PDA

Zobacz pełną wersję : u kogo i w jakich dziedzinach szukać pomocy

stock
21-09-2009, 17:04
Zapewne nie każdy z forumowiczów zarabia na fotografii i tylko tym się w życiu zajmuje. Każdy z nas kimś jest i się na czymś zna (informatyk, lekarz, prawnik, budowlańcy itp). Może warto stworzyć taki wątek w którym każdy by napisał w jakiej dziedzinie może pomóc, czym się interesuje i w jakim temacie można z zapytaniami uderzać. Czasem pojawiają się wątki (czy jest na sali prawnik itp itd) - a gdyby było takie zestawienie/watek z info kto w czym jest dobry i na czym się zna - byłoby mnie takich wątków, bo od razu uderza się do właściwej osoby/osób.
-------------
to może zacznę od siebie
z wykształcenia geolog/spec od reklamy. Od 7 lat windykacja należności. Ktoś nie płaci na czas/windykacja ściga - pomogę, doradzę ;)

--------------------------
P.S.
Jeśli uznacie, ze podobny wątek już gdzieś był (szukałem i nie znalazłem) lub jest zupełnie niepotrzebny/bezsensowny to można w kosmos :D

--------------------------
edit by psycho:

Lista opracowana przez kolegę FHR:

Analityka medyczna - Jastrząb,
Architektura - Rafał63,
Automatyka - Anion, kux, maroo_s, andso, Andre, andrstac,
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Biotechnologia - thorcik,
Budowlanka - FalkoN.pl, jarek76, jendryn, Fredflinstone (projekty domów),
Chłodnictwo - darko, Anion,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Elektronika - Zink, dziadu, kux, andrstac,
Elektryka - kux, maroo_s, trucker2005, andso,
Farmacja - Witek "Wisz", pilon,
Finanse - urbik, Anion (fundusze unijne),
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geografia - Przemek Paśnik
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Informatyka - ragnar, maklipsowaty, FalkoN.pl, michaeel, sawi, Zink, sokrates, dziadu,
Paweł M, mOSAd, nuke, skoras, Ekolog, nem,
Instalacja budynkowe - andrstac,
Leśnictwo - Marta Baranowska, Jastrząb,
Marketing - everyman, b202,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Motoryzacja - sheva, 124miko (stare samochody),
Muzyka - Tatar (skrzypce), nem (perkusja),
Nieruchomości - pawelpiotrm,
Obsługa audiowizualna imprez - arsiser, fIlek,
Poligrafia - polo, Kyo,
Pozycjonowanie stron www - sumerian_pl,
Prawo europejskie - pietia79,
Prawo drogowe - papajpo,
Prawo budowlane - romano,
Projekty wnętrz - Marthi,
Psychiatria - terpsych,
Rehabilitacja - Mateoosh,
Reklama - stock, frostic,
Rowery - Psychotrop, Andre, pilon, pietia79, Pumexior (bmx), Naish,
Serwis - carlOOs (urządzenia medyczne, mechanika precyzyjna),
Spawalnictwo - darko,
Sport - romano (snowboard), carlOOs (paintball), Mateoosh, fIlek (boks), pilon (wspinaczka),
Sprzęt audio - Psychotrop, pawelpiotrm, kowazis,
Sprzęt budowlany - Sowulus12,
Sprzęt komputerowy - Psychotrop,
Sprzęt kuchenny - farizer,
Sprzęt turystyczny - papajpo, Przemek Paśnik, Bjania (narty),
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Strony www, webdesign - sumerian_pl, piwkoo, trucker2005,
Sztuka - Madlenne, agape,
Taniec - kowazis (JumpStyle, Cwalk),
Telekomunikacja - arturkrz, mad_mark, fIlek, skoras,
Telewizja cyfrowa - mOSAd,
Tłumaczenia - Mi1980 (niemiecki), Błażej (francuski), Anja_G (niemiecki),
Transport, logistyka - Sowulus12, trucker2005,
Turystyka - Jacek S (Karkonosze), Przemek Paśnik (górska, jaskiniowa), dziadu (autostopowa), Ekolog (Holandia), b202 (Pojezierze Wałeckie),
Ubezpieczenia - Death666,
Weterynaria - Kasandra,
Windykacja - stock, ragnar,
Zwierzęta - Marta Barnowska (psy, konie), Psychotrop (koty), pilon (psy - szkolenia), Kasandra (psy, konie), nem (koty), bognik (psy),

urbik
21-09-2009, 17:36
Idea zacna, ciekawe jak wątek sie rozwinie.Ze swojej strony również służę pomocą w kwestiach finansów ;-)

Sowulus12
21-09-2009, 17:43
Świetny pomysł - logistyka / zarządzanie zakupami / sprzęt budowlany / transport / flota - do usług ;)

sumerian_pl
21-09-2009, 17:56
Tworzenie stron www, pozycjonowanie i optymalizacja pod kątem wyszukiwarek, czyli SEO/SEM, a także Ruby On Rails i ASP.NET - zawsze chętnie pomogę w tych kwestiach

stock
21-09-2009, 18:11
nooo - to już wiadomo gdzie i do kogo uderzać ;)

Rafał_Sz
21-09-2009, 18:13
Przykleić proponuję.

Madlenne
21-09-2009, 18:19
U mnie kwestie bardziej artystyczne tzn. grafika, rysunek,malarstwo, historia sztuki, farby, podkłady i tego typu rzeczy. Czyli jakby komuś doradzić z doborem kolorystyki, aranżacją wnętrza, coś namalować to można pisać, pytać. Może bardzo potrzebne umiejętności to nie są, ale chętnie pomogę w kwestiach sztuki i od strony technicznej i artystycznej.

ragnar
21-09-2009, 18:37
Od 7 lat windykacja należności. Ktoś nie płaci na czas/windykacja ściga - pomogę, doradzę ;)

Pozdrawiam kolegę po fachu ;-), kilka lat także tym się zajmowałem jako komornik skarbowy, więc także służę radą.
Z wykształcenia jestem fotografem i informatykiem, więc także służę pomocą ;-)

sheva
21-09-2009, 19:08
To i ja chętnie innym pomogę :)

Dziedzina motoryzacja, samochody używane części zamienne itp, tym się na co dzień zajmuje i jakby co bić jak w dym :)

Marta Baranowska
21-09-2009, 20:01
hihih

przyszły leśnik :D

a jak ktoś bedzie potrzebował pomocy w zakupie psa albo koni to służę ;)

maklipsowaty
21-09-2009, 20:19
projektowanie, tworzenie systemów informatycznych - wszystko od elektroniki, przez aplikacje po portale. Łącznie z projektowaniem grafiki (osobny grafik, w razie czego na pw przykłady realizacji.)

darko
21-09-2009, 20:36
Obecnie - chłodnictwo przemysłowe od strony przepisów PED, UDT i PN
przyszłościowo - spawalnictwo

Psychotrop
21-09-2009, 20:38
ode mnie możecie oczekiwać pomoc w:

1. kobiety :mrgreen:
2. gotowanie
3. komputry - sprzęt, systemy operacyjne microshitu
4. rowery - zarówno sprzęt, jak trasy XC w południowej polsce
5. sprzęt audio
6. posiadanie kotów :D
7. pośrednio troszku z poligrafii

Mi1980
21-09-2009, 20:39
Jak by coś trzeba było przetłumaczyć z niemieckiego/ na niemiecki to walić jak w dym.

FalkoN.pl
21-09-2009, 20:52
Z wykształcenia - mechanik - konstruktor, programista CNC (Systemy komputerowego wspomagania projektowania i wytwarzania - CAx; inżynieria produkcji)
Z doświadczenia - stolarka, ciesielka, dekarstwo, murarka,... (czyli szeroko pojęta budowlanka);
Z nastawienia - "Niema rzeczy nienaprawialnych i problemów nierozwiązywalnych ... kwestia chęci i nakładów"
Trza se radzić ... ;)

Witek "Wisz"
21-09-2009, 22:49
Farmacja, leki, odtrutki, metody na kaca... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

124miko
21-09-2009, 23:06
Zęby i stare samochody ( słabo to się ze sobą wiąże :) ).

Psychotrop
21-09-2009, 23:06
metody na kaca... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
metoda jest prosta :)
KAC -> kara boska za przestanie picia :D
nie przestawać :D

michaeel
21-09-2009, 23:19
Informatyka - ogolnie pojeta :) choc - glownie Apple i jego produkty, obsluga serwerow MS/Linux, Telewizja Cyfrowa. Jakby ktos mial z tym jakims problem, to walic jak w dym ;) Pomoge chetnie :)

stock
21-09-2009, 23:25
Farmacja, leki, odtrutki, metody na kaca... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

1 stycznia nie wchodź na forum bo Cię zasypią PMkami :D :D

northrop
21-09-2009, 23:34
no to teraz czekac az studenci uderza z zapytaniami na zaliczenie, a licealisci z zadaniami domowymi ;)

polo
21-09-2009, 23:35
wszystko z poligrafii druk offsetowy(głównie opakowania z tektur litych i falistych, katalogi,książki itd), druk wielkoformatowy (banery,siatki, mesh, folie, pcv), koszulki, kubki grawerowane, trochę sita ale to produkt "uboczny".

Boghol
22-09-2009, 08:27
Z wykształcenia biolog/ekolog/nauczyciel biologii; z zawodu pracownik Inspekcji Sanitarnej. Może się komuś przyda. Pozdrawiam.

