PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana kita 18-55G VR

ska
14-09-2009, 12:18
Witam, kit służył mi jako szkło przejściowe (które chcę teraz sprzedać), i w zamian zakupić coś lepszego jakościowo o podobnych mm. Myślałem nad Sigmą 17-70 F2.8 i chciałbym tutaj poznać ludzi którzy mają ów szkło jak jest z rozdzielczością optyczną przy maksylnej dziurze czy za bardzo nie mydli :)

Szadzik
14-09-2009, 12:44
Witam, kit służył mi jako szkło przejściowe (które chcę teraz sprzedać), i w zamian zakupić coś lepszego jakościowo o podobnych mm. Myślałem nad Sigmą 17-70 F2.8 i chciałbym tutaj poznać ludzi którzy mają ów szkło jak jest z rozdzielczością optyczną przy maksylnej dziurze czy za bardzo nie mydli :)

Sam przez dlugi czas rozwazalem zakup czegos o kitowej ogniskowej, ale o lepszej jakosci.

W koncu kupilem Tamrona 17-50. prawdzie trafil mi sie egzemplarz z FF, jednak poszedl do serwisu i po kalibrowaniu mysle ze bedzie to naprawde dobra alternatywa kita.

Patrzylem na te Sigme dosc dlugo i sie nad nie zastanawialem, jednak odstraszylo mnie glownie duze winietowanie.

Pomysl jeszcze o N18-105 bo tez ludzie dobrze o nim pisza a jest tani no i ma VR, ktory jest moim zdaniem przydatny.

ska
14-09-2009, 12:59
Docelowo w późniejszmym czasie chciałbym zakupić Sigme 70-300 APO więc troche by mi się za bardzo pokrywały ogniskowe- niby nic takiego no ale dla amatora każda złotówka musi być dobrze spożytkowana :)
mam jeszcze okazje zakupić N18-70 oczywiscie używany za 500 zł ponoć świetny optycznie no ale.. jednak światło 2.8 też ma swoje zalety. Mam jeszcze pytanie odnoście lampy i obiektywów nie systemowych czy równie dobrze współpracuje z pomiarem światła itd czy wszystkie funkcje będą dostępne :)