PDA

Zobacz pełną wersję : CS4 w wersji polskiej czy ang?

Adu
16-09-2009, 11:13
Na pewnej stronie, z której sciągnęłam kilka presetów zaznaczone było że aby wszystko zadziałało PS musi byc w wersji angielskiej. Własnie dojrzewam do decyzji zakupu PS Cs4 wolałabym jednak wersję w języku polskim.
Czy wtedy akcje i presety nie zatrybią?
Wolałabym to wiedziec przed zakupem ;)
Pozdrawiam

marszull
16-09-2009, 11:15
Ja bym jednak wybral wersje ang (i wybralem :-)
wiekszosc tutkow w sieci jest do ang
podreczniki/ksiazki tez sa albo do wers ang albo ang/pol

elanek
16-09-2009, 11:52
Ja bym jednak wybral wersje ang (i wybralem :-)
wiekszosc tutkow w sieci jest do ang
podreczniki/ksiazki tez sa albo do wers ang albo ang/pol

Ale jakby wszystko hulało, zwłaszcza akcje i presety to czemu nie polską?

Sam miałem zadać takie pytanie, ale podpinam się pod wątek.

Ymanuel
16-09-2009, 12:00
za marszuli..
Ja bym jednak wybral wersje and

Dla mnie, choć znam angielski, to wersja językowa PS angielska a polska to i tak podwójna czarna magia. Nie licząc najzwyklejszych komend "kopiuj/wklej"(copy/paste) jest to zupelnie dla mnie obojetne czy bede musial i tak doczytac co dana funkcja robi bo z nazwy (nawet polskiej) niczego nie wywnioskuje (a przynajmniej nie wiecej niz z angielskiej). Poniewaz wiekszosc informacji/tipow/tutoriali/czegokolwiek jest w wersji angielskiej.. to taka bym wybral. A ewentualne potrzeby wersji polskiej ominalbym jakas (choc niedozwolona) nakladka jezykowa ktora pozwalalaby mi na zmiane jezyka na polski (choc fakt, ze pewnie w sposob nieudolny) :)

panoramy
16-09-2009, 12:51
Wybierz anglika, często się zdarza że każda aplikacja w innej wersji językowej niż oryginał będzie miała więcej błędów, poza tym te spolszczenia w PS to tylko utrudnienie.

gadas
22-09-2009, 12:34
Wybierz anglika, często się zdarza że każda aplikacja w innej wersji językowej niż oryginał będzie miała więcej błędów, poza tym te spolszczenia w PS to tylko utrudnienie.

holahola kolego bo bzdury walisz wersja PL to juz nie oryginał ?
Mam od 7 m-cy CS4 PL wszystko jest tak jak trzeba .
Co do spolszczenia to jestem bardzo zadowolony .
Co do zasady działania to przecież jest taka sama wiec nie stanowi problemu wersja jezykowa AN czy PL
Ksiązki do CS4 są pisane jednoczenie pod dwa jezyki wiec też nie ma problemu (takie mam) .
Problem to przyzwyczajenie do wersji AN przestawienie ma wersję PL u mnie było szybkie i do AN nie mam ochoty wracać bo i po co .

rkk
22-09-2009, 15:48
Ja bym się czepił tylko niektórych zwrotów w tłumaczeniach programów Adobe. Jak "importuj na stół montażowy", ale to we flashu cs. Po prostu śmiesznie brzmi.
Swoją drogą, gdzie chcecie kupić angielską wersję PS? Ja miesiąc temu kupowałem Web Design Premium CS4 i mój dystrybutor powiedział mi, że może mi ściągnąć tylko polską wersję. W Cortlandzie również nie widziałem innych niż polskie.

gadas
23-09-2009, 16:03
Tech Data lub ABC Data możesz Ja zamowic ale nie o to chodzi .
Kupując wszystko zwracam uwagę by był język PL w oprogramowniu jak kupuję .
Nie musimy kupować CS4 za деньги zarobione w GB na ebay.com w USA za złotówki ;)
Mamy możliwość zakupu już w PL z oprogramowaniem PL ( To się nazywa Postęp Panowie i Panie ) ;)