Kyo
22-09-2009, 08:52
ja pracuje w drukarni, grafik, ulotki, plakaty, wydruki wielkoformatowe :) a kolega obok mnie moze zaoferowac uslugi w dziedzine kaligrafii japońskiej i malarstwie :)

Jacek S
22-09-2009, 09:51
Turystyka, hotelarstwo w Karkonoszach, na co dzień Szklarska Poręba, choć tak w szczegółach to zajmuję się kadrami, to mogę coś podpowiedzieć w sprawach kwaterunku w regionie...

arturkrz
22-09-2009, 10:14
Pracuję u operatora komórkowego, którego wszyscy nienawidzą ;-)
Zajmuję się utrzymaniem sieci (dbam o to, żebyście mieli zasięg). Niewiele mogę pomóc ale w sytuacjach krytycznych (i tylko takich)- gdy zaginie osoba posiadajśca telefon komórkowy w sieci ORANGE mogę go znaleźć (do momentu gdy bateria "padnie"). Jeśli ktoś zastanawia się nad modemem CDMA450 to mogę sprawdzić czy będzie miał zasięg.

papajpo
22-09-2009, 10:18
Instruktor nauki jazdy, prawo jazdy, doszkolenia - przepisy, sytuacje drogowe jak coś to walić wytłumaczę.
Znajomość tatr - doradzę w sprzęcie trekingowym

farizer
22-09-2009, 10:24
Ja z chęcią pomogę od strony kuchni ;) Nie tylko w przepisach ale również w wyposażeniu i zagospodarowania.

Ps. Świetny wątek

arsiser
22-09-2009, 10:37
To ja tak nie typowo: zawodowo zajmuję się realizacją oświetlenia scenicznego, nagłośnieniem i wszystkim co z tym związane. Scena-zadaszenia-oświetlenie-nagłośnienie. Nawet robię wesela :p . Koncerty , imprezy firmowe, eventy.

Może kiedyś zdobędę kontrakt na jakiś event Nikona :)

A jak ktoś z was będzie potrzebował mojej pomocy to zapraszam.

jurgen
22-09-2009, 18:20
Leśnictwo oraz krew, mocz i gówno czyli Analityka Medyczna.
Pytac smiało, może pomogę.

Piotr_ek
22-09-2009, 18:42
Marketing, PR, towaroznawstwo, psychologia zachowań społecznych to z wykształcenia :)
A branżowo asortyment stomatologiczny + technika dentystyczna.

Witek "Wisz"
22-09-2009, 23:10
metoda jest prosta :)
KAC -> kara boska za przestanie picia :D
nie przestawać :D

He he he, świetna metoda :mrgreen:

1 stycznia nie wchodź na forum bo Cię zasypią PMkami :D :D

Przygotuję sobie szablon... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

darko
23-09-2009, 08:22
W pierwszej chwili przeczytałem: lenistwo oraz krew i się zdziwiłem, :mrgreen: dobra idę po kawe

agape
23-09-2009, 09:01
U mnie podobnie jak u Madlenne - czyli sztuka szeroko pojęta. Malarstwo (w tym ścienne - fresk, sgraffito i tym podobne)- kwestie techniczne: farby, spoiwa itp, rysunek oraz historia sztuki...
;)

stock
23-09-2009, 09:05
no prosze - miło się watek rozwija i juz nawet mam kilka planów/interesów z którymi wiem do kogo się zwrócić :D

Przemek Paśnik
23-09-2009, 09:11
Z wykształcenia geograf, z zamiłowania: góry, wspinanie, taternictwo jaskiniowe i cała otoczka, czyli:

topografia
sprzęt wspinaczkowy/turystyczny

dodatkowo można mnie znaleźć w pewnym katowickim fotolabie (dam upusty, poradzę i takie tam :mrgreen:)

sawi
23-09-2009, 09:22
Programista - ostatnimi czasy glownie aplikacje webowe i platformy:
- .NET, czyli ASP.NET
- PHP w tandemie z mySQLem, PostgreSQLem

frostic
23-09-2009, 09:23
W związku z wykształceniem, technik mechanik budowy maszyn włókienniczych, zostałem specem od reklamy wszelakiej, w czym spełniam się zawodowo od 15 już lat... ;)

Obecnie są mi najbliższe wszelkie zagadnienia związane z Outdoorem - kampanie regionalne i ogólnopolskie

Ulubione zagadnienia = tematy niemożliwe czyli jeśli specyfikacja przewiduje przeprowadzenie kampanii w miejscach gdzie na pierwszy rzut oka brakuje nośników to... po prostu je tam znajduje.

No ale żeby nie odbiegać za bardzo od wyuczonego zawodu, pasja kieruje mnie w stronę scenariusza i reżyserii ;)

Zink
23-09-2009, 11:29
Świetny wątek. Szkoda, że nie powstał jakieś pół roku wcześniej :)

Z mojej strony: programowanie - głównie Delphi, niezbyt zaawansowane: C, PHP, MySQL; elektronika - głównie cyfrowa i mikrokontrolery.

sokrates
23-09-2009, 11:46
z wykształcenia i zawodu Informatyk: głównie systemy Linuxowe, sieci...
Sporo dłubałem/ie w modelowaniu 3D (SolidEdge, SolidWorks, NX...) oraz programowaniu obrabiarek CNC (EdgeCAM, NX, BobCAD)

piwkoo
23-09-2009, 11:55
Projektowanie stron www na potrzeby portfolia, z zawodu elektryk/energetyk, ojciec małego insekta, który rozwala mi po kawałku domek ;)

Błażej
23-09-2009, 20:09
język francuski - tłumaczenie itp.

dziadu
23-09-2009, 20:43
1. Linux i informatyka ogólnie pojęta (programowanie C/C++, php, fortran, assembler, XHTML)
2. Fizyka (z wykształcenia... no dobra, obronić się jeszcze muszę)
3. Spadochroniarstwo (chcesz zacząć skakać?)
4. Autostop (porady: gdzie, jak, informacje o różnych dziwnych miejscach do spania, zwiedzania, może szukasz pary do podróży?)
5. Elektronika: ostatnio głównie FPGA, ale też mikrokontrolery
6. Mogę pomóc przy pozbywaniu się nadmiaru piwa/wina w lodówce/piwnicy/schowku. Wódka raczej odpada :-)

Paweł M
23-09-2009, 20:49
informatyka, web, hardware, branża stalowa ;)

Anion
23-09-2009, 21:17
1) pozyskiwanie funduszy unijnych w zakresie działań inwestycyjnych, badawczo - rozwojowych i informatycznych (głównie projekty centralne + granty z NCBiR +granty z MNiSW),
2) projekty i wykonawstwo z zakresu automatyki przemysłowej,
3) projekty i wykonawstwo z zakresu automatyki specjalnej (systemy oceny strzelań, rejestratory i analizatory obrazów termogarficznych, rejestratory ruchliwości zwierząt, skanery 3D itd, itp,)
4) projekty i wykonawstwo z zakresu rejestracji obrazów mikroskopowych
5) chłodziarki oparte o lewobieżny obieg Stirlinga, efekt magnetokaloryczny,

MARTINK
23-09-2009, 21:22
u mnie SAP (glownie MM,PP) i zarzadzanie projektami <= obydwa zagadnienia to studnie bez dna.

mOSAd
24-09-2009, 03:18
Programowanie C/C++ - mogę tutaj pomóc, ale nie wyręczyć. :)
Projektowanie interfejsów (w aplikacjach komputerowych) - tak raczej na luzie, ale mogę dołączyć do dyskusji.
Telewizja cyfrowa (dekodery cyfrowe) - może będę w stanie doradzić przy wyborze i opisać co i jak działa, na co zwrócić uwagę itp.
Szachy lub bilard. Jesteś ponętną blondynką lub brunetką z długimi nogami, a przynajmniej z miłym uśmiechem? I naprawdę Cię to interesuje?! W Warszawie?! No Coś ty! No ale gdyby jednak - pomogę. :D
World of Warcraft - klasy, uzbrojenie, questy, specjalizacje. Doradztwo. A może chcesz kupić wypasione konto? Właśnie rozmyślam nad sprzedażą (może być nieaktualne). :)

romano
24-09-2009, 07:28
Nauka fikołków, skoków przez kozła i wyścigi rzędów czyli pan od wułefu ;)

Wszelkie zagadnienia związane z rekreacją ruchową, ogólnie pojętą aktywnością fizyczną i dość szczegółowo:
- rozwijanie muskulatury (diety/plany treningowe/i to co kochamy - odchudzanie :D )
- snowboard (od zera do boarderxrossera) Zarówno freestyle jak i tyczki.

Prawo budowlane - z zamiłowania. Ojciec zajmuje się tym zawodowo, a ja przyglądam się jego pracy i czasami podpowiem co myślę. :)

jarek76
24-09-2009, 07:53
Z wykształcenie jestem budowlańcem, instalacje wentylacyjne klimatyzacyjne i wod-kan
Jakiś czas pracowałem jako konstruktor z powodu dobrej znajomości AutoCada.
Jakiś czas temu wróciłem do zawodu i jestem budowlańcem:). Trochę ogólnobudowlanki ale głównie izolacje i osuszanie budynków.

Anja_G
24-09-2009, 09:11
Dobra baza danych :)

Tłumaczenia pol-niem/niem-pol.

Pozdrawiam

thorcik
24-09-2009, 15:24

Chciałbym oddać Moc do analizy <khhhh> ;oD

Jeśli o mnie chodzi to biotechnologia/bioinformatyka, co nieco liźnięte Pythona (nie Monty; choć tego też).

Węgry, w szczególności Budapeszt.

