Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Mój debiut
Chciałem się przywitać i od razu wrzucić co nieco:)
1.
EDIT - wygasły linki, zapraszamy do korzystania z naszego serwera.
Wszystko D90 + Nikkor DX 35mm f/1.8
Jeżeli coś zrobilem nie tak lub coś pomyliłem to proszę o wyrozumiałość i sprostowanie.
fotouser
22-09-2009, 22:20
dobry debiut
1) deliktanie ucial bym to drewno po lewej
2) konwersja w dwojce jakos mnie nie przekonuje, pokaz cale kolorowe,
3) deliktanie przesunal bym kadr w lewa strone, postac jakos wyszla mi zbyt centralnie
swietnie wyczekales na swiatlo, bo nie masz przepalow
1- ciekawie
2- nie podoba mi sie kolor, juz cale moglo byc w B&W , ogolnie ciekawie uchwycone
3- Podoba mi sie.
za kolegami.. jestem przeciwnikiem montowania kolorowych elementow.. albo kolor albo bw
1 - cudna modelka, ucielabym tylko oparcie krzesla, bo wystaje taki kikut..
Kambodza?
Dziękuję za komentarze.
Poniżej kilka kolejnych zdjęć. Co prawda, ani to street photo, ani ludzie, ale podciągam pod reportaż. A tak na serio, to nie chcę zakładać kolejnego wątku w innej kategorii.
4. Moje chyba najbardziej ulubione zdjęcie:
Dane techniczne jak powyżej.
A na koniec, na życzenie fotousera jeszcze zdjęcie nr 2 w kolorze:
2'.
fotouser
25-09-2009, 20:25
2 w wydaniu kolor bardziej mi sie podoba, bo juz widze w tym zdjecie a nie myk z selekcja koloru
Bardzo fajny wątek, dobre zdjęcia. Na 1szym wyszły bardzo fajne kolory, 2. dużo lepsza cała w kolorze.
Zdjęcia 4-6 też bardzo przyjemne, dobrze operujesz GO. Jakie szkło tak pięknie rysuje? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Wszystkie przedstawione dotychczas zdjęcia to Nikkor AF-S DX 35mm f/1.8 (mam jeszcze 28-70 f.3.5-4.5 - na pewno jakieś zdjęcie też sie pojawi)
Dodam jeszcze, że wszystkie zdjęcia były robione od razu w JPG, kolory oryginalne, balans nie na auto, akurat dla większości przedstawionych zdjęć ustawiony był na chmury.
j/w, 2 zdecydowanie w kolorze, na 5 modelka ma fajną poze, dłuższą chwilę przypatrywałem sie o co chodzi z tą nogą po lewej stronie :-) na 4 ta cerwona prama nad pieskiem chyba troche za mocno sie zaakcentowała.
Świetny klimat.
1 piękna, 2 rewelacyjna!!!
Dzisiaj coś co bardziej wpasowuje się w street photo.
7.
igusiek21
27-09-2009, 13:45
Piękna sesja jedynka mi się naprawdę podoba. Modelka na innym zdjęciu ciekawie ukazana
igusiek21
27-09-2009, 13:48
8 i te z dworca dobre;) świetny debiut;)
Jak dla mnie to zdjęcia 1,7,8,9 podobają mi się są dobre, reszta zdecydowanie słabsza.
maklipsowaty
30-09-2009, 22:07
1 - dobre, 2 - sztampa, reszta nudna. Moja propozycja - przytnij 1 trochę z prawej.
filipwrx
04-10-2009, 16:09
1 i 3
camilvein
22-10-2009, 14:36
pierwsze całkiem nieźle wyszły, 35mm f/1.8 to zacne stosunkowo tanie szkło , sam je posiadam i jestem zadowolony. Z tymi zabawami kolorystycznymi to faktycznie lepiej sobie dać spokój ja osobiście tego nie stosuję wogóle, jeden z zawodowców powiedział mi kiedyś , że jakby się chciało takie foty pokazać w NG gdzie bawisz się w ten sposób barwami to by cie zastrzelili odrazu że marnujesz ich czas ;)
pozdrawiam :D
atramentos
23-10-2009, 13:07
rzeczywiście dwójka w kolorze dużo lepsza, modelki z jedynki tylko pozazdrościć