PDA

Zobacz pełną wersję : Nissin di866 padł... Po 4 dniach.

Drakkainen
15-09-2009, 11:34
Kupiony w piątek 11 września. Pierwszego dnia trochę błysków dla sprawdzenia. W sobotę już trochę więcej, rodzinnych fotek, bez szaleństw. W niedziele znów trochę testowania, a dopiero w poniedziałek wyszedłem z nim w plener. Kilkanaście błyśnięć i dalej już nie dał rady. Pomyślałem, że musiały się wyładować akumulatorki. Wróciłem więc do domu, akumulatorki naładowałem, jednak ze smutkiem musiałem stwierdzić, że inny musiał być powód śmierci mojej lampy. Dla pewności sprawdziłem jeszcze na nowych bateriach. Bez skutku. Lampa się nie włącza. Nie było żadnego komunikatu o przegrzaniu - zresztą, kilkanaście błysków z mocą max. 1/32 +2/3ev to raczej nie nadwerężenie. Nie wiem jaki może być inny problem i jakie inne mogłoby być rozwiązanie, więc zamierzam lampkę odesłać do sklepu. Może ktoś miał już podobny problem lub o takowym słyszał i wie coś więcej?

saper
15-09-2009, 11:36
ja się przymierzałem do kupna takiej błyskotki... i teraz mam trochę mieszane uczucia...

Articool
15-09-2009, 12:32
ja się przymierzałem do kupna takiej błyskotki... i teraz mam trochę mieszane uczucia...

Wszystko się może popsuć nawet po paru dniach. Najwidoczniej Kol Drakkainen trafił na jakąś wadliwą sztukę. Nie ma co panikować z tego powodu.

amra
16-09-2009, 10:49
Pewnie to przypadek. Nie jest to wprawdzie jakość Nikona (moja sb800 ma już 5 lat, ostatnio zaliczyła beton z 2 metrów i działa) ale nie słyszałem do tej pory narzekań na lamp Nissin

Drakkainen
16-09-2009, 13:04
Dziś kurier zabiera ją z powrotem do sklepu. Bior drugą, zobaczymy:)

slekar
18-09-2009, 14:58
Daj znać co było przyczyna awarii.

Drakkainen
21-09-2009, 15:38
Póki co czekam na zwrot pieniędzy, sklep w którym nabyłem bardzo utrudnia sprawę. Mimo iż od początku są mili i niby chętni współpracy to podaję informacji tak mało, że co chwila jakieś nieporozumienie, na maile nie odpowiadają choć szczycą się szybkością odpowiedzi na pytania... Informacji na temat wady lampy nawet nie mam co marzyć, że uzyskam.