Zobacz pełną wersję : Adobe Camera RAW 3.6
już jest i mieli nefiki z d80.
pozdro
Mam małe pytanie do znawców PS-a. Po zainstalowaniu Camery RAW 3,6 Photoshop nadal nie widział NEF-ow z D80. Zrobiłem reinstalacje PS-a i ponownie zainstalowałem camera Raw i teraz jest wszystko OK ale pewne funkcje w zakładkch są nie podświetlone. Gdy chce np. zapisać zdjęcie do potrzeb netu to funkcja "zapisz dla weba" jest nie aktywna. Zdjęcie w JPG a Photoshop CS2. Co moze być przyczyną takiego stanu rzeczy?
http://img147.imageshack.us/img147/6971/ddddtk2.jpg
bajprawdopodobniej otworzyłeś nefa z 16 bitową rozdzielczośćią koloru, wtedy opcja save to web nie działa - tak samo jest jak np przestrzeń barwna to CMYK, trzeba zrobić konwersje z 16 bit do 8 bit
Gawronnek
15-10-2006, 23:13
Save for Web działa z 16 bitami, żeby nie być gołosłownym sprawdziłem przed chwilką
A może poginęły ci gdzieś pluginy. Sprawdź w help/ about plugins (nie wiem jak w polskiej wersji) czy masz save for web
Czy w PS wesja 8.0 PL nefy z D80 otwierają się po zainstalowaniu camera raw 3.6 ?
Niestety się nie otwierają bo 3,6 działa tylko z wersją cs2 :(
Juz wszystko działa. Nie wiem co było, ale zrobiłem reinstalacje PS-a i wszystko działa. Możliwe, że
namieszałem cos z pluginami bo na poczatku miałem problem z otwieraniem NEFa z D80 i jak mi sie to udało
to pogineły mi funkcje i filtry. teraz jest wszystko OK choć nie wiem co było przyczyną tego zamieszania. Dzięki
za pomoc Pozdrawiam
już jest i mieli nefiki z d80.
pozdro
Milo by bylo gdybys udokumentował posta linkiem,ułatwienie by bylo.