Zobacz pełną wersję : PROBLEM z D700 - z RAW i JPG basic zostaje czasem sam JPG basic !!! DLACZEGO ???
avlimoney
24-09-2009, 23:23
Dlaczego w D700 podczas kiedy mam zawsze ustawiony RAW i podglądowy JPG basic zdarza się, że aparat sam przestawia jakość na sam JPG basic...
?????????????????????????????????????
Przecież to jest jakaś masakra !!!!!!!!!!! Tak być nie może.................
Dlaczego w D700 podczas kiedy mam zawsze ustawiony RAW i podglądowy JPG basic zdarza się, że aparat sam przestawia jakość na sam JPG basic...
?????????????????????????????????????
Przecież to jest jakaś masakra !!!!!!!!!!! Tak być nie może.................
Zapewne dlatego, że w aparacie też ci się przyciski blokują.
Poza tym - jesteś pewien, że dział "Inne systemy" jest właściwy do zadawania takich pytań?
NIe zmieniasz w międzyczasie banków?
avlimoney
25-09-2009, 15:27
1. co to znaczy "przyciski się blokują" ?? 2. pisząc "banki" masz na myśli te programy osobiste, tak?
..a za umiejscowienie wątku niewłaściwe przepraszam ale po 10 minutach wertowania i zastanawiania się gdzie to napisać, poddałem się.. - proszę o ewentualne przeniesienie wątku we właściwą lokalizację... swoją drogą jestem ciekaw gdzie wyląduje...
Pozdrawiam!
Jeśli nie będziesz mógł poradzić sobie z ustawieniami osobistymi (bankami - a obstawiam że w tym jest problem) to proponuję reset ustawień do fabrycznych.
1. co to znaczy "przyciski się blokują" ??
Kropka, znak zapytania, wykrzyknik. Na onecie jesteś?
avlimoney
26-09-2009, 09:02
nie rozumiem pytania kurdę...
na onecie? o co chodzi?
-------------------------------
przy f10, "puść przycisk by użyć pokrętła" mam oczywiście na off... - nie pozwoliłbym sobie na coś takiego...
Ale dociekałem ostatnie dni, myślałem i czaszkowałem mocno i doszedłem do tego, że przy szybkiej pracy z ISO prawdopodobnie przez pomyłkę nacisnąłem dwa przyciski jednocześnie, więc QUAL i ISO i stąd ten problem!
Monituję: TE DWA PRZYCISKI SĄ ZA BLISKO SIEBIE !!!
Pytam: czy można zmienić funkcję przycisku QUAL ?
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych... ;-)
Swearengen
26-09-2009, 15:47
nie rozumiem pytania kurdę...
na onecie? o co chodzi?
-------------------------------
Tam możesz sobie zobaczyć kupę wpisów, w których autorzy wstawiają 1.849.521 pytajników czy wykrzykników. Wygląda to tak jak u Ciebie - na zablokowaną klawiaturę :-)
Pozdrawiam
avlimoney
27-09-2009, 04:31
dzięki "siedemczwartych" bardzo...
--------------------------------------
..a co do komentarza "Swearengen" i łapania za znaki to daj se na luz bo za twoje wypociny i dogryzki na temat moich znaków mógłbym ich tu wypisać z pięć razy tyle...
*%@$ ... pisze jak @ chcę... i według mnie dywagacje na ten temat to zwykła strata czasu.. mojego i twojego.......... %^@$%^& ;-) !! ...
Swearengen
27-09-2009, 16:43
Uwagę na to zwrócił Ci ktoś inny, ja odpowiedziałem na Twoje pytanie dotyczące Onetu, więc może "daj se na luz" jak to mówisz. Jak dla mnie to możesz wypisać ich nawet pięćdziesiąt razy tyle. EOT.
Pozdrawiam
Proszę się nie kłócić i trzymać się tematu. A nadwyżkowe znaki i wypowiedzi w nowomowie będziemy czyścić.