Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzie ja, tam i Ty
Z szuflady to ujęcie dziś obrobiłem a że jest dość późno to mogłem czegoś nie dorobić więc chętnie przeczytam jeśli coś jest do poprawki.
Zapraszam:
http://img5.imageshack.us/img5/9555/dsc1155q.jpg
PS: Dopuściłem się małej manipulacji a mianowicie zapaliłem światło w tej chacie przeznaczonej do rozbiórki :D .
borregaard
20-09-2009, 07:24
Z szuflady to ujęcie dziś obrobiłem a że jest dość późno to mogłem czegoś nie dorobić więc chętnie przeczytam jeśli coś jest do poprawki.
Zapraszam:
PS: Dopuściłem się małej manipulacji a mianowicie zapaliłem światło w tej chacie przeznaczonej do rozbiórki :D .
Dobrze zrobiłeś ,bo byłoby zbyt ponuro.
Ale powiało grozą, ujęcie jak z jakiegoś horroru, jak zawsze kadr i obróbka z wysokiej póły :D
Ja bym jednak rozjaśnił kamyki i może morze :)
Zapalenie tego światła było bardzo dobrym pomysłem :)
swietne z tym swiatelkiem w oknie a ogolnie tak horrorowato wyszlo
Tak swiatelko dodalo klimatu ale cos mi grafika zajechalo.....mysle ze mogles w ktoryms momencie przesadzic....;)
Grafika tylko w oknie :). Reszta to zwykła obróbka w RAWie. Mam jeszcze jaśniejszą wersję:
http://img42.imageshack.us/img42/3422/dsc1155b.jpg
świetnie ...ciemniejsze jednak lepsze ;)
Świetne zdjęcie. Dobry kadr, obróbka no i przede wszystkim klimat!
Nikonozaur
20-09-2009, 12:25
Ciemniejsza wersja lepsza, mrok w pełni usprawiedliwia zapalenie światła. Świetny pomysł.
tormentol
20-09-2009, 12:30
Trudno wybrać. 1 bajkowo-horrorowo-klimatyczna, a 2 bardziej naturalna. To wybieram obie wersje :)
No i jeszcze gratulacje polecanego autora na plfoto.com widać wiedzą jednak co dobre :D
P.S.
Uważaj co piszesz innym pod pf bo wylałem sobie kawę na portki i stół ;)
Trudno wybrać. 1 bajkowo-horrorowo-klimatyczna, a 2 bardziej naturalna. To wybieram obie wersje :)
No i jeszcze gratulacje polecanego autora na plfoto.com widać wiedzą jednak co dobre :D
P.S.
Uważaj co piszesz innym pod pf bo wylałem sobie kawę na portki i stół ;)
Dziękuję choć dziwne, że mnie polecają bo to jeszcze stare pstryki. A co komu napisałem bo nie bardzo wiem o chodzi? No i nie szalej tak z kawą :D .
tormentol
20-09-2009, 12:34
Taki mały wpis hłe hłe
Piotr_ek
20-09-2009, 12:35
Marcin zdecydowanie wybieram pierwszą wersję. Ciemność, mrok... służą tej fotografii. kadrowo bardzo pomyślane - fajnie jest. Jednym słowem - podoba mi się bardzo.
dla mnie rewelacja, z zapaleniem światła słuszny pomysł :)
Tak ta poprawiona wersja jest "grejt" :)
1. lepsza mz zdaniem. Kadrowo bardzo fajnie.
Proac150
20-09-2009, 13:28
Jedynaka zdecydowanie, dla mnie rewelka
GUINNESSts
20-09-2009, 14:48
Ciemniejsze bardziej klimatyczne. Switelko w oknie przenioslo mnie do jakiejs zaczarowanej krainy;):)
Mnie bardziej podoba się ciemna wersja, super klimaik :)
Zapalone swiatełko rozbawiło mnie to -bardzo ciekawy pomysł:-D
Zatem bardzo dziękuję :) .
Bartekkw
20-09-2009, 19:03
a ja wole druga wersje... Swietny kadr i manipulacja
Pierwotne zdjęcie bardziej mi się podoba, kolorystycznie bardziej pasuje do tła, a i tak widać wszystkie szczegóły. :)
Wiem ze napewno nie podpierales sie Photomatixem ale to o czym wspominalem (grafika) przypominalo miejscami wlasnie PHTMXa ale wersja nr 2 jest juz jak czysta fotografia.....brawo!
Wybieram jedynkę, zaś o manipulacji nie doczytałem... ;-)
T_P_
Pablo 77
20-09-2009, 21:11
Świetne:)Jestem za ciemniejszą wersja.
Wiem ze napewno nie podpierales sie Photomatixem ale to o czym wspominalem (grafika) przypominalo miejscami wlasnie PHTMXa ale wersja nr 2 jest juz jak czysta fotografia.....brawo!
Ale teraz widzisz, mam cholernego zgryza, którą wersję uznać za finalną :D .
Sebastianito
20-09-2009, 21:49
Zdecydowanie podoba Mi sie bardziej numer 1!
Jedynka lepsza, a wogóle to kawał dobrej roboty.
dobre, bardzo dobre, świetne
Choć nie lubię "zapalania światła" w opuszczonych domostwach :-D to muszę przyznać - wyszło genialnie.
Strasznie podoba mi się to zdjęcie. Ma klimacik, że ho ho ....
Proac150
21-09-2009, 00:14
Ale teraz widzisz, mam cholernego zgryza, którą wersję uznać za finalną :D .
To proste ciemniejszą
Choć nie lubię "zapalania światła" w opuszczonych domostwach :-D to muszę przyznać - wyszło genialnie.
Strasznie podoba mi się to zdjęcie. Ma klimacik, że ho ho ....
Z uwagi na to, ze lepiej sam bym w słowa nie ubrał swoich myśli... podpisuję się ;)
Kilka razy wracałem do tego zdjęcia, nie wiem dlaczego, ale jego klimat przypomina mi "Narzeczoną z Lammermoor" :)
Bardziej podoba się wersja pierwsza.
Pozdrawiam.
Przyznam się, że nie czytałem, ba nawet nie słyszałem o tej pozycji.
Zdecydowanie jedynka ...klimacior jest i tak ma być!
Przyznam się, że nie czytałem, ba nawet nie słyszałem o tej pozycji.
Nie dziwię się... to powieść Waltera Scotta z 1819 r. ;) Dostałem ją w "spadku" po mamie jako dzieciak, wracałem do niej potem co kilka lat i stąd mój sentyment. Czytana wieczorami i nocą często tworzyła podobne obrazy w mojej wyobraźni :)
Pozdrawiam.
Mark Kowalczyk
21-09-2009, 07:31
świetne.