Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tak poświeciło..
Może komuś przypadnie..
Chyba szumi...
A z nieba wyciągnąłem tyle ile umiałem... Gdyby nie filtr byłoby praktycznie szaro :/
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img225.imageshack.us/img225/4528/dsc1926stitch22.jpg)
Fajnie pofalowane poletko, mi się podoba, naturalne kolorki, ale może rozjaśniłbym troszkę dól, byłoby bardziej pastelowo.
No i bardzo ladnie....tak dalej!
O kurde...
Wy tak poważnie czy jaja sobie robicie ;) ?
Nikt jaj sobie nie robi......nie plujesz na nikogo i wysluchales uwag wczesniej co widac......
Bardzo ladne zdjecie...tak dalej!
no widzisz Angadil - zacząłeś robić foty zamiast zadym i zobacz z jakim skutkiem, jest naprawde dobrze :-D
malasana
15-09-2009, 19:19
Bardzo ladnie, malowniczo. Dobra robota;)
Proac150
15-09-2009, 19:21
Ładnie zrobione, chociaż sam kadr mnie nie powala
Jedyne czego mogę żałować to tego, że niebo było tam tragiczne :( kadry z minuty wcześniej są praktycznie bez nieba :/ ot jedna siwa plama a szkoda bo jak nigdy mi coś wychodziło...
malasana
15-09-2009, 19:39
E, nie jest tak zle z tym niebem. Pasuje do obrazka.
Jedyne czego mogę żałować to tego, że niebo było tam tragiczne :( kadry z minuty wcześniej są praktycznie bez nieba :/ ot jedna siwa plama a szkoda bo jak nigdy mi coś wychodziło...
ucz sie a niedługo bedziesz robił takie niebo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img87.imageshack.us/img87/598/anigifsc.gif)
wywalić ?????? na odpowiedz jest 15 minut :mrgreen: to tylko wskazówka
borregaard
15-09-2009, 20:15
ucz sie a niedługo bedziesz robił takie niebo
Z tej lekcji spadaj lepiej na wagary.....:mrgreen:
Dziadek,a po co mu takie przyciemnione niebo..?!
Na delikatne chmurki mu niebieski wlazł...:(
Mnie się podoba pierwsza wersja. Jest tak majestatycznie, spokojnie, kojąco... :)
Z tej lekcji spadaj lepiej na wagary.....:mrgreen:
Dziadek,a po co mu takie przyciemnione niebo..?!
Na delikatne chmurki mu niebieski wlazł...:(
Ty dobrze czytaj - pod zdjeciem jest napisane ze jest to wskazówka przeciez wiesz ze mozna z tej fotki spokojnie zrobic ciemniejsze niebo z "białymi chmurkami" tylko z jpga o wadze 200kb to trzeba sie gimnastykować, a z nefa jest inna rozmowa (i kto tu się w aptekarza bawi :twisted:)
borregaard
15-09-2009, 20:33
Ty dobrze czytaj - pod zdjeciem jest napisane ze jest to wskazówka przeciez wiesz ze mozna z tej fotki spokojnie zrobic ciemniejsze niebo z "białymi chmurkami" tylko z jpga o wadze 200kb to trzeba sie gimnastykować, a z nefa jest inna rozmowa (i kto tu się w aptekarza bawi :twisted:)
Ja...!.
Kolega mnie nauczył.......za taką "wskazówkę" nieżle mi się dostało.....:mrgreen:
Mnie się podoba oryginał. :)
Marcin T
15-09-2009, 20:51
Dziadki, nie drapać się :mrgreen:
Harbik pokazał tylko, że z tego nieba można jeszcze wycisnąć gdyż autor przyznał, że lepiej nie potrafi. Narazie nie potrafi ale to tylko kwestia czasu.
Fotka ładna, windowsowa taka :) Delikatna obróbka w naturalnej kolorystyce.
borregaard
15-09-2009, 21:18
Dziadki, nie drapać się :mrgreen:
Jak nie,jak to tu ,to tam swędzi....:mrgreen: Przeca to niewinne igraszki....:-D
bardzo miły kadr ...podoba się!
Nikonozaur
15-09-2009, 21:32
Bardzo ładny pastel, wchodzę w to.
Mi troszkę brakuje światełka na pierwszym planie. Poza tym jest na prawdę bardzo ładnie :)
ostrytux
15-09-2009, 21:54
Mi troszkę brakuje światełka na pierwszym planie. Poza tym jest na prawdę bardzo ładnie :)
Mam dokładnie takie samo odczucie.
Nie mam jak tego udowodnić ale to co jest za ciemne na pierwszym planie to cień wielkiego chmurzydła ni to deszczowego ni to obłok.. poprostu taka szara "plandeka" z której gdzieniegdzie prześwitywało słońce dając właśnie takie 2 świecące punkty na 2 planie :)
Starałem się pokazac mniej więcej to co tam było ale bałem się, że jeśli dół zostawie tak ciemny jak w oryginale to mnie zjedziecie, więc rozjasniłem.. i jak widać za słabo niektórym :p
No dość tłumaczenia nienawidzę stwierdzenia "tak tam było " ale akurat w tym przypadku jest ono zgodne z prawdą a nie tylko noobowatym tłumaczeniem :)