Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nadmorski temacik
Kolejne z nadmorskich terenów.
Zapraszam:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img32.imageshack.us/i/dsc0088ps.jpg/)
.
Marcin T
23-09-2009, 23:48
Nikt nic nie pisze? Pewnie wstydzą się powiedzieć Ci, że kadr prawie 50/50 :mrgreen:
Niechaj się wstydzą.
Dobre to jest, piękne w swej prostocie. Świetnie wyszła faktura piasku, chyba po deszczu.
tez uwazam ze foteczka z tych ambitnych, prostota w twoim wykonaniu zawsze ujmuje bo towarzyszy temu dbałośc o detale i całokształt zdjecia a to cholernie wazne :-D
Za poprzednikami. Jest to bardzo ambitna fotka. Jakby na przekór trendom panującym obecnie. Duży plus Szuwarku:)
ja też strasznie lubie takie kadry
borregaard
24-09-2009, 06:41
Proste,klarowne,przyjemne...
Szuwar ponownie w szuwarach ;) Fajna praca.
Sowulus12
24-09-2009, 08:17
Bardzo fajny, uspokajający kadr.
Mark Kowalczyk
24-09-2009, 08:32
[QUOTE=Marcin T;1487852]Nikt nic nie pisze? Pewnie wstydzą się powiedzieć Ci, że kadr prawie 50/50 :mrgreen:
Ano właśnie, są gusta i guściki, własne preferencje. I dlatego ja oceniam tak: kadr 4, bo krzywo, ekspozycja 5, piękny piasek, obróbka ??? nie potrafię ocenic, a ogólnie 3 bo nie lubię zdjęc Cz-B i myślę, że w kolorze ta fotka byłaby na mocną 5-tkę.
Pozdrawiam.
malasana
24-09-2009, 08:37
Dla mnie ocena jak w szkole niema sensu przy ocenie zdjec. Jest tyle punktow widzenia... Subiektywnych odczuc. To w koncu sztuka a nie liczenie calki... Dala mnie jest to piekne zdjecie ze wzgledu na kadr wnoszacy nadmorski klimat i spokoj oraz swietna obrobke.
Marcin T
24-09-2009, 10:00
...bo krzywo,
A to ciekawe. Znaczy, że roślinki się wygięły czy co?
obróbka ??? nie potrafię ocenic, a ogólnie 3 bo nie lubię zdjęc Cz-B i myślę, że w kolorze ta fotka byłaby na mocną 5-tkę.Pozdrawiam.
Coś mi się zdaje, że widzimy inną fotografię. Ja nie widzę tu Cz.B.
Ocena zdjęcia przez Mark Kowalczyk - 1 :mrgreen:
malasana
24-09-2009, 10:25
Dlatego wlasnie ocena cyferkami nie ma sensu...
Marcin T
24-09-2009, 10:26
Dokładnie tak.
tez uwazam ze foteczka z tych ambitnych, prostota w twoim wykonaniu zawsze ujmuje bo towarzyszy temu dbałośc o detale i całokształt zdjecia a to cholernie wazne :-D
Podpisuję się.
Fakturka piasku rządzi.
Świetnie wyszła faktura piasku, chyba po deszczu.
Jakieś 15 min. :-D
Jest to bardzo ambitna fotka. Jakby na przekór trendom panującym obecnie.
Dziękuję, po raz kolejny napiszę, że takie wypowiedzi mnie mobilizują.
Szuwar ponownie w szuwarach ;)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ano właśnie, są gusta i guściki, własne preferencje. I dlatego ja oceniam tak: kadr 4, bo krzywo,
Co do gustu pełna zgoda.
Co do krzywo - nie pełna zgoda, bo według mnie jest prosto.
Zresztą ... dla mnie liczy się fotografia jako całość, a jeżeli jest nawet parę dziesiątych stopnia jest krzywa nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
Dla mnie ocena jak w szkole niema sensu przy ocenie zdjec. Jest tyle punktow widzenia... Subiektywnych odczuc.
Pełna zgoda. Zresztą przerabialiśmy juz to tu na forum.
.
Ponadto wystarczy, że wejdzie jakiś burak który się nie zna i wystawi niską ocenę i znacznie tym samym zaniży wartość ocenianej pracy i czy wtedy to również ma sens?
Mam wrażenie jak bym patrzył na fotografię, która powstała ze dwadzieścia lat temu, takie miałem skojarzenie jak mi się zdjęcie wyświetliło, podoba mi się kadr i kolor jaki został dobrany do tego zdjęcia, stara dobra szkoła, świetna fota :D
Bartekkw
24-09-2009, 12:53
fajne zdjęcie - i kadr i konwersja. Czysta forma
Marcin T
24-09-2009, 14:33
Ponadto wystarczy, że wejdzie jakiś burak który się nie zna i wystawi niską ocenę i znacznie tym samym zaniży wartość ocenianej pracy i czy wtedy to również ma sens?
...dlatego nie ma już w tym dziale gwiazdek.