Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Blue Dress.
Chciałabym usłyszeć kilka słów krytyki odnośnie tego zdjęcia.
Fotografuję ok. 4 miesiące, jestem 14-letnią amatorką, więc z wielką chęcią wysłucham porad bardziej obeznanych w tej dziedzinie.
http://img80.imageshack.us/img80/7131/aniaaeqwe.jpg
Pozdrawiam. :)
jestem 14-letnią amatorką
No ja już 14 lat nie mam
Fajny kadr, ale jak dla mnie za niebiesko. Domyślam się, że makijaż, sukienka, ściany miały mieć ten sam kolor :)
menteith
23-09-2009, 21:54
Kadr ladny, ale za niebiesko. Jablko w dloni modelki niepotrzebne.
Kadr ladny, ale za niebiesko. Jablko w dloni modelki niepotrzebne.
100% popieram
Leatherface
23-09-2009, 22:39
Za dużo niebieskiego zdecydowanie. Co do jabłka też się zgodzę. Poza tym ładnie :)
hedgehog
23-09-2009, 23:05
Chciałbym tak widzieć, mając 14 lat. Rób dalej po swojemu i nie przejmuj się komentarzami w rodzaju "za niebiesko". Coś mi mówi, że Ty Chcesz niebiesko. A jeśli tak jest, to tak właśnie ma zostać.
Stawiam soczek. :)
Rób dalej po swojemu i nie przejmuj się komentarzami w rodzaju "za niebiesko". Coś mi mówi, że Ty Chcesz niebiesko. A jeśli tak jest, to tak właśnie ma zostać.
Dokładnie.
Jedynie na włosach można by się czepić tego niebieskiego. Ale i tak jest bardzo dobrze.
Masz konto na MM ? Bo skądś kojarzę tą niebieską sukienkę ;)
julievna
24-09-2009, 09:56
Oj kobieto, nie przyznawaj się do wieku, bo starszych zielonych amatorów jak ja wpędzasz w kompleksy...
Jest pięknie - można się czepić jakichś dupereli, ale jako całość prezentuje się bardzo dobrze.
Fotografuję ok. 4 miesiące, jestem 14-letnią amatorką, więc z wielką chęcią wysłucham porad bardziej obeznanych w tej dziedzinie.
Świetnie jest. Bądź sobą... fotografia jest łatwa, ale styl w fotografii, własny rozpoznawalny styl, to ciężka praca... Początki masz b. dobre... Oby tak dalej...
Sebastiann
24-09-2009, 15:05
Gratuluje takiego oka:) Bardzo udane zdjęcie.
TakingMyTime
24-09-2009, 15:26
Kadr bardzo ciekawy. Ale za niebiesko. Wlosy nawet sa niebieskie. Mimo wszystko bardzo fajne foto
Wszystko jest OK. Aby tak dalej... :)
Dziękuję za tak dużo odpowiedzi. Nie spodziewałam się! :)
Zdjęcie było robione na moście i nie przypuszczałam, że kolor wody będzie aż tak intensywny jak sukienka.
Co do niebieskiego koloru na włosach to wiem, razi w oczy.
Jabłko miało być akcentem nawiązującym do Królewny Śnieżki. Krasnalów może i nie było, lecz spotkałyśmy pieska.
Dam do oceny jeszcze jedno zdjęcie z tej serii. Również będę wdzięczna za ocenę. Co do kadru to wiem, lecz niestety musiałam uciąć pieska. :(
http://img401.imageshack.us/img401/8949/annaa.jpg
Pozdrawiam. :)
Madlenne
25-09-2009, 17:52
Wybaczcie ale moim zdaniem takie pisanie o swoim wieku to próba zyskania komplementów i to trochę żałosne jak dla mnie.
Co do zdjęć - pomysł całkiem niezły, ale na 2 uciekła gdzieś ostrość.
hedgehog
25-09-2009, 17:54
Wybaczcie ale moim zdaniem takie pisanie o swoim wieku to próba zyskania komplementów i to trochę żałosne jak dla mnie.
Widuję tu o wiele więcej prawdziwie żałosnych prób wykorzystania sprzętu wartego więcej, niż wszystkie komiksy z Kapitanem Klossem jakie miałem w wieku lat 14 ;D A próby te najczęściej podejmowane są przez osoby starsze o dużo latek od naszej fotografki z wątku.
Amadeusz
28-09-2009, 22:58
14 lat, od 4 miesięcy i takie foty?? nie daję wiary.
za niebiesko w oczach sie miesza, ale zdjęcie super
Jest fajnie, może trochę za zimny balans bieli, skutkujący niebieskimi cieniami, ale że taka konwencja tych zdjęć, to nie przeszkadza za bardzo. Rób dalej swoje.
dla mnie przesadzone z niebieskim, real jest inny, a z bajek wyroslem sporo lat temu...
mkoczkodaj
29-09-2009, 21:28
jak pzedmówcy. za nibiesko. i przeszkadza jabłko. bez jabłka ta niebieskość już tak by ne raziła