PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tides of color

Klarens
16-09-2009, 01:44
Tides of color

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/1mjfav25rcuduz821of.jpg)

Scenka z cukierkowego piatku jakich mało w Północnej Irlandii :)
Tutaj zastosowałem filtry: pełny ND 1,2 + 0,9 NDG.

camrak
16-09-2009, 02:30
Ech jak ja lubie taką kolorystykę ;) Kadr deczko woła o jakiś motyw spinający całość ale nie jest źle, wodne mleczko też przyjemne. Podejżewam że lokalizacja nie rozpieszcza takimi zachodami/wschodami wiec gratuluje ustrzelenia momentu.

harb
16-09-2009, 05:00
tak tutaj graja kolory, chociaz motyw ma w tym zdjeciu spry udział dół wyglada jak lawa wulkaniczna :-D

Greg77
16-09-2009, 08:26
Podejżewam że lokalizacja nie rozpieszcza takimi zachodami/wschodami wiec gratuluje ustrzelenia momentu.

Wschodow takich pod dostatkiem, z zachodami roznie....ale poranki sa bardzo czesto piekne!

Jak zwykle piekne zdjecie, kolory i kadr na duzy plus!

Marek_L
16-09-2009, 08:29
Jest pięknie, kolor bardzo mile działa na oczy a i sam kadr jest ciekawy, jako całość ładnie wszystko współgra :-)

Duca
16-09-2009, 08:30
Ta fotografia... się rusza! Naprawdę, oglądałem ją ze 30 sekund a później niebo jakby zaczęło pełzać:twisted:
nie wiem jaką obróbkę zastosowałeś, ale czy Ty przypadkiem nie wprowadziłeś tutaj jakiejś animacji? Pytam poważnie.
Fotografia jest iście bajkowa.

stock
16-09-2009, 08:33
Ta fotografia... się rusza! Naprawdę, oglądałem ją ze 30 sekund a później niebo jakby zaczęło pełzać:twisted:
nie wiem jaką obróbkę zastosowałeś, ale czy Ty przypadkiem nie wprowadziłeś tutaj jakiejś animacji? Pytam poważnie.
Fotografia jest iście bajkowa.

musisz fajkowe ziele zmienić... :) U mnie niebo nie pełzało... Natomiast woda płynęła :D

Flux
16-09-2009, 09:35
Fajny nastrój robi mgiełka w lewej części kadru. Błogo :)

kulten
16-09-2009, 10:05
Faktycznie czuć ruch i pewną ukrytą dynamikę. Kolorystyka wcale nie codzienna i upatruję w tym dużego plusa dla tej pracy. Kompozycyjnie też dobrze. A warunki utrafiłeś świetne. Napisz jeszcze jaki zestaw filterków użyłeś i jaki czas dla jakiej przesłonie i o jakiej godzinie ustrzeliłeś :) . Myslę, że wielu osobom się to może przydać.

wojtek6308
16-09-2009, 10:09
Bardzo ładne kolory :) kadrowo również mnie się podoba.

borregaard
16-09-2009, 10:11
Wczoraj mi się ruszało po 6 piwach,ale.....w kierunku toalety,dzisiaj już tylko oczy łzawią od wpatrywania się,w oczekiwaniu ruchu...:mrgreen:
Bardzo fajne kolorystycznie.Ładna fota.

malasana
16-09-2009, 10:15
Bardzo ladnie ulozony kadr, a o kolorach juz napisano wiele razy:)

Proac150
16-09-2009, 12:17
Ale kolorowo, ładna praca

Sebastianito
16-09-2009, 17:09
Przeswietne. Ja dopisuje sie do pytania Kultena bo chce wiedziec jakiego sestawu w przyszlosci uzyc :)

gripens
16-09-2009, 17:16
Świetne zdjęcie, piękne kolory, gra światła, super.
Dzięki za napisanie jakich filtrów używałeś:)

Skrzat
16-09-2009, 17:25
Nie będę odmiennego zdania - jest bajkowo.

rainer
16-09-2009, 19:59
rewelacja , szczgolnie kolorystycznie :)

Klarens
16-09-2009, 22:27
Faktycznie czuć ruch i pewną ukrytą dynamikę. Kolorystyka wcale nie codzienna i upatruję w tym dużego plusa dla tej pracy. Kompozycyjnie też dobrze. A warunki utrafiłeś świetne. Napisz jeszcze jaki zestaw filterków użyłeś i jaki czas dla jakiej przesłonie i o jakiej godzinie ustrzeliłeś :) . Myslę, że wielu osobom się to może przydać.
Ok nie ma problemu ..już piszę :)
jakoś tak wyszło ,że na szkiełku pozostał o czym zapomniałem polar Marumi i do tego jak już wcześniej pisałem uzyłem pełnego ND 1,2 (HiTech) + połówka 0,9 NDG (Lee) z twardym przejsciem lekko przechylajac holder by odsłonić troche lądu tego po prawej... co do czasu to 52 sek. ,przysłona f/8 , oczywiście ISO-100 ..to chyba tyle ...a i ustrzelone 20:10 :) O dziwo niebo było tak piękne ,że nie bylo na nim zafarbu :)

Przeswietne. Ja dopisuje sie do pytania Kultena bo chce wiedziec jakiego sestawu w przyszlosci uzyc :)
No to już napisałem :)

Wschodow takich pod dostatkiem, z zachodami roznie....ale poranki sa bardzo czesto piekne!

Jak zwykle piekne zdjecie, kolory i kadr na duzy plus!

Powiem ci ,że u mnie na północy to wschodów takich bardzo mało ..częściej trafisz dobry zachód. Ale takich jak przez ostatnie dni dawno nie widziałem :D Aż myślałem brać urlop hehe :)
Pozdrawiam i dzieki wielkie :)

Przy okazji dzieki wielkie wszystkim ...dopiero się uczę , a wszystko co piszecie koduje :)
No tylko nie wiem co tam wam pływa czy się rusza? :) Jak coś to ja też tak chce :D
Pozdrawiam wszystkich.

Szuwar
16-09-2009, 23:14
Choć "mleczów" dostatek na forum to tutaj pełne uzasadnienie użycia.

Kapitalnie spokój wody wzmacnia przekaz pracy. Kolory również są bardzo dobre.

Podoba mi się ta praca. To światło nazwałbym "Boskim" :) - takie skojarzenie :)

Duca
17-09-2009, 08:05
hehe jeszcze raz tu wróciłem bo nie mogę się napatrzeć na te pełzające niebo :)
Szuwar dobrze nazwał to światło i kolory.

jarek76
17-09-2009, 13:27
Ładny cukiereczek wyszedł :)