PDA

Zobacz pełną wersję : 10 miesięcy...:)

NBA
21-09-2009, 23:27
No to może tak...:) Jak zawsze zdecydował moment niepowtarzalny... Potem odmówił pozowania...:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img180.imageshack.us/img180/2929/nocnba9767.jpg)

Adu
22-09-2009, 19:13
Moment fajny ale jak dla mnie buzka mogłaby być jaśniejsza...chociaż moje zdanie nie jest miarodajne bo ja luuuubie jasność :)

artur678
22-09-2009, 19:14
Jaśniej i zdecydowane cięcie z góry IMO.

tmadzik
22-09-2009, 19:59
Jak poprzednicy - jaśniej. Kojarzy mi się ze starym zdjęciem :)

petrus33
22-09-2009, 21:41
Świetny kadr, samo życie !!!
Z jednej strony wychodzi ząb, z drugiej strony....@%$#*^&^
:)))

Rycerz
22-09-2009, 22:39
a ja nie lubie zdjec dzieci w takich sytuacjach :(

NBA
22-09-2009, 22:59
a ja nie lubie zdjec dzieci w takich sytuacjach :(

Maruder... :)

PS

Góra przyciemniana, winieta, bo nieciekawe było tło i okoliczności... No ale liczy się chwila:)

Piekielnica
23-09-2009, 08:29
jaśniej, jaśniej - jak mi ojciec zrobił zdjęcie w takiej sytuacji, pokazując je w każdej sytuacji rodzinie i znajomym, na mojej osiemnastce itp to do tej pory nie mogę mu tego wybaczyć - może z drugiej strony - a Ty chciałbyś miec zdjątko na sraczyku :D?

NBA
23-09-2009, 09:24
jak mi ojciec zrobił zdjęcie w takiej sytuacji, to do tej pory nie mogę mu tego wybaczyć - może z drugiej strony - a Ty chciałbyś miec zdjątko na sraczyku :D?

Nie możesz mu wybaczyć, że zrobił Ci zdjęcie, czy nie możesz z tego powodu, że je komuś pokazał?

Piekielnica
23-09-2009, 09:39
i jedno i drugie - sytuacja krępująca jakby na to nie patrzyć - my dorośli, jako rodzice jesteśmy dumni, że dziecko korzysta z nocnika - ale samo dziecko, da Ci kiedyś za to łbie, a jak się dwie, że "wisiało" na forum - to już kaplica :D Jest tyle innych, fajnych sytuacji, w których można pokazać pociechę, ale toaleta... sama sytuacja krępująca i intymna.

eldritch
23-09-2009, 09:51
Hm... "moja opinia":
moment fatalny - ale jak kto lubi...
Rozumie, że to może byc fajne zdjęcie dla rodziców tego dziecka (pod warunkiem, że będą to zdjęcie oglądać za kilka lat), ale pokazywanie takich "scen" opinii publicznej uważam za przesadę...
Pomijając aspekt nieposzanowania prywatności... ;) Dziecko raczej nie miało za wiele do gadania w kwestii pokazać na forum czy nie pokazać jak robię... to oglądanie przeze mnie tego zdjęcia wzbudza niechęć do tego dziecka (zaznaczam, że mam własne w wieku szkolnym i przez "etap nocnika" przechodziłem).
Dodatkowo całości dopełnia palec w buzi - interpretacja tego jakże wymownego szczegółu może przyjąć różne formy. Można na przykład przyjąć, że dziecko zastanawia się którą stroną ma oczyścić organizm z produktów przemiany materii i co będzie bardziej korzystne - zrobienie tego przed wchłonięciem substancji odżywczych przez jelita czy po tym fakcie. Generalnie odkrywamy odpowiedź na ważną zagadkę: tędy wchodzi, a tamtędy... Można się także zastanawiać jakie warunki sanitarne panują w miejscu do którego król chodzi piechotą - ja np. nie wkładam sobie rąk do buzi w toalecie. Teoretycznie mogłoby to także oznaczać niepewność lub zażenowanie - ale mam wątpliwości czy tak małe dziecko to ma właśnie na myśli kiedy próbuje wyssać sobie palca...
Moim zdaniem pokazanie takiego zdjęcia to porażka w różnych aspektach, ale to tylko moje zdanie.

Rycerz
23-09-2009, 12:09
no i od dzis nikt nie pokaże dziecka na nocniczku ;)