Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tides of color
Tides of color
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/1mjfav25rcuduz821of.jpg)
Scenka z cukierkowego piatku jakich mało w Północnej Irlandii :)
Tutaj zastosowałem filtry: pełny ND 1,2 + 0,9 NDG.
Ech jak ja lubie taką kolorystykę ;) Kadr deczko woła o jakiś motyw spinający całość ale nie jest źle, wodne mleczko też przyjemne. Podejżewam że lokalizacja nie rozpieszcza takimi zachodami/wschodami wiec gratuluje ustrzelenia momentu.
tak tutaj graja kolory, chociaz motyw ma w tym zdjeciu spry udział dół wyglada jak lawa wulkaniczna :-D
Podejżewam że lokalizacja nie rozpieszcza takimi zachodami/wschodami wiec gratuluje ustrzelenia momentu.
Wschodow takich pod dostatkiem, z zachodami roznie....ale poranki sa bardzo czesto piekne!
Jak zwykle piekne zdjecie, kolory i kadr na duzy plus!
Jest pięknie, kolor bardzo mile działa na oczy a i sam kadr jest ciekawy, jako całość ładnie wszystko współgra :-)
Ta fotografia... się rusza! Naprawdę, oglądałem ją ze 30 sekund a później niebo jakby zaczęło pełzać:twisted:
nie wiem jaką obróbkę zastosowałeś, ale czy Ty przypadkiem nie wprowadziłeś tutaj jakiejś animacji? Pytam poważnie.
Fotografia jest iście bajkowa.
Ta fotografia... się rusza! Naprawdę, oglądałem ją ze 30 sekund a później niebo jakby zaczęło pełzać:twisted:
nie wiem jaką obróbkę zastosowałeś, ale czy Ty przypadkiem nie wprowadziłeś tutaj jakiejś animacji? Pytam poważnie.
Fotografia jest iście bajkowa.
musisz fajkowe ziele zmienić... :) U mnie niebo nie pełzało... Natomiast woda płynęła :D
Fajny nastrój robi mgiełka w lewej części kadru. Błogo :)
Faktycznie czuć ruch i pewną ukrytą dynamikę. Kolorystyka wcale nie codzienna i upatruję w tym dużego plusa dla tej pracy. Kompozycyjnie też dobrze. A warunki utrafiłeś świetne. Napisz jeszcze jaki zestaw filterków użyłeś i jaki czas dla jakiej przesłonie i o jakiej godzinie ustrzeliłeś :) . Myslę, że wielu osobom się to może przydać.
wojtek6308
16-09-2009, 10:09
Bardzo ładne kolory :) kadrowo również mnie się podoba.
borregaard
16-09-2009, 10:11
Wczoraj mi się ruszało po 6 piwach,ale.....w kierunku toalety,dzisiaj już tylko oczy łzawią od wpatrywania się,w oczekiwaniu ruchu...:mrgreen:
Bardzo fajne kolorystycznie.Ładna fota.
malasana
16-09-2009, 10:15
Bardzo ladnie ulozony kadr, a o kolorach juz napisano wiele razy:)
Proac150
16-09-2009, 12:17
Ale kolorowo, ładna praca
Sebastianito
16-09-2009, 17:09
Przeswietne. Ja dopisuje sie do pytania Kultena bo chce wiedziec jakiego sestawu w przyszlosci uzyc :)
Świetne zdjęcie, piękne kolory, gra światła, super.
Dzięki za napisanie jakich filtrów używałeś:)
Nie będę odmiennego zdania - jest bajkowo.
rewelacja , szczgolnie kolorystycznie :)
Faktycznie czuć ruch i pewną ukrytą dynamikę. Kolorystyka wcale nie codzienna i upatruję w tym dużego plusa dla tej pracy. Kompozycyjnie też dobrze. A warunki utrafiłeś świetne. Napisz jeszcze jaki zestaw filterków użyłeś i jaki czas dla jakiej przesłonie i o jakiej godzinie ustrzeliłeś :) . Myslę, że wielu osobom się to może przydać.
Ok nie ma problemu ..już piszę :)
jakoś tak wyszło ,że na szkiełku pozostał o czym zapomniałem polar Marumi i do tego jak już wcześniej pisałem uzyłem pełnego ND 1,2 (HiTech) + połówka 0,9 NDG (Lee) z twardym przejsciem lekko przechylajac holder by odsłonić troche lądu tego po prawej... co do czasu to 52 sek. ,przysłona f/8 , oczywiście ISO-100 ..to chyba tyle ...a i ustrzelone 20:10 :) O dziwo niebo było tak piękne ,że nie bylo na nim zafarbu :)
Przeswietne. Ja dopisuje sie do pytania Kultena bo chce wiedziec jakiego sestawu w przyszlosci uzyc :)
No to już napisałem :)
Wschodow takich pod dostatkiem, z zachodami roznie....ale poranki sa bardzo czesto piekne!
Jak zwykle piekne zdjecie, kolory i kadr na duzy plus!
Powiem ci ,że u mnie na północy to wschodów takich bardzo mało ..częściej trafisz dobry zachód. Ale takich jak przez ostatnie dni dawno nie widziałem :D Aż myślałem brać urlop hehe :)
Pozdrawiam i dzieki wielkie :)
Przy okazji dzieki wielkie wszystkim ...dopiero się uczę , a wszystko co piszecie koduje :)
No tylko nie wiem co tam wam pływa czy się rusza? :) Jak coś to ja też tak chce :D
Pozdrawiam wszystkich.
Choć "mleczów" dostatek na forum to tutaj pełne uzasadnienie użycia.
Kapitalnie spokój wody wzmacnia przekaz pracy. Kolory również są bardzo dobre.
Podoba mi się ta praca. To światło nazwałbym "Boskim" :) - takie skojarzenie :)
hehe jeszcze raz tu wróciłem bo nie mogę się napatrzeć na te pełzające niebo :)
Szuwar dobrze nazwał to światło i kolory.
Ładny cukiereczek wyszedł :)