Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Old Weir Bridge......
........zwiastun z Irlandii (obrobione na lapku Guinnesstsa -nie gwarantuje za kolory)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img223.imageshack.us/img223/5392/dsc5524rk2f.jpg)
zapraszam i pozdrawiam :-D
fotokornik
20-09-2009, 00:31
ładnie jest :D
Świetne kolory, bardzo mi się podoba. Okolica z potencjałem.. Skoro to jest zwiastun to czekam na następne, tzw. część główną:)
GUINNESSts
20-09-2009, 01:02
Świetne kolory, bardzo mi się podoba. Okolica z potencjałem.. Skoro to jest zwiastun to czekam na następne, tzw. część główną:)
Eeee.... to dopiero zwiastun zwiastuna;)
Fajnie Harb. Widze, ze sie uczysz. To dobrze;););)
Teraz to dopiero ogrom miejscówek, zazdroszczę, a zdjęcie jak to u kolegi trzyma poziom ;-)
Proac150
20-09-2009, 01:31
No Janku, tylko czy Ci miejsca na dysku/kartach starczy? Bardzo fajne, ciekaw jestem tych "nie zwiastunów"
pieknie skomponowany kadr!
U mnie takie samo jak na lampku Guinessa, czyli dobre, juz wtedy mi sie podobalo ;)
Jako, że nie robiłeś na swoim sprzęcie to nie będę się czepiał detali. Bardzo dobra praca. Dobrze Ci robi ten wyjazd :D .
borregaard
20-09-2009, 07:33
Zbyt mocny kolor..Ładne miejsce.
Bardzo fajna fota, kolor może ciut za intensywny ale to szczegół bo całość bardzo przyjemna :D
moze ciut za kolorowo ale tak pokazuje mój laptak :mrgreen: to jednak Ty tez juz wyemigrowales :-D:-D czekam na wiecej Twoich prac z tamtymi widoczkami
ostrytux
20-09-2009, 10:49
...(obrobione na lapku Guinnesstsa -nie gwarantuje za kolory)
Widać to mocno że obróbka popełniona na nie swoim sprzęcie :) kolory jednak inne niż zazwyczaj.
Dodałbym też odrobinę kontrastu na drzewach na wzgórzu za mostem, toń wody pod mostem idzie dość intensywnie w niebieskości. Poza tym bardzo przyjemna fotografia.
Widać to mocno że obróbka popełniona na nie swoim sprzęcie :) kolory jednak inne niż zazwyczaj.
Dodałbym też odrobinę kontrastu na drzewach na wzgórzu za mostem, toń wody pod mostem idzie dość intensywnie w niebieskości. Poza tym bardzo przyjemna fotografia.
Kolory dosc intensywne ale akceptowalne ale z tym niebieskim to chyba sie mylisz.....nie ma tam niebieskiego pod mostem a brak kontrastu z tylu to swiadome....!
Wiesz ze kadr bardzo fajny is ie podoba.....mnie brakuje troszke ostrosci ale to sam musisz zobaczyc na czyms innym!
Warto bylo dla tego ujecia.
"Natomiast co do drugiego planu to ja widziałbym tam jednak więcej kontrastu."
Nie nie nie... aktualnie dalszy plan jest ladnie odseparowany i tak ma pozostac dla dobra kompozycji.
ostrytux
20-09-2009, 11:42
... ale z tym niebieskim to chyba sie mylisz.....nie ma tam niebieskiego pod mostem a brak kontrastu z tylu to swiadome....!
Na moim monitorze ewidentnie jest niebiesko na wodzie pod mostkiem. Na innych fotografiach tego nie widzę ale może inni się wypowiedzą. Natomiast co do drugiego planu to ja widziałbym tam jednak więcej kontrastu.
tormentol
20-09-2009, 12:21
Kadr przedni :D. Z zielenią jest według mnie nie do końca dobrze. Skoro na cudzym sprzęcie to jak kolega zobaczy na prawidłowo skalibrowanym systemie będzie wiedział o co chodzi. Czekam na następne.
borregaard
20-09-2009, 13:06
Jeśli masz tam niebieski,to masz ,niestety,spaprane kolory,ale ustawić,przecież,zawsze można...
Urokliwe miejsce, pięknie pokazane.
Przestrzeń i ciepło - tak odbieram tę fotkę.
Marcin T
20-09-2009, 18:04
Janusz, myślę sobie, że niepotrzebnie się pospieszyłeś.
Obiecuję, że po powrocie wystawie w tym wątku jeszcze raz obrobioną na moim monitorze tę samą fotke:)
Pozdrawiam!
Marcin T
20-09-2009, 19:02
Tak jest!
Nie marnuj czasu na jakieś forumy ;)
Na klify marsz ;)
Bartekkw
20-09-2009, 19:04
ciekawy kadr i kolorki... Podoba sie
jurek1906
20-09-2009, 19:13
Obiecuję, że po powrocie wystawie w tym wątku jeszcze raz obrobioną na moim monitorze tę samą fotke:)
Pozdrawiam!
i bardzo dobrze ;).Tam rób zdjęcia a u siebie obrabiaj .
malasana
20-09-2009, 19:36
Kadr rewelacyjny, przepiekny. Popieram, rob zdjecia, nie obrabiaj;)
...(obrobione na lapku Guinnesstsa -nie gwarantuje za kolory)
Teraz wiem, skąd GUINNESSts, w wielu pracach, miał mało trafną, m.in. kolorystykę... :)
Dlatego też, zgodzę się z poniższym stwierdzeniem...
T_P_
Nikonozaur
20-09-2009, 23:02
Patrzą na fotkę trudno się nie zgodzić z Marcinem, Jest "nieharbowo" w kolorach, że użyję takiego neologizmu.
Kadrowo świetnie. Kolorki rzecz gustu :-D
Ciekaw jestem Waszych zdjęć. To bardzo ciekawa i ważna nauka pooglądać te same miejsca sfotografowane przez kilku fotografów.
Czekam z niecierpliwością.
Ciekaw jestem Waszych zdjęć. To bardzo ciekawa i ważna nauka pooglądać te same miejsca sfotografowane przez kilku fotografów.
Czekam z niecierpliwością.
No tak na serio to czekamy tylko na Harba bo my juz wklejamy:D
Prawda jest ze to ciekawe ogladac te same miejsca widziane inaczej....kazdy ma inne wizje i inaczej komponuje kadr....zobaczymy!
Mark Kowalczyk
21-09-2009, 07:44
Kadr rewelacyjny, przepiekny. Popieram, rob zdjecia, nie obrabiaj;)
Dokładnie, Keep The Moment.
Sebastianito
21-09-2009, 10:49
Kawal dobrej roboty! Wszystko na duzy plus!