Zobacz pełną wersję : reklama na samochodzie
junior84
11-10-2006, 18:10
Witam Szanownych Nikoniarzy :)
Czy ktos z Was robil zdjecia reklamowe, ktore pozniej byly drukowane i naklejane na samochod?
czy matryca d70 da rade ? ile dpi jest wystarczajace ?
temat zdjecia - material eksploatacyjne do drukarek laserowych.
prosze o odpowiedz
JunioR
abc55555
11-10-2006, 18:29
Nie robiłem nic takiego ale myślę, że powinno być ok. Nie będzie to napewno jakść jak z normalnej, w sumie niedużej odbitki ale przecież takie reklamy ogląda się przynajmniej z paru metrów.
U mnie koleżanka robi Canonem G6 zdjęcia na bilbordy :-) ogląda się je z daleka i jest OK..
Napewno wystarczy !
junior84
12-10-2006, 17:37
dzieki za odpowiedz
probelm w tym ze zdjecie na billboardzie ogladasz z daleka wiec nikt nie zwroci uwagi na piksele wielkosci spodeczka, samochody bardzo czesto oglada sie z kilkudziesieciu centymetrow. wg mnie to jedna z najbaridzej wymagajacych jakosci form reklamy poniewaz i jakosc musi byc dobra i powiekszenie bardzo duze.
z d70 okleilem tyl transita i autobus (jak chcesz moge podeslac foty). dalo rade choc z bliska mozna juz bylo sie dopatrzyc rozych rzeczy :)
po dostaniu paru pw wklejam pogladowke:
http://psychodelic.org/%7Esailor/forum/s_autobus.jpg
VaxBuster
20-10-2006, 14:27
Witam,
ja robie D50 fotki na bilboardy jak i na wydruki wielkoformatowe ktore rowniez ida na samochody, autobusy i inne.
Matryca daje rade ale cala kwestia w tym aby dobrze przygotowac pliki.
Witam,
ja robie D50 fotki na bilboardy jak i na wydruki wielkoformatowe ktore rowniez ida na samochody, autobusy i inne.
moglbys wrzucic na forum jakis przykald? :)
o ile pixele 5x5mm nie maja wplywu na odbior reklamy (np na autobusie) przez przechodniow czy kierowcow innych pojazdow to zaczyna marudzic zleceniodawca - bo staje 30cm od reklamy i zaczyna krecic nosem ze jemu lepsze z atramentowki wychodza - do takich to i z 100Mpix oraz wydrukiem ponizej 2400dpi nie podchodz
zaczyna krecic nosem ze jemu lepsze z atramentowki wychodza - do takich to i z 100Mpix oraz wydrukiem ponizej 2400dpi nie podchodz
na takich jest bardoz prosty sposob - odp " to wydrukuj pan na atramentowce i przyklej". a jesli chce miec rewelacyjna jakosc to prosze bardzo .. nei ma problemu zeby zrobic reklame na slajdzie 4x5" i zeskanowac .. pod warunkiem ze zaakceptuje wystawiona fakture ktora bedzie sie z pewnoscia roznila o jedno zero.