Zobacz pełną wersję : Help !!!
Witajcie,
potrzebuje porady co do wykonania jednego zdjecie, potrzebuje zrobic zdjecie do plakatu wygladajace tak zdjecie-przyklad (http://www.istockphoto.com/stock-photo-7133482-portrait-of-woman-writing-love-on-wet-window.php)
i tu moje pytanko jak to doswietlic zeby to dobrze wyszlo??? Ze swiatlem nie bedzie problemu - fotki robie na scenie teatru wiec oswietlenie do wyboru do koloru - i tu potrzebna Wasza pomoc - jaki typ oswietlenia wybrac i jak ustawic zeby wyszlo tak jak na przykladzie ?????
z gory dzieki za porady :]
kruszyna
09-09-2009, 21:17
Witajcie,
potrzebuje porady co do wykonania jednego zdjecie, potrzebuje zrobic zdjecie do plakatu wygladajace tak zdjecie-przyklad (http://www.istockphoto.com/stock-photo-7133482-portrait-of-woman-writing-love-on-wet-window.php)
i tu moje pytanko jak to doswietlic zeby to dobrze wyszlo??? Ze swiatlem nie bedzie problemu - fotki robie na scenie teatru wiec oswietlenie do wyboru do koloru - i tu potrzebna Wasza pomoc - jaki typ oswietlenia wybrac i jak ustawic zeby wyszlo tak jak na przykladzie ?????
z gory dzieki za porady :]
Uhuhu
Wszystko zależy od wielkości kropli jakie rozpylisz na szkle no i przede wszystkim od grubości szkła:D
A tak na serio to cóż ma Ci ktoś napisać? Jak chciałem coś kiedyś uzyskać to świeciłem raz z jednej, raz z drugiej. Co z tego że ktoś Ci napisze że w tym przypadku zaświeć przed szybą od prawej z góry a żeby było ciekawiej daj kontrę od góry? Napisz mi co Ci to da? Przy następnym razie o co się zapytasz? Bez urazy tylko proszę. Trzeba próbować i osiągnąć dany efekt. Nie da się inaczej. A jak raz zrobisz to już będziesz wiedział i sie tez czegoś nauczysz.
Pozdrawiam kolegę i pochwal się po sesji co Ci wyszło.
W sumie może i masz racje ;] pytałem zeby uniknac podstawowych bledow, wątek z poradami a ja nie mialem pomyslu na swiala. Popróbujemy i pewno coś sie znajdzie żeby bylo ok. Jak cos wyjdzie to wrzuce.
kruszyna
09-09-2009, 22:12
W sumie może i masz racje ;] pytałem zeby uniknac podstawowych bledow, wątek z poradami a ja nie mialem pomyslu na swiala. Popróbujemy i pewno coś sie znajdzie żeby bylo ok. Jak cos wyjdzie to wrzuce.
Wiesz są poradniki nawet chyba w necie. Ale właśnie, najważniejsze jest to co samemu się dojdzie. Chyba najbardziej sensowna sprawa. Jasne fajnie jak ktoś da Ci dużo informacji na tacy. Ale nie w takiej formie i w takim stylu. Fajnie jest podpatrzeć jakiegoś mistrza w pracy. Co innego uzyskać info na temat ustawienia lamp na forum na podstawie już zrobionego zdjęcia. Sam chciałbym mieć dostęp do typowo scenicznych świateł. Zaświecił bym na ścianę zobaczył jak świecą i potem wykorzystał to co mi potrzebne do zrealizowania tego co chcę. Ale tak tylko zrobi osoba która już wie jak świecą dane końcówki, zmiękczacze i inne duperele. Doświadczenie daję możliwość wiedzy i większe rozgryzienie czego Ci będzie potrzeba następnym razem.
Czekam więc na twoje próby w tym temacie:)
Pozdrawiam
Jakoś nie mam zacięcia do cztania poradników z netu - przlece po łebkach i wole samemu metodą prób i błędów :]. Jestem z tych którzy muszą zobaczyc co i jak albo samemu do tego dojść, niestety z podpatrywaniem jakiegoś mistrza jest problem :/ Ze świeceniem na ściany będzie cieżko - sztankiety sa dość ciężkie ;] ale chłopaki z oświetlenia pewnie coś doradzą.