Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Jak pracują prawdziwi mistrzowie fotografii

biniubak
15-09-2009, 23:28
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img196.imageshack.us/img196/7336/mistrzm.jpg)

Mam jeszcze kilka ale widać twarz artysty. A prosił by nie upubliczniac jego wizerunku. Profesjonaliści tego nie lubią.

Garnett
16-09-2009, 07:41
Heheheh rozwalil mnie :) kompakt na statywie z Allegro :) i drugi backupowy w reku, pelen profesjonalizm jak nic

stock
16-09-2009, 07:44
zawsze mnie zastanawiało cóz Oni zyskuja stawiając kompakcik na statywie ? :D

kolumb
16-09-2009, 08:09
stock napisał: zawsze mnie zastanawiało cóz oni zyskuja stawiając kompakcik na statywie ?
- może nic, ale wygląda bardziej ,,profesionalnie,,

Duca
16-09-2009, 08:09
jeśli tego nie wiesz to znaczy że nie jesteś profesjonalistą;)

mswilk
16-09-2009, 09:37
... ale co najciekawsze, że są klienci, którzy wynajmują takich "artystów" ...

MisiekT
16-09-2009, 09:48
nie znacie sie - statyw sluzy za wieszak na marynarke :)

2Cresky
16-09-2009, 10:14
Alex Majoli też używa kompaktu ;) !!!

biniubak
16-09-2009, 11:14
... ale co najciekawsze, że są klienci, którzy wynajmują takich "artystów" ...

Ten był jednym z gości oczywiście :). Tylko trochę się wpier... no właził w kadr ale w końcu mu wytłumaczyliśmy.

yanoosh
16-09-2009, 11:44
Hmm... uważam, że bardziej PROFESJONALNYM podejściem do przedstawionej tu sytuacji byłaby ocena przez pryzmat efektów, czyli zdjęć, a nie przez pryzmat technologii wykonania tychże. Nabijanie się z zaprezentowanego tu fotografującego uważam za bufonadę.
Vide: były użytkownik tego forum, który 3 lata temu w bezpośredniej rozmowie twierdził, iż zdjęcia można robić pudełkiem po butach. Teraz, po zrobieniu tzw. światowej kariery, twierdzi że nie można traktować poważnie fotografa nie posiadającego sprzętu o wartości setek tysięcy.
Panowie, spuśćcie parę i te dziesiątki tysięcy złotych upchane w Waszych torbach fotograficznych przekształćcie w naprawdę wybitne zdjęcia - a potem możecie sobie dworować do woli. Tylko pamiętajcie, że skromność i pokora to cecha ludzi wielkich ;)

akustyk
16-09-2009, 11:54
chodza z lampa uliczna zamocowana na plecach?

Rycerz
16-09-2009, 15:54
a co powiecie gdyby okazało się że jego zdjęcia będa lepsiejsze od tych wykonanych lustrzanką :-P

jarkko
16-09-2009, 15:59
Hm. Trochę zmanipulowane. Temat i treść pierwszego postu zasugerowała że robił za głównego fotografa. Dopiero prawda wyszła w 9. Trochę nieładnie ;)

Wojtek Marzec
16-09-2009, 15:59
Kiedyś widziałem jak jeden z gości lawirował między tańczącymi parami z kompaktem na statywie;) Zawsze jak chciał zrobić zdjęcie stawiał go na ziemi i strzelał fleszem;) Nie znam się, ale może używał długich czasów;)

jackrabbit
16-09-2009, 16:08
hehe mam taki sam statyw, susze na nim bielizne :mrgreen:

gadzeciarz
17-09-2009, 11:56
To wszystko racja ale co komu szkodzi uśmiechnąć się przy takim jak tu zamieszczonym zdjęciu.
Myślę ze wszystko można z odpowiednim dystansem,co z tego że mam jakiś tam sprzęt ale tak jak napisałeś prawdziwą miarą są wyniki lecz to w niczym mi nie przeszkadza w mieciu dobrego humoru i fotka jest zajefajna,z siebie też się umiem śmiać i o to chodzi.
Trochę luzu. :-)

VeeDee
17-09-2009, 23:25
Kto powiedział, że to zawodowy fotograf? Może to brat Pana Młodego, ktoś z rodziny, kolega z pracy - który chciał zrobić przyjemność?? I nie oznacza to, że musi złe zdjęcia robić. To, że już używa statywu jest na plus.

