Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ong Bak pierwsze zabawy z parasolką i SB-900
Jako że jest to mój pierwszy wpis na forum witam wszystkich.
Jakiś czas temu kupiłem parasolkę do SB-900.Oto pierwsze zdjęcia testowe.
1.http://img32.imageshack.us/img32/9818/kamilp.jpg
2.http://img34.imageshack.us/img34/4351/kamil1h.jpg
Widzę ze niewidać,pracuje nad tym:)
No wszystko opanowane....
1 jest świetne! Jak to jest zrobione jak można wiedzieć ?
Na pierwszym zdjęciu jedna lampka na statywie z parasolką odbijającą srebrną.Obiektyw 10-20mm Sigmy.
Drugie to już dwie lampki:jedna z prawej,druga za modelem.Wszystko wyzwalane za pomocą lampki wbudowanej:)
dobre :) jak na pierwsze zdjecia testowe to bardzo dobrze :D
No no, początek masz mocny...
Hmm jedynka świetna, dwójkę bym chętnie zobaczył z ostrością na oczy i z mniejszymi przepaleniami na twarzy, ale ogólnie fajnie.
Mam pytanko o moc lampy na jedynce bo widzę tam minimalne szumy, które są pewnie za sprawą ISO400, pytanie czy mogłeś tego uniknąć czy spowodowane to było koniecznością poprawnej ekspozycji i zatrzymania ruchu.
Reasumując świetne, chciałbym robić takie zdjęcia i nawet te 10mm tutaj pasuje do portretu
podoba mi się jedyneczka.
Dla mnie obydwa zdjęcia są wypaśne w kosmos, nie jakieś flaki z olejem z cyklu "kolejna ładna pani z małą GO", a porządne foty z jajem. Gratulacje :)
trucker2005
27-09-2009, 22:59
nie no , mnie powaliło na kolana , za kolegą wyżej mocne i z charakterem czekam na dalsze -pozdrawiam
Hmm jedynka świetna, dwójkę bym chętnie zobaczył z ostrością na oczy i z mniejszymi przepaleniami na twarzy, ale ogólnie fajnie.
Mam pytanko o moc lampy na jedynce bo widzę tam minimalne szumy, które są pewnie za sprawą ISO400, pytanie czy mogłeś tego uniknąć czy spowodowane to było koniecznością poprawnej ekspozycji i zatrzymania ruchu.
Reasumując świetne, chciałbym robić takie zdjęcia i nawet te 10mm tutaj pasuje do portretu
Cieszę się że zdjęcia się podobają:)
co do Twojego pytania:ISO400 pozwoliło mi użyć czasu 1/250s,(dla poprawnej ekspozycji i zamrożenia ruchu),więc raczej nie dało rady uniknąć delikatnego zaszumienia.Dodatkowo pozwoliło mi uwydatnić niebo nad modelem.Moc lampy zmieniałem kilkukrotnie by nie przepalić skóry.W sumie to dopiero po obrobieniu ten szum bardziej się uwidocznił.
Jedynkę robiłem ogniskową 10mm a dwójkę 85mm.
artur678
28-09-2009, 21:31
Nie będę oryginalny - jedynka świetna.
Jedynka super, dwójka zastanawia głębią (ostrości) oraz przesłaniem. Oba ciekawe.
rozumiem, że debiutujesz na tym forum, bo to prace debiutanta nie są.
obydwie prace na OGROMNY +
jeden z lepszych debiutów tutaj. świetnie!
1.super wywalczone światełko. klimat. pomysł. p*****yć szumy (bo ktoś się czepiał).
2.fajny pomysł. kolczyk nad brwią potęguje efekt.
czekamy na kolejne prace.
oba super osobiście bardziej odpowiada mi 2, ale tak jak wspomniałem super
Świetne zdjęcia, jak na start, osobiście podoba mi się 1
Andrzej Olender
29-09-2009, 18:19
Będę nieoryginalny, jedynka jest naprawdę kawałkiem dobrej roboty, świetny klimat.
mkoczkodaj
29-09-2009, 21:00
1 fajna. też zamierzam pokombinować nad pracą z lampą