PDA

Zobacz pełną wersję : PocketWizardy z ameryki - działają?

blazko
24-09-2009, 18:31
Serwus wszystkim,

wiecie może czy pocket wizardy przywiezione z ameryki będą u nas działać?
Wiem ze działają one na innych częstotliwościach i zastanawiam się czy nie wchodzą czasem w paradę jakimś popularnym u nas urządzeniom...

dzięki za informacje

Blazej

marszull
25-09-2009, 13:08
dzialaja, jak najbardziej
zajmuja czestotliowsci ktore w polsce nie powinny byc zajmowane
ale jak nie bedziesz blyskal kolo jakis punktow strategicznych to nic ci nie grozi ;-)
w us mozna tez kupic europejskie czestotliowsci

fIlek
25-09-2009, 13:14
Ogólnie działają, ale jak używasz ich z kompatybilnym światłomierzem, to też musi być z hameryki, inaczej nie zabanglają razem :)

krystek
25-09-2009, 13:30
zadzialaja, ale jak pojedziesz na jakas wieksza impreze sportowa za granice to Cie wyrzuca. czestotliwosci amerykanskie sa zakazane na terenie UE. no i kazdy kolejny bedziesz musial dokupic tez w wersji amerykanskiej, wiec utrudnianie zycia

fIlek
25-09-2009, 13:43
zadzialaja, ale jak pojedziesz na jakas wieksza impreze sportowa za granice to Cie wyrzuca. czestotliwosci amerykanskie sa zakazane na terenie UE.

A tam z pelengatorami sprawdzają Pocket Wizardy? :shock:

krystek
25-09-2009, 13:48
nie, ale rozdaja kanaly na stadionach zeby sobie w droge nie wchodzic

blazko
27-09-2009, 18:28
bardzo dziękuję za odpowiedzi...
na dpreview mnie zjedzono, że to nielegalne :)
argument, że każdą następną jednostkę będę musiał kupować również na paśmie amerykańskim do mnie przemawia.
Jako alternatywę rozważam zakup urządzeń CyberSync... Są dostępne również w Szwajcarskim sklepie wysyłkowym (no i kosztują, 1/3 pocket wizardów).
Czy ktoś z Was wie, jak wygląda sprawa z dodatkowymi opłatami, przy zakupie ze Szwajcarii?

pozdro

krystek
27-09-2009, 18:35
szwajcaria jest poza ue, wiec clo i vat wejda.

Jacek_Z
01-10-2009, 01:07
wiecie może czy pocket wizardy przywiezione z ameryki będą u nas działać?ja mam przywiezione z ameryki pockety z europejskimi częstotliwościami. Nie stawiaj znaku równości, że jak pockety z ameryki to czestotliwości amerykańskie.

deep
01-10-2009, 03:09
ja mam przywiezione z ameryki pockety z europejskimi częstotliwościami. Nie stawiaj znaku równości, że jak pockety z ameryki to czestotliwości amerykańskie.

Eeee pewnie ci przestroili ci sami fachowcy co kiedyś przestrajali radia przywożone z zagranicy :mrgreen: