolalbym wiecej konkretnego kontrastu w niemal calym kadrze. Ale to takie moje widzimisie:)
Ładna obróbka ale trochę nudnawo.
bardzo naturalnie i ladnie ..chco mozna bylo by lekko przyciemnic lub jakos ozywic kadr
malasana
29-09-2009, 22:09
Ładna obróbka ale trochę nudnawo.
Czasami mnie nachodzi na takie nudne kadry:)
Czyste, stonowane, nastrojowe. W fotografii podstawowa jest emocja, klimat. Bez tego nie ma fotografii. W tym zdjęciu jest ta emocja - zatrzymanie w czasie tego chłodu, czystego powietrza i spokoju.
GUINNESSts
29-09-2009, 22:27
Czyste, stonowane, nastrojowe. W fotografii podstawowa jest emocja, klimat. Bez tego nie ma fotografii. W tym zdjęciu jest ta emocja - zatrzymanie w czasie tego chłodu, czystego powietrza i spokoju.
Jeszcze sie wtace. Ladnie to napisales. Dzieki temu wiecej sie czuje i uczy:)
Punktowo nikt by nie skumal;););)
Mi również podoba się to zamknięcie kadru, ale kolory są jakieś wyblakłe mz.. Można nad tym popracować.
malasana
29-09-2009, 22:51
Kolory sa niezbyt zywe, bo takie sa w dosc pochmurny, wczesnojesienny dzien. Nie ma moim zdaniem sensu robic z tego zdjecia cukierka, chodzi o oddanie nastroju i klimatu dnia i miejsca.
Jakoś ta Twoja fotografia mnie nie przekonuje.
Moim zdaniem troszkę za dużo przypadkowych elementów: krzaczory po prawej i lewej, budynek na drugim planie, to oczko o którym pisał Janek. Mnie trudno się czyta to zdjęcie.
andrzejp
30-09-2009, 00:34
Cóż, Janusz to pięknie wszystko ukazał, tylko potwierdzić:-D
malasana
30-09-2009, 08:26
Jakoś ta Twoja fotografia mnie nie przekonuje.
Moim zdaniem troszkę za dużo przypadkowych elementów: krzaczory po prawej i lewej, budynek na drugim planie, to oczko o którym pisał Janek. Mnie trudno się czyta to zdjęcie.
Tak jak napisalem na wstepie, wiedzialem, ze czesc z Was bedzie miec zastrzezenia do tego zdjecia, a zwlaszcza kadru. Dzieki wszystkim za opinie:)