Zobacz pełną wersję : zestaw reporterski...
Witam,
Co o tym sądzicie?
http://www.allegro.pl/item737004178_zestaw_reporterski_statyw_uchwyt_i_p arasolka.html
Dzięki wielkie za wszelką pomoc...
Pozdrawiam,
Adam
adam.dorozinski
21-09-2009, 14:13
Statyw 803 jest cokolwiek rachityczny, i ja tam stawiam na nim wyłącznie gołą (tudzież zasnootowaną, czy coś) lampę. Po zapięciu do tego parasolki przewraca się od patrzenia w jego kierunku.
Uchwyt do lampy i parasolki osobiście preferuję taki co ma gwint na który ewentualnie można przykręcić stopkę.
Nie kupiłbym powyższego zestawu.
Skompletowanie przyzwoitszego to 75PLN statyw + 49PLN uchwyt + 20PLN parasolka + transport, i taniej się chyba nie da.
Statyw 803 jest cokolwiek rachityczny, i ja tam stawiam na nim wyłącznie gołą (tudzież zasnootowaną, czy coś) lampę. Po zapięciu do tego parasolki przewraca się od patrzenia w jego kierunku.
Uchwyt do lampy i parasolki osobiście preferuję taki co ma gwint na który ewentualnie można przykręcić stopkę.
Nie kupiłbym powyższego zestawu.
Skompletowanie przyzwoitszego to 75PLN statyw + 49PLN uchwyt + 20PLN parasolka + transport, i taniej się chyba nie da.
Gdzie to kupujesz?
adam.dorozinski
22-09-2009, 10:42
Ostatnio u nich: http://www.e-trade.com.pl/ ale głównie dlatego że mam kwadrans do sklepu ;)
badabuzz
22-09-2009, 10:42
Również chcę wiedzieć:)
Nie jest tak źle z tym statywem. Używam kilku takich właśnie do reporterki. Ale stawiam same lampy. Jak jest impreza typu potańcówka, to asekuruję linką. Raz mi się tylko zdarzyło, że ktoś na to wpadł i zawisła. Częściej ulega obróceniu.
Z parasolką też stoi, ale wtedy raczej nie robi się potańcówek i ryzyko strącenia jest mniejsze. A nawet jak zleci, to nigdy na lampę (parasolka amortyzuje).
Statyw 806, który proponujesz jest super, ale do studia czy na sesje wyjazdowe samochodem. Waży więcej i ma po złożeniu prawie metr długości.
kaczor-d3
23-09-2009, 21:28
Posiadam 2 takie zestawy, statyw troche ciezki ale za to bardzo solidny nawet przy nierownym podlozu nie chwieje sie, uchywt na parasolke bardzo solidny, parasolka jak parasolka szału nie robi. nie zdarzylo mi sie zeby zestaw sie wywrocil. osobiscie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu (cena do jakosci).