PDA

Zobacz pełną wersję : program do... usuwania zdjęć

MikeP
11-10-2006, 20:05
Witam wszytskich.

Mam jedno krótkie pytanie.
Poszukuję programu, przeglądarki, która usuwałaby jednocześnie zdjęcie w NEF i jego odpowiednik w JPG. Znacie może takowy program? Być może PS, NC lub C1pro mają taką mozliwość? Mam je i jakoś nie potrafię znaleźć.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za opowiedź i pomoc w rozwiązaniu mojego upierdliwego problemu.

MikeP

stig
11-10-2006, 20:35
A dlaczego, majac C1, fotografujesz do NEF+JPG? Przeciez ten program tak szybko generuje zajawki i tak szybko przelacza sie miedzy kazdym zdjeciem, ze nie ma sensu stwarzac sobie dodatkowej roboty i zmniejszac pojemnosc karty...

pebees
11-10-2006, 21:14
W jak ja robię zdjęcia w NEF (D50), to i tak są w nich jakies jpg 160x100 pikselków.. czy jakoś tak :)

MikeP
11-10-2006, 21:56
Stig: masz racje, ze C1 dziala szybko. Jednak czasem choc zadko bywa tak ze korzystam z kompa bez C1 i dlatego miedzy innymi pytam. W sumie moglbym olac JPG i walic tylko NEFy ale wole miec kopie w JPG jakby kiedys trzeba bylo odczytac kompakt zarchiwizowany na kompie bez obslugi NEFow. Znasz jakis inteligentny program zalatwiajacy sprawe? Nie wiem czy Picture Project nie ma takiej mozliwosci? Nie wiesz czasem?

Pozdrawiam

MikeP

stig
11-10-2006, 23:31
Nie uzywam softu Nikona, wiec raczej nie pomoge w tej kwestii. Z tego co wiem -- C1 ani Shop nie maja takiej mozliwosci.