Względnie tłumaczenia z lengłydża.

carl00s
24-09-2009, 15:48
serwis urzadzen medycznych, do uslug, ponadto bawie sie w naprawy szeroko pojetej mechaniki precyzyjnej, sluze poradami z zakresu paintball, tlumacze teksty techniczne z angielskiego na polski;).
Moge tez pomoc sie nachlac - jak ktos bedzie w potrzebie i okolicach, sluze pomoca w piciu wodki (a w wódzitsu mam czarny pas i mysle o przejsciu na zawodowstwo).
:mrgreen:

madmips
24-09-2009, 16:03
Stronki www w Joomla! Montaż video - z zawodu mechanik samochodowy - pedagog, ale tu niewiele pamiętam.

kux
24-09-2009, 16:06
świetny wątek...!

szeroko rozumiane elektryka i elektronika
konkretniej:
doradzę w sprawie instalacji elektrycznej w domu, alarmu, systemu telewizji przemysłowej. automatyka przemysłowa tez nie jest mi obca

maroo_s
25-09-2009, 08:10
świetny wątek...!

szeroko rozumiane elektryka i elektronika
konkretniej:
doradzę w sprawie instalacji elektrycznej w domu, alarmu, systemu telewizji przemysłowej. automatyka przemysłowa tez nie jest mi obca

Wreszcie jakiś elektryk :) Witam kolegę po fachu.

Z wykształcenia inż. elektryk.
Pracuję jako projektant instalacji elektrycznych i automatyki budynków (tzw. budynki "inteligentne"). Od małych domków do obiektów wielkokubaturowych.

Badyl81
25-09-2009, 09:07
Ubezpieczenia - w razie wątpliwości mogę wspomóc radą: na co zwracać uwagę w warunkach ubezpieczenia itp, itd - temat rzeka.

daromire
25-09-2009, 10:27
Nie wiem czy się komuś przyda ... ale co tam ... szeroko pojęta geodezja (więcej geodezji inżynieryjno-przemysłowej, mniej związku z podziałami nieruchomości, ale jak trzeba to trudno ... co zrobić) :)

jendryn
25-09-2009, 10:48
Może ktoś bedzie potrzebował pomocy służę radą:

1.okna, drzwi, markizy, ogrody zimowe
2.ogólnopojęta budowlanka
3.doradztwo w sprawach sercowych (tylko Panie:) )

Tatar
25-09-2009, 11:02
Z wykształcenia skrzypek i nauczyciel muzyki.
Od 10 lat w dziale handlowym koncernu z sektora FMCG. Jeśli w czymś mógłbym pomóc to pomogę :)

pawelpiotrm
25-09-2009, 11:12
Specjalista od nieruchomości ( wiem co gdzie za ile ale raczej ograniczam sie do rynku warszawskiego)
Analiza opłacalności biznesu ( lokalizacje, budowa sieci sprzedaży, analiza konkurencji etc.)
kiedyś statystyka i budowanie modeli ekonometrycznych na potrzeby firm ;-)
audiofil/meloman
Biblia jako pasja ;-0

kowazis
26-09-2009, 00:50
FL STUDIO : Tworzenie muzyki
Taniec : JumpStyle, CWALK,
Bugowanie gier : CS, GTA, TIBIA

Bjania
26-09-2009, 12:17
Narty - wszystko z nimi związane - nauka jazdy, pomoc w wyborze sprzętu, ubrania itp.
Porady odnośnie Zakopanego - ciekawe miejsca, życie nocne ;)

jchyra
26-09-2009, 20:26
Na początek to co może się przydać fotografom :-) - Malownicze lokalizacje Północno-wschodniej Polski (szczególnie Puszcza Białowieska, Bagna Biebrzańskie, Narew) - zajmuję się lokalizacjami dla reklamy, filmu, itp. Doradzę też w takich dziedzinach jak wydawnictwa małe i większe (od pocztówek po książki) przy organizacji imprez od małych (plenery) po duże (kilka tysięcy osób). Jeden problem - tylko w wąskiej dziedzinie, tylko w temacie przyrody. Także nie znam się na organizacji wesel, kalendarzach z babkami i filmach dla dorosłych...

glisek
26-09-2009, 22:59
co do Jarka potwierdzam i polecam, miejscówki jakie on zna i pokazuje..... rewelacja.

O sobie?
się troche znam na chromatografii gazowej, cieczowej, spektrometrii mas, trochę liznąłem tematykę drukowania genów.
Wszystkie te dziedziny znam sprzętowo a dokładnie na podstawie sprzętu jednego producenta zza oceanu.

km79
26-09-2009, 23:24
BHP w zakładach pracy.

cypherdid
27-09-2009, 09:38
fototechnik i przyszły mgr. sztuki - w tych dwóch sprawach spokojnie pomogę;
jeśli ktoś się wybiera do Kanady i nie wie co, gdzie, za ile i jak - śmiało na PM;
tłumaczenie z j.ang i j.niem w te i wte;
przez półtora roku miałem okazję się bawić praktycznie każdym sprzętem foto na rynku - także chętnie podzielę się opiniami odnośnie toreb, statywów, szkiełek i innych gadżetów dostępnych na rynku

sinner
27-09-2009, 13:22
nie czepiaj się przecież sztukę można magazynować :)

technik mechanik budowa maszyn ale to tak dawno, że nie pamiętam wiele
aparatowy procesów chemicznych nawozy płynne ;)
Hurghada hotele ciekawostki i porady
video sprzęt i montaż

trucker2005
27-09-2009, 14:09
taaaa
elektryka - prawie wszystko co pracuje przy pomocy prądu , instalacje ,
transport i spedycja - ostatnie 15 lat w tej branży , od kazachstanu po wyspy , procedury celne ,karnet TIR ,T1T2, itd,
z zamiłowania - linux , tworzenie stron ,
fanatyk firmy volvo - chetnie pomogę w razie kłopotu od s40 po fh 12 ,

andso
27-09-2009, 17:41
Pomiary na maszynach współrzędnościowych

Automatyka drzwiowa - już powoli zapominam, i elektryka

mad_mark
28-09-2009, 09:22
telekomunikacja - od sieci IP po transport zarowno po kablu jak i po radiolinii. sluze pomoca przy projektowaniu/wdrazaniu sieci w malych i srednich firmach.

Fredflinstone
28-09-2009, 09:31
Gdyby ktoś szukał projektów domów to mam ich ponad 500 do zaoferowania ;)

Mateoosh
29-09-2009, 00:05
rehabilitacja
masaż
Sport i wszystko z nim związane - treningi, sprzęt itp (tutaj głównie sporty jak kolarstwo, pływanie, kulturystyka, gimnastyka )
BONSAI

fIlek
29-09-2009, 00:30
Hmm... od czego tu zacząć...:

Organizacja i obsługa produkcyjna i techniczna gal sportów walki
Oświetlenie i nagłośnienie imprez
Instalacje rozległe HDMI
Monitoring video IP
Sieci bezprzewodowe
Boks zawodowy i wszystko co z nim związane
Fotografia prasowa (współpraca z dużymi agencjami, itp.) :D

PS. No i oczywiście akredytacje na imprezy grupy PMG Play Babilon Promotion :mrgreen:

Marthi
29-09-2009, 15:05
Witam! Zacny wątek! :)
Z wykształcenia i zainteresowań: projektant wnętrz. Zajmuję się aranżacjami, projektowaniem, dekoracjami, malowaniem obrazów, robię mozaiki, zaproszenia, karty okolicznościowe. Może się przyda, polecam.
Oprócz własnej firmy, pracuję w Centrum Kultury, gdzie jak to wiadomo dzieje się, a może ktoś chciałby się "pokazać", może jakieś zespoły odezwać. Pozdrawiam

Andre
30-09-2009, 09:18
Przyszły automatyk.

Pomóc mogę:
- w sprawach dotyczących rowerów, zarówno wyborze jak i naprawie
- sakwy rowerowe i podróże rowerowe
- linux

nuke
30-09-2009, 09:55
Programowanie aktualnie .NET(C# urządzenia mobilne) i JAVA (SEAM, J2EE) kiedyś(dawno) Delphi i C++.
Z wykształcenia matematyk.

skoras
30-09-2009, 11:48
Sieci - miedziaki, światło, radio i czym tam jeszcze można popchnąć ramki IP, od instalacji, konfiguracji po zabezpieczenia (głównie Linux i pochodne np. MikroTik). Usługi sieciowe - SMB, AD.

andrstac
30-09-2009, 12:39
Wykształcenie: automatyka, elektronika;

zawodowo: duże instalacje budynkowe (zabezpieczenia, automatyka, integracja - potocznie alarmy, telewizja, kontrola dostępu, DSO, BMS)

hobbystycznie: jw w małej skali, sieci; ogólnie wszystko z prądem:)

pilon
30-09-2009, 22:00
Gdyby ktoś potrzebował pomocy w dziedzinie projektowania leków (w skali cząsteczkowej) i modelowania oddziaływań lek-cel immunologiczny, oraz aplikacji tegoż na skalę przemysłową, produkcję masową i aspekty technologii chemicznej w tym zakresie - zapraszam :)

A oprócz tego chętnie pomogę w podstawach medycyny, poradzę jaki lek na co i dlaczego oraz jak.

Podpowiem co i z czym w szkoleniu psów (ogólnym posłuszeństwie i ratownictwie psim), również podpowiem, powiem, pomogę przy rowerach górskich i wspinaczce.

Oraz wyswatam każdego z każdą i każdą z każdym, jeszcze nie było tak, żebym nie dał rady ;)

Również mogę pić z kimś dla towarzystwa, jeśli ktoś jest zmuszony pić sam, ale na ściśle określonych zasadach takie akcje :mrgreen:

eskimos
30-09-2009, 22:29
ex Żołnierz - ogólnie pojęta militaryzacja z naciskiem na rozpoznanie i działania za linią , budowa min pułapek ( może ktoś chce podwórko zabezpieczyć :mrgreen: ) , strzelectwo , skoki spadochronowe itp wariactwa :)

Aktualnie obibok , doradztwo w zakresie co zrobić z nadmiarem czasu :)

Ekolog
01-10-2009, 07:24
wykształcenie: ekolog, informatyk ( w tym postaram się doradzić)

Pomogę również w turystyce po południu Holandii (limburg) i Ardenach. Sporo tu jeżdżę i organizuje niewielkie wycieczki.

