Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Żona i Śniardwy ;)
Nad Śniardwami, zdjęcie z Suchego Rogu.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/09/sniardwy-1.jpg
źródło (http://i288.photobucket.com/albums/ll185/apie76/sniardwy.jpg)
Odnośnie kadru, to ująłbym nieco góry, by pozbyć się prześwietleń i analogicznie boków... W tym wypadku dobrałbym również odmienny czas... Może nie "n-sekund", ale by wodę i chmurki wprowadzić w ruch... :)
T_P_
Podoba się, i kadr i bw, mam jedynie wrażenie, że minimalnie leci w prawo. :)
Proac150
21-09-2009, 00:31
Fajne, mnie się podoba
mam jedynie wrażenie, że minimalnie leci w prawo. :)
Nie komentuje zdjecia bo do mnie nie przemawia......ale kadr jest prosty jak zyleta!
........ a masz bez żonki?:mrgreen:
Proac150
21-09-2009, 01:35
........ a masz bez żonki?:mrgreen:
Ja bym tak nie ryzykował :D
Poszedłbym nieco odważniej z konwersją. Potraktowałbym bardziej agresywnie to zdjęcie. Szczególnie niebo bo jest z czego wyciskać.
Dobre zdjęcie,byłoby jeszcze lepsze gdybyś poszukał mniej centralnego kadru.
Sowulus12
21-09-2009, 13:46
A mnie się podoba tak jak jest - a jest bardzo starannie, ładne BW i ja czuję klimat tego zdjęcia.
Jak wyzej, bez zonki to by był widoczek, a tak jest troche " psychologii". Co do techniki to wydaje mi sie , ze kolega T_P_ moze miec racje.
Oprócz ogólnych walorów lub błędów zdjęcia ja osobiście mam wielki sentyment do niego, do tamtego miejsca i do sytuacji jakie się z nim wiążą.
Dlatego dla mnie przedstawia o wiele większą wartość niż dla innych :)
Stąd jako auto je wystawiłem i zgadzam się z wami odnośnie wad :)
Tez tu lubie byc, az dziwne, ze wszystkie zagle zdjeło z jeziora...Sadzac po zonce, było ciepło, czli czas, gdy jeszcze na Mazurkach jak na Marszałkowskiej...
Sowulus12
21-09-2009, 16:19
Mazury to jest miejsce w którym mógłbym być zawsze - to moja druga miłość zaraz po górach. Szczególnie lubię okolice Śniardw, Seksty, Kacze, Kocioł itd...ehh mazury, mazury ;) ;)
eldritch
21-09-2009, 17:05
ja bym to ciachnął w kwadrat - wyjątkowo, aż się prosi...
Ja również widzę to w kwadracie, poza tym bardzo fajne zdjęcie.
Moją jedyną miłością poza żoną są Mazury :) Uwielbiam Mazurski park Krajobrazowy oraz okolice i samą Krutyń :)
Żagle sam się zdziwiło, że zdjęło na śniardwach - robione dokładnie na poczatku sierpnia.
Południe, ciepło i wietrznie.
Bartekkw
21-09-2009, 19:12
ciekawie i estetycznie - podoba się
Nie komentuje zdjecia bo do mnie nie przemawia......ale kadr jest prosty jak zyleta!
Jak miałam wrażenie wcześniej, co do horyzontu, tak po Twoim komentarzu sprawdziłam to w siateczkach i tym bardziej podtrzymuję swoje zdanie. I tak samo podtrzymuję, że kadr autora jest bardzo dobry i jego bw jest świetne. :)