Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Timmelsjoch
Widok po wjechaniu na szczyt Timmelsjoch 2509 m. Proszę o komentarze i opinie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
http://www.iv.pl/images/levmvyn46ekpdddzcf1.jpg]źródło ([URL=http://www.iv.pl/viewer.php?file=levmvyn46ekpdddzcf1.jpg)[/URL]
Dla mnie bomba! Swietna fota.....niebieski troszke malo naturalny ale czasami tak lubie:)
Ajjj.. ładnie się pierzynka ułożyła... :) Zazdroszczę widoków.
Zdjęcie się podoba.
Marcin T
11-09-2009, 21:39
Ładnie to przygotowałeś :)
Niebo faktycznie w bieliźnianym odcieniu ale to szczegół.
Potrzebowałem chwili żeby zrozumieć co się dzieje - miałem na początku wrażenie że to śnieg u podnóży gór.
Świetne.
Fatamorgana
11-09-2009, 22:59
Zajeb...cza fota, no a ta woalka chmurek.....
Aleś miał warunki.
Kiedyś tam chciałem wjechać, ale ostatecznie pojechałem gdzie indziej.
Przydało by się jednak bardziej pokazać perspektywę doliny i wijącą się w dole drogę, bo to najlepiej oddaje skalę i głębię odległości.
Co tu komentować: kapitalny widok to i zdjęcie wyszło super, chociaż niezawsze się to ze sobą łączy
Rocket Queen
11-09-2009, 23:17
niebieski troszke malo naturalny ale czasami tak lubie:)
Niebo faktycznie w bieliźnianym odcieniu ale to szczegół.
Skąd Panowie wiecie czy na tej wysokości błękit nie ma podobnego odcienia?
Przydało by się jednak bardziej pokazać perspektywę doliny i wijącą się w dole drogę, bo to najlepiej oddaje skalę i głębię odległości.
Zawsze musi być jakieś "ALE" ?
Zdjęcie fantastyczne.
Dziękuję wszystkim za opinie i komentarze. Co do koloru nieba to zapewniam że błękit jest trochę "inny" niż widziany z dołu.
alfapasje
12-09-2009, 10:54
ależ kombinacja !! Rewelka
Marcin T
12-09-2009, 11:01
Stwierdzam fakt nie twierdząc, że jest to nieprawidłowość. Staraj się zrozumieć a nie czepiać.
Zawsze musi być jakieś "ALE" ?
Sam siebie powinieneś o to zapytać.
Skup się na fotografii i napisz co czujesz ją oglądając. KAŻDY wyraża tu swoje zdanie.
Sowulus12
12-09-2009, 11:08
Piękne! Trzeba było poczekać dłużej aż słońce zejdzie niżej może zobaczyłbyś Mamidło w tych chmurach :) :)
Piękne zdjęcie, bajkowy widok :)
Pozdrawiam.
Bo bywalem na takich wysokosciach.....chocby Rysy i nie widzialem takiego majtkowego Blue!!! Nigdy w zyciu nie widzialem takiego niebieskiego na niebie a poza tym napisalem ze to jest drobny szczegol w tym zdjeciu!
Proac150
12-09-2009, 13:56
Świetna fota, chmurki klasa
Przyłącze się do gratulacji. Niebo może ciut za jaskrawe, ale to szczegół raczej techniczny do poprawienia jednym suwakiem. Widok jednak warty pokazania.
Skąd Panowie wiecie czy na tej wysokości błękit nie ma podobnego odcienia....
alez to bardzo proste proszę Pana - nie pasuje tonalnie do całości i przez to psuje odbiór tego zdjecia, Rocket Queen nie wyczuwasz dyskomfortu kolorystycznego, to tak jakby do smokingu załozyć spodnie w groszki, oczywiscie ja to przerysowałem celowo azeby uzmysłowić problem
jednak sama fotka bardzo fajna, z tym małym ale w stosunku do nieba :-D
Trafiłeś fantastycznie z pogodą, ja przejeżdzalem Timmelsjoch na początku czerwca w okolicach 2300 2 metrowe zaspy wzdłuż drogi temp. na minusie, a powyżej 2350 widoczność na poziomie 5 metrów. W moim całym samochodowym życiu nie było tyle emocji podczas jazdy samochodem jak tam :) Jakby nie spokojny głos Hołowczyca z nawigacji to nie wiedziałbym w ogóle gdzie jechać. Świetne zdjęcie..
Przepiękny kadr, ale obróbka jest dla mnie za bardzo malarsko pokazana, dlatego powiem - piękny obraz. :)
Dobra miejscówka, dobrze skadrowane!
borregaard
14-09-2009, 07:46
Ładny kadr,ładna fota,a kolorki....co kto lubi....lub co się komu wyświetla...:-D
Bartekkw
14-09-2009, 09:56
Dobre zdjęcie - podoba mi się aczkolwiek zdjąłbym trochę niebieskiego koloru
Sebastianito
14-09-2009, 13:26
Rispect normalnie! Jedna z nielicznych gorskich fot ktora naprawde mi sie podoba :)