Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sapphironove Love :) - JACEK
Sapphiron
14-09-2009, 09:10
Witam serdecznie, to moje pierwsze foto tutaj więc prosiłbym o wyrozumiałość...
Każda konstruktywna krytyka mile widziana :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img75.imageshack.us/img75/5876/dsc1287n.jpg)
Pozdrawiam Serdecznie :)
Kolorek podoba sie jak diabli :) Jak dla mnie debiut możesz zaliczyć do udanych ;)
Może foto pierwsze na forum, ale widać, że z fotografią nie od dziś masz do czynienia.
Świetne:)
Fajna obróbka, zdradzisz technike ? :)
Kolorek i obróbka tak, całość w porządku. Ciąłbym wyżej tuż pod włosami - ten dół niepotrzebny i nie lubię trójkąta z ciała w narożniku zdjęcia.
Sapphiron
14-09-2009, 20:41
Fajna obróbka, zdradzisz technike ? :)
A to nie Ty mi pomagałeś? chyba że to nie ten Locter :P
Może foto pierwsze na forum, ale widać, że z fotografią nie od dziś masz do czynienia.
Niby coś tam pstrykałem wcześniej ale tak naprawdę dopiero zaczynam naukę robienia zdjęć a nie pstrykania... Mam teraz sprzęt na którym mogę się spokojnie uczyć i spełniać więc idzie to dosyć łatwo :)
Kolorek podoba sie jak diabli Jak dla mnie debiut możesz zaliczyć do udanych
Dziękuje serdecznie :)
Jeszcze jakbym się nauczył wyzwalac SB-900 z wbudowanej lampy w d70s to byłoby lux, ale niestety nie mogę znaleźć nic na ten temat... a na kabelek SC-28 mnie chwilowo nie stać...
Jeszcze jakbym się nauczył wyzwalac SB-900 z wbudowanej lampy w d70s to byłoby lux, ale niestety nie mogę znaleźć nic na ten temat... a na kabelek SC-28 mnie chwilowo nie stać...
To się tak w ogóle da?
Sapphiron
14-09-2009, 21:27
To się tak w ogóle da?
No właśnie nie mam pojęcia... chyba jednak będe musiał zainwestować w długi kabel przenoszący i-TTL :cry:
zrdradzisz sposób obróbki :) bo swietnie wyszło
mmmmrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Mufassssa wg mnie :))
przepraszam za malo konstruktywny komentarz...
to moze tez dodam, ze mi sie kolorki tez podobaja... i spojrzenie
Nie wiem czy w D70s to tak działa, u mnie w d300 sprawdziłem... Lampa ustawiona w remote, w menu aparatu wybieram sterowanie wbudowaną lampą, tam sterownik błysku i gotowe :)
Sapphiron
14-09-2009, 21:46
Nie wiem czy w D70s to tak działa, u mnie w d300 sprawdziłem... Lampa ustawiona w remote, w menu aparatu wybieram sterowanie wbudowaną lampą, tam sterownik błysku i gotowe :)
Ustawiłem lampę w REMOTE, w aparacie sterowanie lampą na Commander i dupcia blada za przeproszeniem...
a tak by mi sie przydało w plenerze doświetlanie a tu nic...
Ustawiłem lampę w REMOTE, w aparacie sterowanie lampą na Commander i dupcia blada za przeproszeniem...
a tak by mi sie przydało w plenerze doświetlanie a tu nic...
Proponuję gdzieś do wątku sprzętowego z zapytaniem, bo jeśli tylko są dobrze kanały i grupy ustawione (korpus i lampa), to powinno być ok (nie pamiętam już jak jest w D70, czy był wybór, czy jakoś na sztywno tam była grupa i kanał). Celujesz lampą w małe okrągłe czarne okienko na boku lampy, przy bateriach.
Sapphiron
14-09-2009, 22:28
Proponuję gdzieś do wątku sprzętowego z zapytaniem, bo jeśli tylko są dobrze kanały i grupy ustawione (korpus i lampa), to powinno być ok (nie pamiętam już jak jest w D70, czy był wybór, czy jakoś na sztywno tam była grupa i kanał). Celujesz lampą w małe okrągłe czarne okienko na boku lampy, przy bateriach.
Już znalazłem :D
GR A CH 3 :-)
Lampiszcze błyska jak marzenie :D
Cieszę się, że mogłem pomóc. :D
A to nie Ty mi pomagałeś? chyba że to nie ten Locter :P
Tak, tak dobrze pamiętasz.
Sapphiron
15-09-2009, 01:20
no to co sie pytasz o obróbkę jak sam lepiej wiesz co było robione :)
Kappa w sprawie obróbki zgłaszaj się do Loctera bo to kooperacja :)
fajne foto , obróbka również perfekcyjna :)
monikad4M
15-09-2009, 15:53
i nareszcie model a nie modelka :) klimat zdjęcia boski a właściwie diabelski :) :) :)
Fajna obróbka i bardzo dobrze to zdjęcie wyszło. Super! :)
Mateoosh
16-09-2009, 15:29
fajny kolor fajna głebia , ciekawie :D:D
pastrana
16-09-2009, 16:16
ogolnie jest mega! Ciął bym zaraz za włosami bo klatka piersiowa nie wyglada juz dobrze ;)