Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gap of Dunloe wg Guinnessa...
GUINNESSts
21-09-2009, 23:19
...tak ja widze ten wspolny wypad forumowych kolegow na Gap of Dunloe.
Staralem sie. Ciekawe jak to wyszlo w waszych monitorkach.
PS: Ja sie staralem a Greg przeszkadzal jak mogl. Widac zreszta jak biegnie, zauwazywszy jak skladam sie do kadru.To sa koledzy;) Widzicie jak to jest!!!;););)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/aj9csg8vvd9k0mtlnvp.jpg)
Poza wyciągnięciem lewego dolnego z cienia (musiałbym zobaczyć jeszcze na innym ekranie), co do którego nie ejstem pewien jak mi się widzi bardzo przyjemne zdjęcie w odbiorze.
A co do kolegów od czego jestem stempel? Stemplem ich :D .
Marcin T
21-09-2009, 23:29
Lepiej pokaż tam Janusza bo za czorta nie uwierzę, że poszedł na ten samolot :mrgreen:
borregaard
21-09-2009, 23:29
Powiem tak...ogólnie jest ładnie.
Jest kilka usterek..
--usterka w szarej bluzie ..z prawej :wink: :mrgreen:
--zbyt ciemno w LD
--widać obróbkę na styku lewa skała - niebo
--droga w cieniu wpada w niebieski..
:grin:
GUINNESSts
21-09-2009, 23:30
Poza wyciągnięciem lewego dolnego z cienia (musiałbym zobaczyć jeszcze na innym ekranie), co do którego nie ejstem pewien jak mi się widzi bardzo przyjemne zdjęcie w odbiorze.
A co do kolegów od czego jestem stempel? Stemplem ich :D .
Hmm... ta skalka po lewej?(na 9-tej) Mozliwe. Spojrz na innym bo sie staralem. Tylko, ze ja i tak na lapku niestety.
A stempelkiem nie moglem. Malo, ze dziadyga z poznania, to jeszcze mieszka wioske obok w irlandii;););)
GUINNESSts
21-09-2009, 23:34
Lepiej pokaż tam Janusza bo za czorta nie uwierzę, że poszedł na ten samolot :mrgreen:
Byl chwilke na Gap. Niestety jak tylko zobaczyl jakas turystke z Japonii to nagle zniknal. Zapytaj kolegow. Ja nie klamie;):)
Marcin T
21-09-2009, 23:36
No patrz go, erotoman jeden ;) :mrgreen:
Ale widać, że światełko się pojawiło w tych yrlandiach. Gość będzie zadowolony :)
...ze dziadyga z poznania...
Toż to obrażasz mojego ziomka :D. Mam przeczucie, że przy następnym wypadzie komuś się połamią nogi... w statywie :D .
Marcin T
21-09-2009, 23:41
Hmm... ta skalka po lewej?(na 9-tej) Mozliwe. Spojrz na innym bo sie staralem. Tylko, ze ja i tak na lapku niestety.
W tym cieniu widać szczegóły choć za radą Marcina rozjaśniłbym. Być może było tam tak nierówno oświetlone ale tutaj wygląda to lekko nienaturalnie :)
Chyba przegięliście :)
GUINNESSts
21-09-2009, 23:57
Juz nie bede podbijal postu. Ale dzieki. Macie racje. W lewym dziwnie. Borregard masz racje: Droga-zapomnialem. Na styku gory po lewej to blad przy wyostrzaniu. Wyostrzalem w powiekszeniu i sie rozjasnialo na styku. Myslalem, ze po zmniejszeniu nie bedzie widac:( A co do szarej bluzy, to tak tam bylo!!!:mrgreen:
grudzinsky
22-09-2009, 00:06
dobrze jest! szczegoly widac w kazdym miejscu. widac u Ciebie zdecydowana poprawe w obrobce! zdjecia nabieraja charakteru!
pozdro!
Jest dobrze ;) Coraz lepiej radzisz sobie z obróbką, zdjęcie jest takie jakie powinno być, czyli ostre, kontrastowe i kolorowe. Mnie sie podoba.
:mrgreen:
Ale widać, że światełko się pojawiło w tych yrlandiach. Gość będzie zadowolony :)
Oj mysle ze jest zadowolony.....nachlapal juz z 30gb zdjec, nadal robi po swojemu i nie chce sie uczyc......to pewnie z zadowolenia:twisted:
Toż to obrażasz mojego ziomka :D. Mam przeczucie, że przy następnym wypadzie komuś się połamią nogi... w statywie :D .
No Ziom! pozundek musi byc tej....dzieki;)