Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zachodzik
Zdjecie z lata 2008....ustrzelone na klifach w okolicach Kilkee.....mgielka to wszedobylkie mikro kropelki slonej wody.....szklo zaklejone co kilka minut do czyszczenia:D
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/09/2rooxzt-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/2rooxzt.jpg)
Kadr bardzo ciasny i taki jakoś mało szczęśliwy, poza tym ta skała zwłaszcza u dołu nazbyt świeci mz. Balans bieli nawet przy zachodzącym i rzucającym żółte światło np morskiej pianie wpada zdecydowanie w zbyt mocny żółty.
fajnie to wyszlo tylko z kolorkami bym sie pobawil , szerzej juz pewnie sie nieda bo po lewej dziura by wyszla a szkoda , ale i tak jest fajne zdjecie
można ściągnąć trochę żółtego..;)
Juz kombinowalem.....eeee moze i za zolto....
Dzieki i czekam na kolejne slowa krytyki, kadr taki mial byc.....to bylo swiadome!
Marcin T
12-09-2009, 18:04
Jakoś tak drażni oczy moje to łączenie skała/woda.
borregaard
12-09-2009, 18:09
Kadr bardzo ciasny i taki jakoś mało szczęśliwy, poza tym ta skała zwłaszcza u dołu nazbyt świeci mz. Balans bieli nawet przy zachodzącym i rzucającym żółte światło np morskiej pianie wpada zdecydowanie w zbyt mocny żółty.
Coś z tym światłem dzisiaj nie tak....Chodzi Ci o krawędż skały,bo tu ewidentnie,ale dół jest miejscami nawet zbyt ciemny.../
Bartekkw
12-09-2009, 18:54
Dobrze ostrośc dobrałeś mz. Kolorki ciekawe ale grzywki fal mogłyby być bardziej białe :)
A mi się taka kolorystyka podoba, złota pora. I już.
Mark Kowalczyk
12-09-2009, 21:43
I mnie się rzuca w oczy zbyt żółty kolor spienionej wody. Małe OT, zauważyłem pewną prawidłowość na forum, im zdjęcie lepsze tym często opinie na jego temat bardziej szczegółowe, przemyślane. Mz to bardzo dobrze, nawet jak w sumie krytyczne.
Pozdrawiam.
A mi się taka kolorystyka podoba, złota pora. I już.
mnie również - tyle ostatnio jest udziwnień kolorystycznych na forum ze ta jest jak w reklamie " to pikuś " mnie sie podoba i miejsce i kolory :-D
Aberrator
13-09-2009, 12:41
Mnie się podoba, w Nikon Capture użyj white control point nakierowując na grzywy fal co pozbawi je tego żółtego zafarbu i będzie gucio.
pozdrawiam
Mnie tutaj nic nie przeszkadza. Jest bardzo ładnie.
borregaard
13-09-2009, 17:17
Mnie się podoba, w Nikon Capture użyj white control point nakierowując na grzywy fal co pozbawi je tego żółtego zafarbu i będzie gucio.
pozdrawiam
Za proste,nie tak łatwo i .... piękne.Po tej operacji jest jeszcze sporo do zrobienia jeśli ma to porządnie wyglądać....
Sebastianito
13-09-2009, 17:20
złoto się rozlało...