Kasandra
01-10-2009, 07:36
Lekarz weterynarii, psy i konie no i chyba wsio;-))

dziadu
01-10-2009, 10:48
skoki spadochronowe itp wariactwa :)
Jednak nie jestem sam na forum :-) Skaczesz też w cywilu czy tylko w wojsku?

terpsych
01-10-2009, 21:49
Psychiatra.
Ex-reanimator.

T.

Psychotrop
01-10-2009, 21:58
Ex-reanimator.

łojezu :mrgreen:
przeczytałem Ex-Terminator :D

terpsych
01-10-2009, 22:02
łojezu :mrgreen:
przeczytałem Ex-Terminator :D

Nie wiem co byłoby gorsze. Z tą "-" w środku czy bez niej. ;)

T.

everyman
01-10-2009, 22:34
Wow! Dosłownie lista jak w serialu "Pointman" (Na celowniku). ;)

Dopiszę się: człowiek do niczego, czyli po trochu od wszystkiego.
Student ZiM; katedra marketingu, handlu i logistyki (UMK).
Obecnie piszę pracę magisterską z zakresu zintegrowanego systemu wizualizacji przedsiębiorstwa.
Mogę nieco pomóc w badaniach rynkowych i marketingowych (np. opracowanie kwestionariusza ankietowego, analiza danych, itd).
Ponadto hobby jak wszystkich tutaj i kilka liźniętych tematów w wielu dziedzinach (nie będę wymieniał, bo znajdą się i tak specjaliści).

pietia79
02-10-2009, 13:27
I ja się dopisuje.

Praca obecnie: Departament Unii Europejskiej w jednym z ministerstw, zajmuje się kwestiami prawnymi, więc w razie czego mogę ogólnie pomóc w sprawach związanych z prawem europejskim, nieterminową transpozycją dyrektyw, etc. (jeśli to kogolwiek może interesować ;)
Dodatkowo: aplikant radcowski - więc troche ogarniam kwestie prawne (ale nadal się uczę).
Zainteresowania: rowery od blisko 20 lat - chętnie podzielę się wiedzą, doświadczniami i opiniami.

Pumexior
04-10-2009, 00:15
Gdybyście chcieli wejść w taki piękny sport jak BMX to służę pomocą :P Tak nietypowo :P

nem
04-10-2009, 18:19
Bezpieczeństwo sieci komputerowych, aplikacje internetowe, e-commerce (czyli mogę pomóc w programowaniu - C, C++, C#, PHP oraz framework Symfony).
Ponadto mogę nauczyć podstaw gry na perkusji i doradzić w sprawie wychowania kotów :D

wukaem
04-10-2009, 18:52
Stróż nocny. Specjalizacja: godz. 20 - 06. Głównie parkingi, ale robiło się też kempingi, a nawet bursy.
Ponadto mogę doradzać w sprawach gotowania jajek na twardo - podobno w tej dziedzinie jestem miszczu.

bognik
04-10-2009, 19:54
Psy - kupno, kynologia i wszystko inne co z nimi związane :-D

kobyll
09-10-2009, 17:26
PILNIE POTRZEBNY RZECZOZNAWCA!

Jeżeli jest tutaj ktoś taki na forum bardzo proszę o kontakt, chciałbym zamienić kilka zdań z osobą mającą rozeznanie w temacie wyceny działek.

GrzesiekM
09-10-2009, 19:22
Witam serdecznie... służę pomocą z zakresu oligofrenopedagogiki, terapii pedagogicznej i zagadnień z zakresu neurolingwistyki ... :)

gmoszkow
11-10-2009, 00:56
Ciekawy wątek. Bardzo ciekawy - już mam kilka pomysłów.

Jeśli chodzi o mnie to tworzę strategie marketingowe (launche, relaunche produktów)
Strategie mediowe - które media i jak mieszać by osiągnąć sukces
A trochę bardziej ogólnie to zarządzanie projektami wraz z pełną metodologią Prince2
Dobra znajomość management accounting i generalnie wszelkich kwestii związanych z zarządzaniem przedsiębiorstwem
Trochę doświadczenia w zasadaniu w radach nadzorczych/zarządach/ciałach doradczych

Grzegorz

carl00s
11-10-2009, 10:29
kurde, naprawdę w naszym gronie nie ma blacharza samochodowego?

b202
11-10-2009, 22:08
no to ja też coś podrzucę - media (tv, gazety, radio), policja - prawo itp., marketing, design, informatyka, turystyka regionalna (pojezierze wałeckie); wiem, że trochę ogólnie, ale jak coś pytajcie

ADAS
11-10-2009, 22:24
Jakby ktoś chciał ojca, matkę, dziadka, babkę, sąsiadkę lub sąsiada, żonę, męża do domu spokojnej starości na wieczny odpoczynek wysłać, to wiem, jak bezboleśnie to uczynić. Dodatkowo przepisy dotyczące pomocy społecznej, lecz na wylot to zasady pobytu w DPS.
Jakby ktoś chciał taki bidul zakładać, to wiem jak zorganizować go, by był wygodny i rentowny.

Rafał63
11-10-2009, 22:27
Przejrzalem wszystko i architekta nie ma. No to juz jest. :) Mam uprawnienia bez ograniczen, dzialam glównie w Warszawie, ale to zalezy od wielkosci projektu.
Bedzie duzy projekt, bede dzialac dalej od Warszawy. Nie jestem tlumaczem przysieglym niemieckiego, niemniej po 24 latach w Niemczech smie twierdzic, ze umiem ;)
Swiadectwa energetyczne tez moge, potrafie. :) Pozdrowienia

Naish
11-10-2009, 23:32
A ja rowery naprawiam. Wszelakiej maści i zastosowań.
Doradzić też mogę. I jak ktoś w Londynie to i naprawić pomogę. Części taniej też mogę. O

jackrabbit
11-10-2009, 23:45
Bezrobotny i wieczny student. Zaje***e zamawiam pizze ;)

poza tym to transport, przepisy ruchu drogowego

Obi
12-10-2009, 00:08
Ja to raczej kulturalny jestem... Kiniarzem rzec by można... więc jak ktoś ma problemy w temacie kinowym w sensie technicznym i nie tylko to śmiało. Poza tym realizacja dźwięku i nagrań, kiedyś telefony się zakładało, komputery się składało, produkcja wydarzeń kulturalnych.

kobyll
12-10-2009, 00:37
Tak czytam, czytam i czytam i nasuwa mi się kultowy cytat z niemniej kultowego filmu:

"Mirosław. Gwałty na zlecenie, bez zlecenia zresztą też. Amfetamina - produkcja, dystrybucja, masturbacja" :D:D:D
"Zbigniew - brawurowa jazda samochodem Cinquecento"

:D:D:D

fikromajo
12-10-2009, 20:39
To ja trochę nietypowo ;) - obuwie taneczne, ślubne, wizytowe robione na indywidualne zamówienie, czyli wszystko co związane z tańcem towarzyskim.

Pozdrawiam
Marcin Kowalski

hcman
12-10-2009, 23:20
I ja trochę nietypowo chyba:)
Fleksografia, konstrukcje opakowań z tektury,jak coś chcecie zapakować i nie wiecie jak i w co to zapraszam:). Programy CAD do projektowania opakowań, wykrojników itd. ( np. ArtiosCAD).
Identyfikatory na zloty NKP, ale to już typowy hand made, więc proszę o wyrozumiałość:-D

lenio
13-10-2009, 00:38
Mój konik to zębologia stosowana :mrgreen:
Jeśli ktoś ma jakieś pytania związane ze stomatologią to chętnie udzielę odpowiedzi. Chociaż pewnie 90% przypadków nie obejdzie się bez realnej wizyty w gabinecie...

Tu przy okazji mały apel:
UWAGA -= Odwiedzajcie regularnie Waszych stomatologów!!! =- UWAGA

I jeszcze chciałem z tego miejsca pozdrowić babcie :)

:-P

b202
13-10-2009, 07:36

Gdyby taka wizyta się nie wiązała z kosztami to częściej by ludzie chodzili na przeglądy, a tak co wizyta to $ ;) więc jakoś ludzie nie chodzą, a stomatolodzy nawołują :D

piotr_74
13-10-2009, 09:43
Drukarnia offsetowa jednego z większych dzienników na naszym rynku - dział przygotowalnia.
Dostęp do programu Pit Stop ( Acrobat Reader) do edycji plików PDF i innych :). Jakieś tam naświetlanie na filmach, ripowanie plików PDF itp.
Z zawodu mechanik pojazdów samochodowych :)

sote
13-10-2009, 21:39

Wlasnie dzisiaj pogadalem sobie z kolega, zarzucil mnie mnostwem informacji, ale sam chcialem ;)
za co jestem mu bardzo wdzieczny!

Jurgen - jesli tylko bedziesz w Poznaniu albo ja wybiore sie do Piaseczna zapraszam na piwo!

terpsych
14-10-2009, 17:16
Mój konik to zębologia stosowana :mrgreen:
Jeśli ktoś ma jakieś pytania związane ze stomatologią to chętnie udzielę odpowiedzi. Chociaż pewnie 90% przypadków nie obejdzie się bez realnej wizyty w gabinecie...

I jeszcze chciałem z tego miejsca pozdrowić babcie :)

:-P

Przyszedł czas na apele?

Odwiedzajcie regularnie waszych psychiatrów/psychologów.

