PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Gdyby się komuś kwadraty z Galerii znudziły...

Inkognito
21-09-2009, 12:20
...to mam taki prostokącik...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/09/Malta_Gallery___wide_view__by_ink_gp-1.jpg
źródło (http://fc04.deviantart.com/fs48/f/2009/217/f/d/Malta_Gallery___wide_view__by_ink_gp.jpg)

...ujdzie?

;)

Urban1994
21-09-2009, 14:07
Ujdzie...... Jak najbardziej :) Super.!

eldritch
21-09-2009, 17:15
parę osób dałoby się pokroić za możliwość zrobienia tej podłogi + ściana...

wlopis
21-09-2009, 17:25
Bardzo dobre, naprawdę super wypatrzone, łądny podział fotografii, ładan konwersja, wiesz że jeszcze nie nawiedziłem tego miejsca :), jakim szkiełkiem fociłeś ?

Inkognito
21-09-2009, 18:40
Dziękuję za komentarze :)

eldritch, pokroić? Starczy przyjechać do Poznania!
A i w Krakowie ostatnio takie szkło i podłogę widziałem ;)

wlopis, szkiełko to Tokina 12-24 ustawiona na 20mm na DX ;)

gripens
21-09-2009, 18:57
Bardzo fajnie wyszło, super tonacja. Bardzo mi się podoba. Akurat jestem w Poznaniu jeszcze parę tygodni, więc chętnie wykorzystam wolny czas kilka pstryków. Gdzie to jest? Nowa galeria Malta?

Mellan
21-09-2009, 19:06
"Gdyby się komuś kwadraty z Galerii znudziły..." - oj wreszcie ktoś... :)
Fotografia w porządku, kadr zrównoważony, proste są proste, podoba mi się.
Wielki plus za nie kwadratowanie!+++ ....plaga jakaś....

Bartekkw
21-09-2009, 19:25
dobre zdjęcie - świetna tonacja, kadr i konwersja

Inkognito
21-09-2009, 19:41
gripens, tak to galeria Malta nad... Maltą ;)

Mellan, ja tam uwielbiam kwadraty, wstawiałem już kilka, ale dobrze jest zrobic sobie i oglądającym chwilę wytchnienia :)

Bartekkw, dzięki! :)

Cieszę się, że podpasiło!

Mellan
21-09-2009, 19:47
Wiesz, jak widzę kwadrat to myślę - "O! Następny spaprał kadr centralnym strzałem i ratuje się obcinką :) "
Nie twierdzę że tak jest w każdym przypadku, ale nieufność do do celowości jest zawsze.
Identycznie jak z nieuzasadnioną tematem konwersją do b&w, mam nieufność w poprawność balansu bieli...
Ale tak już mam.
Ale fotografia mi się podoba. Pozdrawiam!

Inkognito
21-09-2009, 19:50
Mellan ostre słowa, zwłaszcza, że mówisz je w moim wątku.
Jakieś 90% lekko licząc moich zdjęć architektury to kwadraty, w dodatku 85% z nich to zdjęcia w tonacji zbliżonej do czarno-białej :)

Mellan
21-09-2009, 19:52
Przepraszam, nie miałem intencji kierować bezpośrednio tych uwag do Ciebie. Pierwszy raz mam przyjemność oglądania Twoich prac.
To taka ogólna dygresja.

Inkognito
21-09-2009, 19:55
Ale, żaden problem :)
Zdziwiony byłem komentarzem, tym bardziej, że odwiedzasz mój wątek pierwszy raz :)

Nie ma co przepraszać.
Ciekaw byłem, to zadawałem pytania - naturalna sprawa.

Niemniej zachęcam do wizyt w następnych produkcjach, będą kwadraty nie raz i nie dwa :)
Chętnie posłucham co masz do napisania także na ich temat - i nie ma w tym zdaniu złośliwości.

Tymczasem dziękuję, za pozytywny odzew.

elix
21-09-2009, 21:57
Wiesz, jak widzę kwadrat to myślę - "O! Następny spaprał kadr centralnym strzałem i ratuje się obcinką :) "
Nie twierdzę że tak jest w każdym przypadku, ale nieufność do do celowości jest zawsze.

Mellan - zaiste dziwna ta twoja teoria :) Nie rozumiem czemu kadr kwadratowy ma być podejrzany, gorszy i używany do "ratowania się" tylko dlatego, że matryca w aparacie ma proporcje 3:2
Co więcej - czasem dałbym wiele żeby dzisiejsze korpusy dawały możliwość wybrania proporcji boków generowanego obrazka i ograniczały pole widzenia w wizjerze bo wtedy kadrowanie np. do kwadratu byłoby znacznie łatwiejsze.