Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ostatnie i ide spać ;)
Trzecie zdjęcie, które dziś wrzucam, ostatnie póki co, reszta czeka na obróbkę ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img269.imageshack.us/i/img9637j.jpg/)
borregaard
23-09-2009, 06:58
A już myślałem ,że się pożegnałeś z magentą i brązami....:twisted:
Coś spaskudziłeś w strefie łączenia krawędzi górek z niebem.
Ponurzaste, ale mnie taki klimat leży.
Kolory są według mnie OK.
Bardzo dobrze wykorzystałeś kamulca na pierwszym planie.
Ma klimacik ta fotografia.
Poza łączeniem nieba z górami nie mam zastrzeżeń.
Sebastianito
23-09-2009, 09:35
Poza łączeniem nieba z górami nie mam zastrzeżeń.
AMEN :) Zgadzam sie z przedmowca :)
klimat jest trzeba zrobić cos z tym łączeniem
A już myślałem ,że się pożegnałeś z magentą i brązami....:twisted:
Jak Ty sie pożegnasz z żółcieniami, to ja zrobie to samo z brązami :) A z tym łączeniem to mam zawsze problem, musze dorwać jakiegos mega speca, żeby mi pokazał jak to sie profesjonalnie robi.
Nikonozaur
23-09-2009, 11:11
Lubię mroczne klimaty, ale tu jest troszkę za ciemno jak dla mnie. Niebo trochę "zorzaste".
borregaard
23-09-2009, 11:56
Jak Ty sie pożegnasz z żółcieniami, to ja zrobie to samo z brązami :) A z tym łączeniem to mam zawsze problem, musze dorwać jakiegos mega speca, żeby mi pokazał jak to sie profesjonalnie robi.
Tego nie wiesz i nie będziesz wiedział ,do momentu, aż prawidłowo będziesz miał wyświetlane kolory....
Pablo 77
23-09-2009, 12:15
Ponure ale mi równiez to pasuje wtym wydaniu.:)
Proac150
23-09-2009, 12:26
Ogólnie fajne foto, kolorystyka... skoro autor tak chciał..., coś nie do końca wygląda mz górka z prawej.
Tego nie wiesz i nie będziesz wiedział ,do momentu, aż prawidłowo będziesz miał wyświetlane kolory....
Przeciez każdy na tym forum Ci mówił, że lubisz żółty, i to widać z resztą na fotach :)
borregaard
23-09-2009, 15:06
Przeciez każdy na tym forum Ci mówił, że lubisz żółty, i to widać z resztą na fotach :)
Tak,ale mój żółty nie jest dominantą.....:wink: :-D
Tak,ale mój żółty nie jest dominantą.....:wink: :-D
Sprawdze kiedys u Grześka jak wygląda to foto, i jeszcze na paru innych monitorach, wtedy coś Ci odpisze :)
borregaard
23-09-2009, 15:36
Sprawdze kiedys u Grześka jak wygląda to foto, i jeszcze na paru innych monitorach, wtedy coś i odpisze :)
Ok,uwierzę jesli wyświetlacz będzie na poziomie nie niższym niż EIZO 222...:mrgreen:
Ok,uwierzę jesli wyświetlacz będzie na poziomie nie niższym niż EIZO 222...:mrgreen:
Jak mi go wyślesz w paczce do IE to nie ma sprawy :mrgreen:
borregaard
23-09-2009, 15:50
Jak mi go wyślesz w paczce do IE to nie ma sprawy :mrgreen:
Ok. za jakieś 1300 euro ... Podać nr.konta?:-D
Ok. za jakieś 1300 euro ... Podać nr.konta?:-D
Dobra żarty żartami, podpatrze na paru innych monitorach (lepszych od mojego gównianego) i wtedy dam ci znać co zobaczyłem ;)
Sebastianito
23-09-2009, 19:23
Teraz patrze na swoim monitorze i powiem ze kolorki sa fiu fiu! Ale to laczenie niestety nie zniklo :P