;)

b202
14-10-2009, 17:27
Zapomniałem dodać u siebie jeszcze w zakresie swoich skills operatorkę kamery, montaż materiałów, produkcja, mastering podstawowy, produkcja muzyczna, obróbka dźwięku - ale to już niestety rzadziej, choć nie zapomniałem o tym ;)

hobbits
15-10-2009, 16:17
Z racji wykształcenia mogę pomóc w:
- Matematyce: do klasy maturalnej - myślę, że "od ręki". Pewnie z poziomu akademickiego też bym jeszcze trochę pamiętał jeśli ktoś by potrzebował ;) Tylko kto teraz potrzebuje pomocy z topologii czy całek Lebesgue'a? ;)
- Informatyce: głównie programowanie (c, java, trochę języki deklaratywne). Z racji wykonywanej przeze mnie pracy ostatnio najczęściej SAS i excelowy VBA. Więc jak ktoś ma coś zautomatyzować w excelu np. za pomocą VBA a nie wie jak, to śmiało można do mnie pisać.

Z zamiłowania historia, a głównie kultura materialna w Europie w XIV i XV wieku :) Czyli jakby ktoś chciał uszyć strój chłopa, drobnomieszczanina albo bogatego dworzanina z terenów Królestwa Polskiego z początku XV wieku, to myślę, że mógłbym pomóc :D

xmaniekx
17-10-2009, 20:44
Administracja siecia, skladanie komputerów , serwis, outsourcing IT - Pytać :) z checią pomoge

oraz sprzęt turystyczny ale tutaj wiedza mniejsza :P

T.Z.
30-10-2009, 23:32
Jako, że od kilku lat działam w branży "kluczykarskiej" i ogólnie zabezpieczeń mieszkań, domów itp, chętnie mogę udzielić rad odnośnie : wkładek, zamków, drzwi antywłamaniowych.

fotoMichal
31-10-2009, 00:34
Kasy fiskalne od A do Z

kuba_rsx
31-10-2009, 17:43
Sprzęt rowerowy wszelkiej maści. Wyścigowy kolarski, turystyczny, xc, szosa, tor itp. W tych sprawach można walić do mnie jak w dym :)
Chętnie pomogę jak ktoś będzie miał problem z doborem geometrii ramy, przy zakupie, przy składaniu, serwisie, doborze części, polecę specjalistyczne serwisy oraz podzielę się swoimi patentami na różne dziwne wynalazki :)
Jak ktoś ma blisko to i naprawić mogę i części taniej też załatwić :)

erde
01-11-2009, 21:05
to i może ja na coś się przydam

1. prawo (w tym prawo brytyjskie)
2. mechanika samochodowa, motocyklowa (w tym auta i motocykle zabytkowe)
3. grafika, reklama, logotypy, strony www, bannery, plakaty itd
4. kulinaria (najlepsza domowa pizza tylko u mnie :) )
5. lotnictwo (tata pilot więc mogę zapytać )
6. język angielski
7. budownictwo i ogólnie majsterkowanie
8. turystyka na mazurach i suwalszczyźnie oraz na Litwie

być może przybędzie jeszcze nieco "sprawności" :)

skulinski
02-11-2009, 11:01
świeżo dyplomowany architekt. Doswiadczenie jeszcze niewielkie ale jeśli bede mógł pomóc to chętnie.

shaolin
02-11-2009, 12:11
U mnie skromnie - Chiny i wszystko co z nimi zwiazane - od kuchni, przez zakupy, po podrozowanie, zycie na miejscu itp.

Z wyksztalcenia elektronik, ale wolalbym zebyscie mnie o elektronike nie pytali :mrgreen:

PS.

4. kulinaria (najlepsza domowa pizza tylko u mnie :) )

Najlepsza jest u mnie, potem u thorcika, Ty mozesz byc 3 ;) ;) ;) ;) ;) ;)

MR
02-11-2009, 12:23
- szeroko pojęta geografia, hydrologia, ochrona środowiska (również aspekty prawne)
- podróże,
- wszystko o Alasce
- programy wymiany studentów
- sprzęt trekkingowy

coach_lodz
02-11-2009, 12:28
a jak byście mieli kłopoty z gazami to do mnie... (ale raczej z takim ziemnym w rurach niż z.....)
- z wykształcenia średniego gazownik (transmisja danych ze stacji gazowych, telemetria, stacje gazowe i tym podobne - tym się zajmuje obecnie)
- z wyższego informatyk niestety z Uniwerku (i jeszcze grafik komputerowy)

p.s. wiecie czym się różni informatyk z Polibudy od informatyka z Uniwerku ?

- informatyka na polibudzie uczą programować a informatyka na uniwerku uczą o programowaniu :)

hobbits
02-11-2009, 15:01
p.s. wiecie czym się różni informatyk z Polibudy od informatyka z Uniwerku ?

- informatyka na polibudzie uczą programować a informatyka na uniwerku uczą o programowaniu :)

Oooo, pozwolę się nie zgodzić :D

Chyba, że masz na myśli uniwerek w Łodzi - to nic nie mówię ;)

coach_lodz
02-11-2009, 18:26
właśnie niestety mam na myśli ten w Łodzi... :)

hobbits
03-11-2009, 12:27
właśnie niestety mam na myśli ten w Łodzi... :)

nie dodałeś tego w poprzednim poście, więc można było wyciągnąć wniosek ogólny ;)

kh29228
03-11-2009, 17:06
Bankowość korporacyjna, bankowość inwestycyjna, Private Equity - służę pomocą:)

coroner
03-11-2009, 20:29
W przyszłym roku kończę prawo. Poza tym gitary i wzmacniacze. W miarę swych możliwości pomogę.

rooner
03-11-2009, 21:42
Góry i wszystko co z tym związane,
sprzęt trekkingowy, trasy, kwatery

gALL
03-11-2009, 23:33
Szeroko pojeta energetyka/elektryka, co prawda obecnie pod skrzydlami QEII, ale w pelnii uprawniony w PL zgodnie z Prawem Budowlanym :)

GeparD
04-11-2009, 05:59
to moze i ja cos dorzuce chociaz juz fachowcow z mojej branzy bylo:

IT - systemy informatyczne oparte o MS, szeroko pojeta informatyka
Belfast - ktos chce na wakacje, jak dojechac gdzie zjesc, przenocowac - walcie jak w dym (pracuje w jednym z tutejszych hoteli)

b202
04-11-2009, 08:25
Belfast - ktos chce na wakacje, jak dojechac gdzie zjesc, przenocowac - walcie jak w dym (pracuje w jednym z tutejszych hoteli)

czyli jakieś rabaty przewidziane? :mrgreen:

gALL
04-11-2009, 14:47
czyli jakieś rabaty przewidziane? :mrgreen:

Uhm, fura garow do pozmywania :P

arsiser
04-11-2009, 23:17
a jest wśród nas jakiś prawnik od rozwodów ze stolicy?

BBall_Freaker
04-11-2009, 23:20
Nie wiem czy ktoś znajdzie we mnie pomoc, ale zajmuję się zarówno zawodowo jak i hobbystycznie tematem szeroko pojętym jako GSM. Generalnie wszystko co związane z platformami w telefonach komórkowych, pojęć technicznych, obsługi telefonów, urządzeń PDA i wszystkich tzw. smarfphone'ów mam na porządku dziennym. Oprócz tego przepisy i regulaminy telekomunikacyjne. Jeśli znalazłby się ktoś kto potrzebował by porady z tej dziedziny to proszę pisać np. na forum www.minikomp.com, na pewno nie tu - bo tu podobno jest forum fotograficzne (dział Cafe powinien wylecieć w powietrze :-P )

Pozdrawiam.

sebwer
05-11-2009, 00:13
Nauczyciel muzyki - zawód wyuczony i wykonywany. Kiedyś jeszcze "hałturki" i różne grupy muzyczne. Z zamiłowania oprócz zawodu: informatyka szczególnie web i programowanie na potrzeby www w szczególności css i grafika. Góry i trecking oraz rowery. Jeśli ktoś potrzebuje aranżacji czy jakiejś pomocy muzycznej jestem do dyspozycji w miarę możliwości. Informatyków i specjalistów w tej dziedzinie dużo i pewnie lepszych więc nie ma potrzeby promocji tej dziedziny.

grzech74
24-11-2009, 00:14
a ja znakowanie przemysłowe głównie stali ale nietylko

mirtius
24-11-2009, 01:01
o widzę, że kolega ze zbliżonej branży :mrgreen:
ja chętnie pomogę jeśli chodzi o szeroko pojęte materiałoznawstwo (w sensie metalurgia,kompozyty,itd.) :)

dzej
01-12-2009, 20:23
Rybactwo. Wiem, ze to sie bardzo wszystkim przyda, ale moze ktos bedzie sobie chcial karpika na swieta sam wyhodowac:D

eldarek
01-12-2009, 20:48
Oj jest tego z wykształcenia elektryk , trochę tez w tym działam głównie tzw fuchy, a na co dzień szkło , wiele modeli szyb głównie przednie do waszych samochodzików , ale i ogólne majsterkowanie a i sadownictwo z racji zacnej okolicy no może i trochę muzyka czynny członek orkiestry dętej tak że jakby komuś wentyle w trąbce w zimie przymarzły to służę pomocą :-)

SzymonWojciechowski
12-12-2009, 04:14
Dziennikarz - www.polskiprzemysl.com.pl (http://www.polskiprzemysl.com.pl)
Masz firmę/pracujesz w marketingu firmy? Chcesz ciekawy artykuł lub reklamę? Pisz na PW!

Piter
15-12-2009, 00:06
Nie wiem czy w czymś to komuś mogłoby pomóc, ale pracuję w dużym dzienniku ogólnopolskim, jednym z tych podobno opiniotwórczych:) w dziale reklamy. Współpraca z domami mediowymi, z klientami itp.

Z zainteresowań poza fotografią;) żeglarstwo.