Marian K
18-09-2009, 08:59
Hmm... uważam, że bardziej PROFESJONALNYM podejściem do przedstawionej tu sytuacji byłaby ocena przez pryzmat efektów, czyli zdjęć, a nie przez pryzmat technologii wykonania tychże. Nabijanie się z zaprezentowanego tu fotografującego uważam za bufonadę.
Vide: były użytkownik tego forum, który 3 lata temu w bezpośredniej rozmowie twierdził, iż zdjęcia można robić pudełkiem po butach. Teraz, po zrobieniu tzw. światowej kariery, twierdzi że nie można traktować poważnie fotografa nie posiadającego sprzętu o wartości setek tysięcy.
Panowie, spuśćcie parę i te dziesiątki tysięcy złotych upchane w Waszych torbach fotograficznych przekształćcie w naprawdę wybitne zdjęcia - a potem możecie sobie dworować do woli. Tylko pamiętajcie, że skromność i pokora to cecha ludzi wielkich ;)

O Wielki ,masz słusznego :) i rację .
Wielu z nas , ludzi , lubi powozić się na tych niby gorszych.
Skoro już krytykujemy to zgodzisz się że te krótkie rękawy męskich koszuli , świetnie uzupełniają całość tematu.
Pozdr.M

docxxx
18-09-2009, 09:04

Brawo

docxxx
18-09-2009, 09:08
No i poza tym, co napisal yanoosh, Panowie, to jest forum fotograficzne, czyli zakladamy, ze kazdy sie zna na tym wiec mysli, ze reszta swiata tez. To, ze ktos ma aparat, nie oznacza, ze nazywa sie fotografem. Ot, zdjecia robi. Ja mam samochod, ale nie nazwe sie prawdziwym kierowca. Gram w siatke, ale nie jestem siatkarzem. Ten gosc, co robil zdjecia moze lubi sobie pocykac i dostal za to 100zl. I on sie cieszyl i Panstwo mlodzi. Uwierzcie, te zdjecia, ktore pokazujemy w dzialach np. Glamour sa nie do odroznienia od zwyklych pstrykow przez 90% zwyklych ludzi. Widze to po sobie. W pracy ogladam dzialy tematyczne, gdzie sa piekne zdjecia kobiet, makro, samolotow, a co rusz slysze za plecami od kolegow pracownikow "no i co w tym takiego ladnego? zwykle zdjecia dupy, mrowki i samolotu".

Kalmar
18-09-2009, 10:01
No i poza tym, co napisal yanoosh, Panowie, to jest forum fotograficzne, czyli zakladamy, ze kazdy sie zna na tym wiec mysli, ze reszta swiata tez. To, ze ktos ma aparat, nie oznacza, ze nazywa sie fotografem. Ot, zdjecia robi. Ja mam samochod, ale nie nazwe sie prawdziwym kierowca. Gram w siatke, ale nie jestem siatkarzem. Ten gosc, co robil zdjecia moze lubi sobie pocykac i dostal za to 100zl. I on sie cieszyl i Panstwo mlodzi. Uwierzcie, te zdjecia, ktore pokazujemy w dzialach np. Glamour sa nie do odroznienia od zwyklych pstrykow przez 90% zwyklych ludzi. Widze to po sobie. W pracy ogladam dzialy tematyczne, gdzie sa piekne zdjecia kobiet, makro, samolotow, a co rusz slysze za plecami od kolegow pracownikow "no i co w tym takiego ladnego? zwykle zdjecia dupy, mrowki i samolotu".

Natychmiast zwróć prawo jazdy !
Jesteś zagrożeniem !

gadzeciarz
18-09-2009, 10:36
"no i co w tym takiego ladnego? zwykle zdjecia dupy, mrowki i samolotu".
Tak ja też mam takie przypadki. To normalne ludzkie zachowania,podobnie myślę o filharmonii lub o filatelistyce
jesteśmy tylko ludźmi i każdego kręci co innego,uwielbiam fotografować mam swoje spojrzenie na otaczający mnie świat jednym się podoba innym nie i jest to normalne. Tak ma być. Do aparatu się nie modlę wcale się nie modlę co nie przeszkadza mi czerpać z życia tego co najlepsze
na zasadzie mierz siły na zamiary. A fotka świetna jak bym takową scenę zobaczył sam bym ją utrwalił i szybko na forum bo
z czego się śmiejecie z samych siebie się śmiejecie więc więcej luzu na co dzień :-)

jarkko
18-09-2009, 10:39
zdjecia dupy.

Dziwni ci koledzy. Mi tam się nie nudzą :mrgreen: