Zobacz pełną wersję : "lżejszy" Photoshop?
czy jest jakas odmiana photoshopa na urzadzenia troche bardziej mobilne? najlepiej w wersji CS4 bo w niej wg mnie najlepiej dziala Bridge.
w czym rzecz? Bede musial czasami pracowac przy zdjeciach na netbooku (Samsung NC10 - Intel Atom 1,6 i 1GB RAM). I jeszcze sprawa - na rozdzielczosci 1024x600 Photoshop dziala bez przesuwania okna w pionie?
bylbym wdzienczy za podpowiedz :)
sa wersje portable, ale one sa raczej malo legalne... na pewno duzo lzejsze.
A co obrabiasz na tym lapku? Ja robilem duze plakaty na HP6720s, na 1GB i C2D z serii T5xxx i nie mialem problemu. Z tym, ze jak widzisz, ja mam dwa rdzenie, a Ty masz Atoma, ktory, jak sie okazuje jest slabszy od celerona.
sa wersje portable, ale one sa raczej malo legalne... na pewno duzo lzejsze.
jak ściągniesz z sieci gotowego PSa portable to na pewno nie jest legalny, ale czy nielegalne jest zrobienie samemu wersji portable kupionego PSa przy pomocy np. Thinstall coś tam? Nie modyfikujesz przecież samego PSa tylko go "pakujesz"?
ale czy nielegalne jest zrobienie samemu wersji portable kupionego PSa przy pomocy np. Thinstall coś tam? Nie modyfikujesz przecież samego PSa tylko go "pakujesz"?
Czytałeś licencję?
krzysztof jot
18-09-2009, 20:46
czy jest jakas odmiana photoshopa na urzadzenia troche bardziej mobilne? najlepiej w wersji CS4 bo w niej wg mnie najlepiej dziala Bridge.
w czym rzecz? Bede musial czasami pracowac przy zdjeciach na netbooku (Samsung NC10 - Intel Atom 1,6 i 1GB RAM). I jeszcze sprawa - na rozdzielczosci 1024x600 Photoshop dziala bez przesuwania okna w pionie?
bylbym wdzienczy za podpowiedz :)
No niby nie tak jak oczekujesz - ale CS2 zdecydowanie lżejszy jest, powiedziałbym znacznie...
niestety CS2 tez mial mocno takiego sobie Bridge'a...
ale jakas zalete ma wersja portable? szybciej sie laduje? szybciej otwiera pliki? czy poprostu ma tylko kilkadziesiat MB i to jej jedyna zaleta.... ?
ale jakas zalete ma wersja portable? szybciej sie laduje? szybciej otwiera pliki? czy poprostu ma tylko kilkadziesiat MB i to jej jedyna zaleta.... ?
z tego co zauwazylem, to tylko mniej zajmuje...
co wiecej, sa problemy z camera raw, bo jakos nie chce dzialac, albo ja cos nie tak robie :)
Sam także szukałem i niestety jest problem z "lżejszą" wersją PS
Jak coś znajdziesz to się podziel, bo sam często używam MSI WIND
BlackRoger
22-09-2009, 22:03
Jak coś znajdziesz to się podziel, bo sam często używam MSI WIND
Masz na nim zainstalowany jakiś soft do obróbki zdjęć?
Miałem PS lecz strasznie ciężko idzie na nim :(
BlackRoger
24-09-2009, 15:21
Miałem PS lecz strasznie ciężko idzie na nim :(
Na 1 czy 2GB? I jaką wersje PS'a miałeś?
Mam 2GB ramu wersja c.s 3, poza tym bardzo ciężko obrabia się duże zdjęcia na tak małym ekranie :(