BOSS
20-12-2009, 21:33
Ja pracuje w HILTI - www.hilti.pl
Także jeśli będę mógł coś pomóc, doradzić w temacie zastosowań w budownictwie to chętnie :-)

<| MICHAŁ |>
20-12-2009, 21:51
pracuje w HP
zajmuje sie reklamacjami *) sprzetu z segmentu biznesowego.
Gdyby jednak ktos mial problem z serwisem HP (cokolwiek), to pisac prosze. Najwyzej przekieruje gdzie trzeba.

*)w moim slowniku reklamacja, to kazdy glos niezadowolenia z uslug lub produktow dostarczanych przez HP. Nie nalezy identyfikowac z wyslaniem do naprawy, bo jak sama nazwa wskazuje to jest naprawa :mrgreen:

Kuba1985
22-12-2009, 10:01
no to ja z wyksztalcenia mgr bankowosci z zamilowania i zawodowo ksiegowy (Pracuje w kanc podatkowo-rachunkowej) wiec moge pomoc:
- z obliczaniem amortyzacji,
-zrobieniem rozliczenia rocznego pit-28/36/36l/37
- doradze co mozna w koszta wliczyc a czego nie,
- odczego vat odliczyc,
- posiadam tez wiedze z zakresu kadr i plac
- ewentualnie moge podpytac o zus-y i inne sprawy zwiazane z placami i skladkami
Jakby co to PM :)
Pozdrawiam

piwkoo
22-12-2009, 16:42
oj Kuba, ale żeś się wpakował :D Teraz Ci żyć nie damy :p

b202
22-12-2009, 17:26
oj Kuba, ale żeś się wpakował :D Teraz Ci żyć nie damy :p

hahaha nie wywołuj wilka z lasu bo tak być może ;) zawsze przysługa za przysługę będzie można zrobić więc luzik :)

Kuba1985
22-12-2009, 19:28
jak to sie mowi jak moge to pomoge :) pozdrawiam

d_an
28-12-2009, 13:02
Pracuję w marketingu ale bardziej jako grafik niz typowy marketingowiec, więc: DTP, projektowanie pod druk, również duży format, reklamy wizualne itp.

Artur_A
30-12-2009, 01:48
Chętnie pomogę w tematach szeroko związanych z IBM (hardware i software), oraz disaster recovery (to moja właściwa specjalizacja)

jjj
30-12-2009, 23:53
Z wykształcenia i z zawodu architekt. Służę pomocą ;)

wer
01-01-2010, 15:34
Informatyka, sieci, systemy uniksowe. Czyli ogólnie raczej rzeczy wykraczające poza codzienne używanie komputera, ale może komuś będzie przydatna jakaś informacja. Wiem też sporo o domenach i hostingu.

TMB
02-01-2010, 21:41
Ochrona przyrody (budki legowe, platformy itp.); sokolnictwo; (foto pominę) konie (ogólnie a zarazem szczegółowo...) numizmatyka - w szczegolnosci monety polskie po 1991r. oraz giełda :) służę pomocą!

b202
02-01-2010, 23:19
sokolnictwo; (foto pominę)

no właśnie dziś mnie ten temat naszedł troszkę ;) może się kiedyś odezwę o porady :)

bastard
07-01-2010, 00:15
Prowadzę od 15 lat jedno z najbardziej uznanych studiów tatuażu w Polsce , zajmujemy się tatuażem , kolczykowaniem ciała , laserowym usuwaniem tatuaży .... aerografem , projektowanie znaków graficznych oraz logo . Od dwóch lat jestem takze właścicielem najwiekszego w Polsce portalu o tatuażach ( teraz kończymy przebudowę w nowoczesny portal ) więc jesli ktoś chciałby jakiejkolwiek porady na temat tatuaży , lub jakości tatuaży w wybranym przez was studio to służę pomocą - pamietajcie skórę mamy tylko jedną :) Jakieś ciekawe tematy fotograficzne w tym temacie - czyli wyjazdy na konwencje tatuażu ewentualnie jeśli szukasz artystycznie wytatuowanych ludzi na sesje także pomogę .
Pozdrawiam

luxius
12-01-2010, 02:18
ex Żołnierz (..), budowa min pułapek (...) :)

Moze czas cos wysłać do serwisu :)

manica
15-01-2010, 22:59
- Czechy (zwiedzanie, doradztwo), j. czeski (tłumaczenia we wszystkie strony, na wszystkie sposoby)
- Ptactwo domowe, głównie kanarki i drobnica (mewki, zeberki) - doradzam, nie sprzedaję ;)
- PKP (rodzina cała kolejowa szeroko- i wąskotorowa), pasażer + cargo, obecne i parowozy, północna DOKP
- Poprawiam nastrój

:-)

piwkoo
15-01-2010, 23:15
(...)
- Poprawiam nastrój

:-)

Zabrzmiało zachęcająco :twisted: możesz coś więcej napisać? :mrgreen::-P

Squier
16-01-2010, 00:43
Aktualnie aptekarz. Wcześniej specjalista ds. walidacji procesów produkcji leków.

Antonioo
16-01-2010, 00:50
pracownik sklepu fotograficznego........więc się raczej nikomu nie przydam;P

a jest jakiś specjalista odnoście unijnej kasy?

interesuje mnie coby rozkręcić własną działalność będąc robotnym:) i czy jakaś dotacyjka by się znalazła:D

b202
16-01-2010, 17:07
a jest jakiś specjalista odnoście unijnej kasy?

interesuje mnie coby rozkręcić własną działalność będąc robotnym:) i czy jakaś dotacyjka by się znalazła:D

zerknij na to, bo też się zastanawiałem :) http://www.dotacjeue.org.pl/default.aspx?docId=8060

U-CUT
16-01-2010, 17:23
Frezer,tokarz manualny/CNC heidenhain,sinumerik programowanie z pulpitu,ustawianie,operowanie.Slusarz,spawacz,mont er konstrukcji stalowych.

sailor
22-01-2010, 22:20
ogolnie to zdjecia robie ale watpie by ktos sie po nie z forum zglosil .. :)
z racji ze nie samym fotografowaniem czlowiek zyje w wolnych chwilach w ramach hobby zajmuje sie importem dobrych win, wiec jakby ktos mial ochote na dobra butelke to zapraszam.

Piter
25-01-2010, 23:38
ogolnie to zdjecia robie ale watpie by ktos sie po nie z forum zglosil .. :)
z racji ze nie samym fotografowaniem czlowiek zyje w wolnych chwilach w ramach hobby zajmuje sie importem dobrych win, wiec jakby ktos mial ochote na dobra butelke to zapraszam.

Sailor, no wreszcie ktoś na kogo można liczyć:D Jak będę kiedyś w Poznaniu to się mnie nie pozbędziesz;)

Zoidberg
26-01-2010, 21:52
Absolutnie nie mam pojęcia komu i do czego mogłoby to być potrzebne ale system SAP - moduł Sprzedaży i Dystrybucji. Jak ktoś ma w tym zakresie pytania to pytać.

sailor
26-01-2010, 21:53
Sailor, no wreszcie ktoś na kogo można liczyć:D Jak będę kiedyś w Poznaniu to się mnie nie pozbędziesz;)

zapraszam .. na biezaco jest pare tysiecy butelek :D

spiritwood
26-01-2010, 21:55
zapraszam .. na biezaco jest pare tysiecy butelek :D

To już jest?? ;)

slkr
26-01-2010, 22:59
to może teraz ja: jeśli ktoś potrzebuje pomocy/rady jeśli chodzi o odzież outdoorową, turystyczną, trekkingową, wszelkiego rodzaju asortyment wspinaczkowy itp chętnie pomogę
hobby-informatyka ogólnie

Obi
26-01-2010, 23:07
slkr to mam kilka pytań jak dasz jakiś namiar na siebie to będzie git :D

sailor
31-01-2010, 18:53
To już jest?? ;)
a jest jest ..
tylko ty sie wolno wybierasz do poznania :)

hs2
19-02-2010, 20:42
Ja chętnie pomogę przy tworzeniu stron internetowych a także przy ich pozycjonowaniu. Pomogę z zakresu php, css, css3, mysql.

eldritch
14-03-2010, 14:30
hmm... fajny wątek...
gdyby ktoś z Was potrzebował papugi...:mrgreen:

b202
14-03-2010, 14:45
hmm... fajny wątek...
gdyby ktoś z Was potrzebował papugi...:mrgreen:

ja bym chciał ARĘ :)

ekonet
14-03-2010, 15:26
ja bym chciał ARĘ :)
Miałem pisać, że kakadu. ;)

rkk
16-03-2010, 14:15
Jak wiele osób tutaj zajmuję się informatyką a konkretniej oprogramowaniem, przeznaczonym głównie do Internetu, jak CMSy, sklepy internetowe, aplikacje flash/flex. Chętnie więc służę przynajmniej radą nt. programowania w: flash, flex, php+mysql, c# i asp.net no i oczywiście (x)html + css.

eldritch
17-03-2010, 18:54
Miałem pisać, że kakadu. ;)

;)

mrstatler
19-03-2010, 13:33
automatyka przemysłowa - prowadzenie projektów
z użytecznych spraw to czasami pomagam znajomym zrobić jakieś manele ze stali lub tworzywa, gdyż mam kilka zaprzyjaźnionych firm mechaniczno-elektrycznych. Ostatnio na tapecie była kolumna do produkcji C2H5OH ze stali KO ;)

le grand bleu
22-03-2010, 22:27
I jak informatyk :-)

Obecnie Lotusy, CRM i systemy zarządzania obiegiem zadań oraz dokumentów działające w oparciu o mechanizmy typu workflow :-) (http://pl.wikipedia.org/wiki/Workflow)
Uprawiam także inżynierię systemową.
Z rzeczy użytecznych to mam jakieś tam pojęcie o współczesnym uzbrojeniu.

Pixeel
14-04-2010, 02:25
Z wykształcenia Informatyki i ekonomista.. ale większość czasu spędziłem w handlu.. niedawno poszerzyłem działalność o sprzęt komputerowy i akcesoria, audio-video, gdyby ktoś potrzebował coś z tego zakresu.. dla nikoniarzy zawsze znajdzie się stosowny rabat :-)

P.s. Jest u nas sklep komputerowy "Piksell", ale ja nie mam nic z nim wspólnego poza tym, że znam właściciela :-)

Macienty
28-10-2010, 11:07
bardzo, ale to bardzo przydatny wątek!, ukłony w stronę twórcy.

ode mnie - bhp, systemy zarządzania bezpieczeństwem pracy, ergonomia pracy, organizacja i funkcjonowanie systemów bezpieczeństwa, normalizacja w tym temacie, projekty systemów, analiza ryzyka, dokumentacja powypadkowa, programy szkoleń.
hobbystycznie i obecnie dorobkowo- wino. Pracuję w sklepie z winem (POZNAŃ), służę pomocą w temacie.

MariuszB
28-10-2010, 11:59
Kiedyś stolarka, budowlanka, itp
teraz Mercedesy ( od A do Z)
Stare, nowe, małe, duże.
Do tego szeroko rozumiane szwendactwo samochodowe, czyli turystyka offroadowa (lajcik + extremik). Jakby trzeba było kogoś z błota, dziury, bagna wyciągnąć w okolicach wawy czy gdzie tam akurat jestem, z ochotą pomogę...

POZDRAWIAM

M

KaeF
28-10-2010, 15:34
No to i ja się zaoferuję. Kucharz (ze specjalizacją w parzeniu gnatów i tłuczeniu w gary). Jakby komu wychodził zakalec ciągle, albo pieczeń twarda jak podeszwa, to chętnie pomogę;)

kepih
29-10-2010, 11:03
Meble na wymiar. Kuchnie, szafy itd...
Mogę pomóc w zaprojektowaniu, rozwiązaniach technicznych...

kh29228
29-10-2010, 11:06
w związku z tym, że wątek jest długi, ja bym proponował, żeby zrobić jakąś zbiorczą listę i może gdzieś to przykleić

ALF
29-10-2010, 16:44
Jest przyklejony :)

messer
29-10-2010, 16:55

To może odkleić?
;)

Psychotrop
29-10-2010, 16:58
To może odkleić?
;)

a ty co ? :)
na poczcie w dziale paczek pracujesz ? ;)

p.s.
jak ktoś z użytkowników ma czas i ochotę, to może zebrać to do kupy i zrobić listę, a któryś mod wrzuci to na początek wątku.

FHR
29-10-2010, 23:04
p.s. jak ktoś z użytkowników ma czas i ochotę, to może zebrać to do kupy i zrobić listę, a któryś mod wrzuci to na początek wątku.

Opracowałem "z grubsza" do postu nr 100, może ktoś w wolnej chwili dorobi resztę. Jak kogoś pominąłem to sorry, ale czasem tak wąskie specjalizacje, że trudno to podpiąć do czegokolwiek ;)

Architektura - Rafał63,
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Fizyka - Dziadu, glisek,
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Informatyka - ragnar, maklipsowaty, FalkoN.pl, michaeel, sawi, Zink, sokrates, dziadu,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Psychiatria - terpsych,
Spawalnictwo - darko,
Sport - romano (snowboard), carlOOs (paintball), Mateoosh, fIlek (boks), pilon (wspinaczka),
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Turystyka - Jacek S (Karkonosze), Przemek Paśnik (górska, jaskiniowa), dziadu (autostopowa), Ekolog (Holandia), b202 (Pojezierze Wałeckie),
Weterynaria - Kasandra,
Zwierzęta - Marta Barnowska (psy, konie), Psychotrop (koty), pilon (psy - szkolenia), Kasandra (psy, konie), nem (koty), bognik (psy),

b202
29-10-2010, 23:18
no ładnie to Tomasz zebrałeś :) teraz wiadomo o co i do kogo uderzać z pytaniami ;)

Psychotrop
29-10-2010, 23:32
ło matko ...
dzięki :)
już wrzucam na początek :)

kh29228
29-10-2010, 23:34

chodziło mi o przyklejenie samej listy, takiej jak FHR zrobił:D

KaeF
30-10-2010, 17:50
Gastronomia - KaeF;)

FalkoN.pl
02-11-2010, 15:48
Ooo Informatyka ze mnie zrobili :)
Lepiej by pasowało "Projektowanie" (maszyny i urządzenia) bo jestem konstruktorem, a nie informatykiem :)
Jak ktoś potrzebuje porady odnośnie szyb samochodowych, to też mogę pomóc, bo pracuje w fabryce zajmującej się produkcją takowych :) "Motoryzacja" (szyby)

Dobra robota FHR. Dzięki :)

Shreku
02-11-2010, 16:06
Jeżeli ktoś potrzebuje pomocy z dziedziny "Mody i przemysłu tekstylnego",to służę pomocą.
Z wykształcenia włókiennik,prowadzę firmę konfekcyjną i znam się na modzie.Oczywiście tej użytkowej,a nie udziwnionej:mrgreen:

david
03-11-2010, 22:15
Foteliki i wózki dziecięce, służę dobrą radą.

b202
03-11-2010, 23:36
Foteliki i wózki dziecięce, służę dobrą radą.

no Dawid, czy to już? :D

J@sió
12-11-2010, 22:01
To i ja się dopiszę: strony www i turystyka zamkowa :-)

Majek
17-11-2010, 00:30
Mnie jakoś zawsze do komputera ciągnęło, więc zostałem z wykształcenia informatykiem. Ale że linijki kodu od lat nie napisałem to i wtórny ze mnie analfabeta. Ale jakaś tam zajawka pozostała, choć komputer to teraz bardziej narzędzie, niż obiekt kultu. ;-) Ale zawsze coś tam mogę podpowiedzieć w zakresie zagadnień ogólnoinformatycznych: sieci, bazy danych, systemy serwerowe M$, graty, coś tam o grafice, o programowaniu, o projektowaniu stron wiem, takie tam... Jakimś specem w żadnej z tych dziedzin nie jestem, ale ogólną wiedzę posiadam.
Na co dzień, zawodowo, siedzę rodzinnie wrośnięty w branżę maszynową. Najogólniej mówiąc - produkcja precyzyjnych części do maszyn (wg powierzonej dokumentacji - typowe podwykonawstwo), montaż całych podzespołów, a od jakiegoś czasu projektowanie, budowa maszyn i urządzeń pod konkretne potrzeby klienta. Czyli ostatnio siedzenie godzinami przed kompem i malowanie kresek, później zarządzanie produkcją itd. No, żeby najpierw powstało coś w komputrze, a później żeby z tego co widać w komputrze powstała działająca maszyna. Do tego cała otoczka - sama obróbka i cały proces technologiczny, pośrednio automatyka przemysłowa, oj długo by pisać.
Jeżeli mogę komuś w takich dziedzinach pomóc, polecam się.

Amadeusz
05-01-2011, 15:51
Nigdy nie zwróciłem uwagi na ten wątek...
Wykształcenie AWF Kraków (turystyka) jakby ktoś miał wątpliwości dot. biletów lotniczych (samoloty też), wczasów... to mogę pomóc, doradzić kiedy, co i jak się co z czym je :)
Ponad 10 lat w branży.

fistaszek20
05-01-2011, 16:04
możecie mnie dopisać w tłumaczeniach (angielski) i zwierzęta (psy) :-)

Fidosanok
10-02-2011, 22:45
joj... nigdy nie zaglądałem do Cafe NIKON, otworzyłem pierwszy lepszy wątek ...ale co tam, napiszę coś od siebie... z zawodu nauczyciel historii, ale totalna noga z niej :) Za to osiem lat temu wylądowałem w więzieniu... ... jako wychowawca... Gdyby ktoś potrzebował pomocy w TYCH sprawach służę radą :) Niestety czasem, nawet nie uwierzycie ile razy, sądy się mylą i idzie się siedzieć. Przypadek nieszczęśliwy też się zdarza - nikomu nie życzę... ale poradzić mogę to i owo z praktyki i przepisów. Pozdrawiam!

ekonet
10-02-2011, 23:28
nie uwierzycie ile razy, sądy się mylą i idzie się siedzieć.
Ach, te garusy. Nawet wychowawcę potrafią zbajerować. ;)

Fidosanok
11-02-2011, 00:08
Nie no... żartowałem. Sądy się nie mylą, a resocjalizacja istnieje :D;)

U-CUT
15-02-2011, 07:11
Wedkarstwo spiningowe mniej muchowe, tylko wody plynace. Zbiorniki zaporowe, jeziora, stawy nie pomoge - nie potrafie czytac. Jak dobrac odpowiedni sprzet, gdzie szukac i jak podchodzic rybe. Jak robic przynety, woblery, cykady, wahadła, koguty i takie tam.

Obrobka skrawaniem - frezowanie, toczenie, wytaczanie w 3, 4, 5 i 6 osiach. Programowanie w systemie Heindenhain, sinumerik, fanuc.

Tom01
28-07-2011, 15:21
Bardzo pożyteczny wątek, tylko trochę przycichł. Ja od razu dwie pieczenie przy jednym ogniu chciałbym.

1. Obraz, kolor, profile, proofing - Tom01
2. Szukam kogoś kto ma techniczne możliwości wykonania konstrukcji ramy do plotera frezującego. Generalnie zaawansowane spawalnictwo i ślusarstwo.

hobbits
29-07-2011, 09:53
Z racji wykształcenia mogę pomóc w:
- Matematyce: do klasy maturalnej - myślę, że "od ręki". Pewnie z poziomu akademickiego też bym jeszcze trochę pamiętał jeśli ktoś by potrzebował ;) Tylko kto teraz potrzebuje pomocy z topologii czy całek Lebesgue'a? ;)
- Informatyce: głównie programowanie (c, java, trochę języki deklaratywne). Z racji wykonywanej przeze mnie pracy ostatnio najczęściej SAS i excelowy VBA. Więc jak ktoś ma coś zautomatyzować w excelu np. za pomocą VBA a nie wie jak, to śmiało można do mnie pisać.

