Zobacz pełną wersję : INTEL GMA x4500 HD - doświadczenia?
Witajcie
Czy ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie z tą kartą graficzną? Planuje kupić laptopa, procek mocny, 3 GB ramu i właśnie ta karta. Wiem że ona do gier się nie nada, lecz nie jestem grami zainteresowany. Głównie programuje, czasami jednak potrzebuje jakieś zdjęcie pyknąć do Photoshopa czy wywołać RAWa. Czy nie będzie z nią problemów w tych kwestiach? Ma ktoś może w swoim lapku taką?
Pozdrawiam
Mrozu
Witajcie
Czy ma ktoś jakiekolwiek doświadczenie z tą kartą graficzną? Planuje kupić laptopa, procek mocny, 3 GB ramu i właśnie ta karta. Wiem że ona do gier się nie nada, lecz nie jestem grami zainteresowany. Głównie programuje, czasami jednak potrzebuje jakieś zdjęcie pyknąć do Photoshopa czy wywołać RAWa. Czy nie będzie z nią problemów w tych kwestiach? Ma ktoś może w swoim lapku taką?
Pozdrawiam
Mrozu
Ja mam w laptopie "zintegrowanego" poprzednika Intel GMA x3100 i monitor podpięty przez D-SUB i nie widzę problemów. Ty będziesz miał wyjście cyfrowe plus obsługa direct 10, HD itp, więc będzie lepiej. Tragedii w obróbce zdjęć na pewno nie będzie. W przypadku projektowania 3D chyba jednak lepiej coś niezintegrowanego.
krzysztof jot
12-09-2009, 15:10
Witajcie
Pozdrawiam
Mrozu
ja mam. Działa całkiem przyzwoicie i do prac nad zdjęciami zupełnie wystarcza - moze przy 3d zaczną się schody, ale to juz całkiem przyzwoita karta. Wprawdzie ja mam T400 i układ hybrydowy czyli dwie karty - X4500 HD oraz ATI-3670 oraz płynne przechodzenie z jednej na drugą no i 4GB ramu DDR3 (1066) co jednak robi swoje. Zazwyczaj pracuje na ATI jednak jak szukam oszczednosci w prądzie to Intel daje rade spokojnie i pracuje sie przyzwoicie.
Tu masz wyniki testów i pomiarów wszelkich kart - porównaj z tym co miałes dotychczas i zobaczysz czy lepsza czy gorsza:
http://www.notebookcheck.com/Intel-Graphics-Media-Accelerator-4500MHD-GMA-X4500MHD.9877.0.html