PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Bałtyk w czerni i bieli

Mosquito
24-09-2009, 18:35
Czarno biały widoczek z bałtyckiego wybrzeża. Taki trochę minimal, mam nadzieje że ujdzie w tłumie ;)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img33.imageshack.us/img33/1859/readyjpg.jpg)

Pozdrawiam
JS

Martix
24-09-2009, 18:38
Bardzo fajne choć wydaje się ciut za jasne

eldritch
24-09-2009, 18:42
ciekawe - ale popracowałbym nad tym jeszcze trochę

Nemeth
24-09-2009, 18:46
Ale fajna duża czwórka :D

Wg. praca świetna i kompletna.

borregaard
24-09-2009, 19:01

..:mrgreen:..to samo pomyślałem...
Ciekawie złapane,dobrze zrobione.Pracę nad kadrem widać..:)

Nemeth
24-09-2009, 19:11

Andrzej!
ANDRZEJ!!!
To mleko przecież jest... co Ci ? Andrzej?!
:mrgreen:

rainer
24-09-2009, 19:17
kadrowo świetnie , choć też uważam że ciut za jasno ;)

Mosquito
24-09-2009, 19:22
Ta jasność jest celowa, chciałem aby piasek i woda stały się dobrym tłem dla pali. Zmniejszając jasność poszedłbym w szarości a tego nie chciałem.

eldritch jeśli mógłbyś uściślić będę bardzo wdzięczny.

Macie racje z 4 nawet tego nie zauważyłem, doszukiwałem się tam jakiegoś niewydarzonego Xa :)

eldritch
24-09-2009, 19:31
no 4 jest oczywista,
widzisz ja przyciąłem tą fotkę tak aby "skrzyżowanie" wychodziło w MP i kadr zrobił się IMO lepszy
jednak trochę przywróciłbym szczegółów - wiem już że zamysł był na biało ale skoro i tak widać granicę nieba i morza to czemu ma służyć takie zlewanie koloru... ale szanuję zamysł artystyczny oczywiście... ;) w centrum kadru bije taka mglista jasna plama...
no i takie zdjęcie wymaga IMO podkreślenia ramką... wiem że niektórzy nie lubią - ale ja nie wiem jak można prezentować zdjęcia bez ramek - zwłaszcza na naszym forum...

Mosquito
24-09-2009, 19:49
no 4 jest oczywista,
widzisz ja przyciąłem tą fotkę tak aby "skrzyżowanie" wychodziło w MP i kadr zrobił się IMO lepszy
jednak trochę przywróciłbym szczegółów - wiem już że zamysł był na biało ale skoro i tak widać granicę nieba i morza to czemu ma służyć takie zlewanie koloru... ale szanuję zamysł artystyczny oczywiście... ;) w centrum kadru bije taka mglista jasna plama...
no i takie zdjęcie wymaga IMO podkreślenia ramką... wiem że niektórzy nie lubią - ale ja nie wiem jak można prezentować zdjęcia bez ramek - zwłaszcza na naszym forum...

Tak taką opcje tez rozważałem, wtedy jednak linia horyzontu wypada z 2/3 wysokości i bardzo mnie to w tym przypadku drażniło. Więc poszedłem na taki kompromis, w którym i tak w MP dużo się dzieje a przy tym horyzont jest w książkowej pozycji.

Ramki... no ja nie lubię, staram się pokazywać zdjęcia w możliwie dużych rozmiarach przy ramkach te piksele uciekają. Tak prawdę mówiąc dawno już nawet nie rozważałem dodania ramki do zdjęcia.. może to błąd z mojej strony, sprawdzę to.

Z plamą się zgadzam, dzięki za zwrócenie uwagi no i generalnie za komentarz.

Greg77
24-09-2009, 20:32

Eeee nie boicie sie ze posadza was o wazeliniarstwo??;)

A co do zdjecia to faktycznie pieknie wypatrzony motyw!!

Piotr_ek
24-09-2009, 23:49
Bardzo dobre zdjęcie. Ew. widziałbym to nieco szerzej w proporcjach 2:1. Może być ciekawiej...

Proac150
26-09-2009, 12:07
Bardzo dobra praca