Z zamiłowania historia, a głównie kultura materialna w Europie w XIV i XV wieku :) Czyli jakby ktoś chciał uszyć strój chłopa, drobnomieszczanina albo bogatego dworzanina z terenów Królestwa Polskiego z początku XV wieku, to myślę, że mógłbym pomóc :D

To jeszcze mały update: razem z żoną jesteśmy instruktorami rozpoznawania płodności według metody Roetzera (czy jak kto woli "naturalnego planowania rodziny", choć akurat moim zdaniem ta nazwa jest niefortunna). Czyli możemy pomóc w następujących tematach:

metoda objawowo-termiczna (cykle regularne i nieregularne) - w tym sytuacje nietypowe, karty poporodowe, z czasu premenopauzy, cykle z występującą chorobą,
wyznaczanie czasu niepłodnego (w przypadku odkładania poczęcia) i optymalnego czasu do poczęcia dziecka (zwiększa szansę na poczęcie),
stosowanie metody po odstawieniu pigułki hormonalnej,
powrót płodności po porodzie.

mancur
07-08-2011, 20:02
Mam nadzieję, że nie będę musiał być za bardzo pomocny w obszarze swojej pracy zawodowej- terapia (głównie uzależnień), resocjalizacja... :|. Mogę próbować pomóc zarówno w problemach własnych, cudzych jak i skonsultować diagnozy czy plany korekcyjne...

Rybnik
15-01-2012, 20:19
A to skoro tak, to może i ja:
Wykształcenie Tech. Elektronik mam nadzieje że za chwilę Inż.
Zawodowo dostęp do Internetu -> konfiguracja routerów, sieci internetowe na kablach miedzianych i światłowodowych, mikrotik,
spawanie światłowodów, GE-PON G-PON, telefonia VOIP, IPTV- Jambox,
doświadczenie przy budowie GSM, UMTS (brak zasięgu w telefonie, którą sieć wybrać jak się mieszka w miejscu XYZ) itp.
komputery...

b202
12-11-2012, 23:28
odświeżę trochę temat i zapytam,
bo przeszukuję temat ale nie bardzo widzę, czy jest ktoś z wiedzą / z firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych z dysków i/lub analizą dysków?

Revolut
13-11-2012, 15:48
Zwierzęta - Terrarystyka (węże, jaszczurki, ptaszniki i inne robactwo)
Motoryzacja - Motocykle
Strzelectwo - wiatrówki, broń sportowa

ruda wiedźma
24-06-2013, 14:33
To i ja odświeżę temat, jako "świeży" użytkownik forum :)
Hobbystycznie: - głównie konie i psy, choć i reszta zoologii ogarnięta (przebywanie z zootechnikami i weterynarzami robi swoje :D )
Zawodowo: - dziennikarzyna, copywriter, trochę pozycjoner ;)

jendrusz
21-11-2013, 17:39
Proszę mnie dopisać - ubezpieczenia - choć na tym wszyscy się znają ;) . Co, gdzie i jak ubezpieczyć aby potem łatwo ( w miarę) dostać odszkodowanie.
Prawie 15 lat w branży.

Jacek_Z
24-01-2022, 23:47
Tak sobie przeglądam fora, podfora, wątki przyklejone. Porządki.
Ten wątek to bardzo fajna inicjatywa, ale jest martwy od 2013 roku, a zajmuje miejsce jako przyklejony. Odklejony spadłby w otchłań, dlatego pisze ten post. Bo odkleję, jak zaczniecie w nim pisać to będzie wysoko.
Niektórych osób z listy juz nie widac na forum. A może ktoś chce coś zaktualizować, albo ktoś się dopisze?

Ligo
25-01-2022, 00:38
Faktycznie, byłoby szkoda...
Przypomnę założenia z pierwszej strony:

Zapewne nie każdy z forumowiczów zarabia na fotografii i tylko tym się w życiu zajmuje. Każdy z nas kimś jest i się na czymś zna (informatyk, lekarz, prawnik, budowlańcy itp). Może warto stworzyć taki wątek w którym każdy by napisał w jakiej dziedzinie może pomóc, czym się interesuje i w jakim temacie można z zapytaniami uderzać. Czasem pojawiają się wątki (czy jest na sali prawnik itp itd) - a gdyby było takie zestawienie/watek z info kto w czym jest dobry i na czym się zna - byłoby mnie takich wątków, bo od razu uderza się do właściwej osoby/osób.
-------------
to może zacznę od siebie
z wykształcenia geolog/spec od reklamy. Od 7 lat windykacja należności. Ktoś nie płaci na czas/windykacja ściga - pomogę, doradzę ;)

Architektura - Rafał63,
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Psychiatria - terpsych,
Spawalnictwo - darko,
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Weterynaria - Kasandra,

robin102
25-01-2022, 01:12
Jakby co to ja mogę zdjęcia zrobić :)
.
;)

Ligo
25-01-2022, 02:01
Nie liczy się - musisz umieć robić coś konkretnego...:-D

sokolnik
25-01-2022, 21:24
Nie liczy się - musisz umieć robić coś konkretnego...:-D

:D :D :D :D ale on umi robić zdjęcia :D

- - - - kolejny post - - - - - -

zachęciłem kolegów crusiek, krzysztofz24, może się dopiszą :)
ja się wpisuję w 3 miejsca, a co :) więcej nie będę na siłe wpisywać :)

Architektura - Rafał63,
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Pszczelarstwo - sokolnik,
Psychiatria - terpsych,
Spawalnictwo - darko,
Sprzęt komputerowy - Psychotrop, sokolnik,
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Weterynaria - Kasandra,
Windykacja - stock, ragnar, sokolnik,

ostatni_wolny_login
27-01-2022, 22:31
Powiadają że nie jestem godzien, ale też się dopiszę :)
i proponuję aby kolejni dopisywali się na zasadzie - przeklejam całą listę od poprzedniego postującego i dopisuję siebie

Architektura - Rafał63,
Administracja IT - ostatni_wolny_login (linux),
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Elektronika - Zink, dziadu, kux, andrstac, ostatni_wolny_login (amatorsko)
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Paweł M, mOSAd, nuke, skoras, Ekolog, nem, ostatni_wolny_login (JDG)
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Psychiatria - terpsych,
Serwis - carlOOs (urządzenia medyczne, mechanika precyzyjna), ostatni_wolny_login (komputry, elektronika użytkowa)
Spawalnictwo - darko,
Sprzęt komputerowy - Psychotrop, sokolnik, ostatni_wolny_login (doradztwo w/s laptopów)
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Telekomunikacja - arturkrz, mad_mark, fIlek, skoras, ostatni_wolny_login (doradzwo w zakresie instalacji SOHO)
Weterynaria - Kasandra,
Zwierzęta - Marta Barnowska (psy, konie), Psychotrop (koty), pilon (psy - szkolenia), Kasandra (psy, konie), nem (koty), bognik (psy), ostatni_wolny_login (koty cukrzycowe)

Tom01
27-01-2022, 22:51
Architektura - Rafał63,
Administracja IT - ostatni_wolny_login (linux), Tom01 (linux/unix/aix/win/ad/azure/exchange)
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Krótkofalarstwo, technika radiowa - Tom01,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos,
Monitory profesjonalne - Tom01,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Psychiatria - terpsych,
Serwis - carlOOs (urządzenia medyczne, mechanika precyzyjna), ostatni_wolny_login (komputry, elektronika użytkowa)
Spawalnictwo - darko,
Sprzęt komputerowy - Psychotrop, sokolnik, ostatni_wolny_login (doradztwo w/s laptopów)
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Telekomunikacja - arturkrz, mad_mark, fIlek, skoras, ostatni_wolny_login (doradzwo w zakresie instalacji SOHO)
Weterynaria - Kasandra,
Zarządzanie kolorem - Tom01,
Zwierzęta - Marta Barnowska (psy, konie), Psychotrop (koty), pilon (psy - szkolenia), Kasandra (psy, konie), nem (koty), bognik (psy), ostatni_wolny_login (koty cukrzycowe),
Żeglarstwo - Tom01.

spiritus
29-01-2022, 09:09
Architektura - Rafał63,
Administracja IT - ostatni_wolny_login (linux), Tom01 (linux/unix/aix/win/ad/azure/exchange)
BHP - km79,
Biologia - Boghol,
Broń palna/pozwolenie na broń/strzelectwo - spiritus
Dietetyka - romano,
Ekologia - Ekolog,
Fizyka - Dziadu, glisek,
Gastronomia - KaeF
Geodezja - daromire,
Geologia - stock,
Grafika - maklipsowaty,
Krótkofalarstwo, technika radiowa - Tom01,
Matematyka - Nuke,
Media - b202,
Militaria - eskimos, spiritus
Monitory profesjonalne - Tom01,
Poligrafia - polo, Kyo,
Prawo drogowe - papajpo,
Psychiatria - terpsych,
Spawalnictwo - darko,
Sprzęt video - sinner,
Stomatologia - 124miko,
Straż Graniczna/Policja/Wojsko (nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania ale wiem gdzie ich szukać) - spiritus
Weterynaria - Kasandra,
Zarządzanie kolorem - Tom01,
Zwierzęta - Marta Barnowska (psy, konie), Psychotrop (koty), pilon (psy - szkolenia), Kasandra (psy, konie), nem (koty), bognik (psy), ostatni_wolny_login (koty cukrzycowe),
Żeglarstwo - Tom01.