PDA

Zobacz pełną wersję : radio + master sb800

maciek.evo
13-09-2009, 15:05
Witajcie, zastanawiam się czy sb-800 ustawiona w mastera może być wyzwolona przez jakieś dajmy na to dowolne radio[nie to od grania :P ]? Chodzi mi o to żeby ją tylko wyzwolić,a ona podyktuje pozostałym lampom z jaką mocą błyskać...
Z tego co obczaiłem to aparat sam się orientuje że siedzi na nim sb-800 i nie trzeba nic zmieniać w menu, tylko kwestia czy mimo to sygnał jest inny niż "tylko" wyzwolenie?

Ktoś próbował? z jakim radiem by to banglało? najchętniej bym to wyzwalał przez pc...

maciek.evo
14-09-2009, 19:33
nikt nie wie? :shock:

jacek.gold
14-09-2009, 19:35
a co ma do tego sb-800?
skoro i tak jest na aparacie to pytanie powinno brzmiec: jak wyzwolić aparat przez radio

P.M.
14-09-2009, 20:08
To tak nie działa. SB800 podpięta pod radio ustawiona na mastera nie kieruje pracą innych lamp.

maciek.evo
14-09-2009, 20:15
a co ma do tego sb-800?
skoro i tak jest na aparacie to pytanie powinno brzmiec: jak wyzwolić aparat przez radio

czytaj uważnie :roll:

To tak nie działa. SB800 podpięta pod radio ustawiona na mastera nie kieruje pracą innych lamp.

no też mi się tak wydaje bo jak się przyciśnie flash gdy lampa jest bez body to daje sygnał, po którym inne powtarzają, ale taki jałowy, jak przy naciśnięciu jako test... pozostaje kabel, albo PW ttl chyba...