Zobacz pełną wersję : VievNX 1.1.0 błąd wyświetlania
lemona_pl
26-09-2009, 18:14
Witam,
Właśnie zakupiłam D700 i zainstalowałam dołączonego do niego softa ViewNX 1.1.0. Bardzo podoba mi się ten program, jednak mam jeden duży problem. Miniaturki, które mi się wyświetlają przy przeglądaniu katalogów (automatycznie tworzących się przy zgrywaniu zdjęć z aparatu) nie odpowiadają faktycznym zdjęciom. Tzn. np w folderze 001 wyświetają się miniaturki zdjeć np z folderu 003, lecz po otworzeniu danegozdjęcia wyświetla mi się właściwe zdjęcie (nie to z miniaturki). NIe widzę związku z nazwami zdjeć, nie mam pojęcia czym jest to spowodowane... Macie może pomysł co z tym zrobić?
Pozdrawiam
anka
Macie może pomysł co z tym zrobić?
1. Olac,
2. Przyzwyczaic sie, ze do identyfikowania zawartosci katalogu uzywa sie jego nazwy,
3. Zrobic update do wersji 1.4.0. :)
lemona_pl
26-09-2009, 20:45
ad1. ciężko olać, skoro nie wiem które zdjęcie kliknąć, żeby otworzyło mi się to, które FAKTYCZNIE chce aby mi się otworzyło
ad2. NIe katalogu, a POJEDYŃCZEGO PLIKU, to nieco komplikuje sprawę, nie prawdaż?
ad3. Bardzo chętnie, ale czy mogę zrobić to ZA DARMO? Jeśli tak, to w jaki sposób?
ad3. Bardzo chętnie, ale czy mogę zrobić to ZA DARMO? Jeśli tak, to w jaki sposób?
To jest darmowa aplikacja którą możesz pobarać klikając tutaj (http://nikoneurope-pl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/44639)
ad1. ciężko olać, skoro nie wiem które zdjęcie kliknąć, żeby otworzyło mi się to, które FAKTYCZNIE chce aby mi się otworzyłoCzyli pokazuje inne prevki ze zdjec, a nie w ikonie katalogu?
ad2. NIe katalogu, a POJEDYŃCZEGO PLIKU, to nieco komplikuje sprawę, nie prawdaż?Prawdaż. :D
ad3. Bardzo chętnie, ale czy mogę zrobić to ZA DARMO? Jeśli tak, to w jaki sposób?Oczywiscie, ze za darmo. ViewNX jest programem darmowym. Najprosciej -- menu "Help" opcja "Check for updates". Jesli pojawia sie jakies problemy, to postepowac tak, jak ze wszystkim innym:
1. uruchamiamy przegladarke www
2. wpisujemy google.pl
3. w okienku szukaj wpisujemy "nikon view nx download" (wyrzuci jakies 36 200 wynikow)
4. kliknac pierwszy link, ktory google wyrzuci
5. Na liscie oprogramowania kliknac "View NX", pozniej link nazywajacy sie "1.4.0 full version"
6. zapisac na dysku, zainstalowac (postepujac wg pojawiajacych sie na ekranie instrukcji).
lemona_pl
26-09-2009, 21:12
Dokładnie tak, pokazuje inne prevki. Już ściągam 1.4. Nie byłam świadoma, że to darmowy soft (taki faaaaajny ;-)) Dzięję bardzo za pomoc.
Henio Jawa
27-09-2009, 09:59
Dokładnie tak, pokazuje inne prevki. Już ściągam 1.4. Nie byłam świadoma, że to darmowy soft (taki faaaaajny ;-)) Dzięję bardzo za pomoc.
He, he... w 1.4.0 tez mi się kiedyś coś podobnego zrobiło :-)
Pomogło wywalenie zawartości katalogu w któym ViewNX trzyma cache.
Jest chyba nawet stosowny przycisk w opcjach programu.
U mnie pomogło tylko postawienie na nowo XP bo miałem taki bajzel, że VNX sypał się zawsze przy pokazie slajdów. Teraz pięknie chodzi i bardzo szybko.