PDA

Zobacz pełną wersję : Eizo 1932 i dzwięk

osowiak
11-09-2009, 10:36
Jestem posiadaczem tego monitora i teraz postanowiłem pozbyc sie głosników zewnętrznych bo mój monitor je posiada wbudowane ,ale jakos mi to nie gra - co mam zrobic.

Kyle
11-09-2009, 10:37
Jestem posiadaczem tego monitora i teraz postanowiłem pozbyc sie głosników zewnętrznych bo mój monitor je posiada wbudowane ,ale jakos mi to nie gra - co mam zrobic.Poza podłączeniem do wyjścia karty dźwiękowej? ... zwiększyć głośność w OSD?

osowiak
11-09-2009, 10:38
a możesz mi to jasniej podac na tacy jezeli chodzi o panel na monitorze to mam na maxa

Kyle
11-09-2009, 11:01
a możesz mi to jasniej podac na tacy jezeli chodzi o panel na monitorze to mam na maxa
Chodziło mi właśnie o menu monitora - jak masz max to OK. Kabel minijack do wyjścia karty dźwiękowej podłączyłeś?

osowiak
11-09-2009, 12:17
nie nic nie podłaaczałem , nawet takiego kabelka nie mam musze sie skontaktować z gosciem od kompa, dzięki za odpowiedz

Tom01
11-09-2009, 12:25
nie nic nie podłaaczałem , nawet takiego kabelka nie mam musze sie skontaktować z gosciem od kompa, dzięki za odpowiedz

Kabelek jack 3,5mm jest w komplecie z monitorem.

osowiak
11-09-2009, 12:40
zaraz szukam kartonu i jak go znajde to wtyknąc go do kompa ...

R
11-09-2009, 12:47
zaraz szukam kartonu i jak go znajde to wtyknąc go do kompa ...

nie wkladaj kartonu do kompa, bo o pozar nie trudno... poza tym moze nie dzialac najlepiej...:mrgreen:

osowiak
11-09-2009, 12:51
mam doscyc spora puszkę od kompa więc może jakos upchnę :)

osowiak
11-09-2009, 13:14
Świetnie działa - dzięki , a mam tam jeszcze jedno wejscie i do czego to słuzy i jeszcze jedno pytanie nie działa mi kabel w moim rozumieniu podłaczenie cyfrowe monitora , na analogu czyli takim starym kablu w gniezdzie obo działa i tak jade teraz ale chyba cyfrowy będzie o niebo lepszy 'Ten kabelek dostałem w zestawie i rózni sie wejscie ilosciami nazwijmy to pinami - wejscie ma więcej pinów a kabel mniej,prosze o wyrozumiałosc jeżeli cos przekręciłem

GLaF
13-09-2009, 14:53
Gniazdo obok jest do USB - można sterować monitorem z systemu. Ale IMHO nie jest to wygodne.
Ilość pinów w podłączeniu cyfrowym jest OK. Większa liczba dziurek w gnieździe jest po to, żeby można było podłączyć też bardziej uniwersalny kabel z większą ilością pinów.

osowiak
13-09-2009, 18:21
podjączyłem kabelek full pinów i nadal nie działa , powiedzcie czy jest o co walczyc z tym kablem cyfrowym czy jest taka duża różnica w stosunku do jakosci oglądanych zdjęc w porównaniu do zastosowanego obecnie kabelka na zwykłym połączeniu analogowym.

GLaF
14-09-2009, 12:37
Użyłeś kabla, który był w zestawie z monitorem?
Naciśnij przycisk S na monitorze. Jak to nic nie da, to problem jest po stronie karty graficznej.

osowiak
14-09-2009, 13:42
własnie wróciłem z serwisu i okazuje sie że płyta główna ma defekt - na innych monitorach i kablach tez nie poszedł obraz -tak wiec czekam az sciągna płyte i wtedy pewnie bedzie działał - dziękuje wszystkim za życzliwosc.

osowiak
21-09-2009, 20:30
Witam ponownie tak jak wczesniej pisałem w serwisie wymienili mi płyte główna i na moim kablu w serwisie monitor chodził na dvi a u mnie w domu na moim eizo nie chodzi i naciskanie przycisku S na panelu nic nie daje - powiedzcie co mam zrobic krok po kroku - komp jest nówka i ma płyte intela .

Zink
22-09-2009, 11:38
Musisz ustawić na karcie graficznej wyjście DVI. Szczegóły zależą od tego, jaką masz grafikę. Generalnie te opcje są w Panelu sterowania -> Ekran -> zakładka Ustawienia i tu możliwe, że masz wybór głównego monitora z listy rozwijanej, a jak nie masz, to klikasz na Zaawansowane i dalej już może być różnie dla różnych kart graficznych (ale zwykle nie jest to jakoś strasznie skomplikowane, więc powinieneś sobie poradzić).