PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Koniec sezonu

piter670
09-09-2009, 11:29
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img44.imageshack.us/img44/3382/ubot.jpg)

borregaard
09-09-2009, 11:53
Chyba,deko,za wysoka perspektywa,bo krajobrazu mało,a praktycznie brak.Przepaliłeś dechy i te plamy na wodzie,jak z oleju....

grudzinsky
09-09-2009, 12:21
Chyba,deko,za wysoka perspektywa,bo krajobrazu mało,a praktycznie brak.Przepaliłeś dechy i te plamy na wodzie,jak z oleju....

jak ktos wstawia zaglowce w kategorie krajobraz to jest wszystko ok...
przepalen to ja tu nie widze. ladnie szczegoly dech oddane. mozna by delikatnie przyciemnic, ale przepalen to tu nie ma! no coz...nie wszedzie sa lazurowe wybrzeza ;) woda taka ma poprostu byc w jeziorze...

borregaard
09-09-2009, 12:32
Ok,dla Ciebie odszczekam,nie ma przepaleń,są świecące deski....teraz lepiej.?.Świecą,bo mają składowe 255...Nie lubię wody z plamami oleju.Żaglowce raczej są na tle krajobrazu..i dla mnie jest to OK.Tu jest zdjęcie zatopionej łodzi i ...tyle.Są elementy krajobrazu ,ale nie krajobraz.:-D

alfapasje
09-09-2009, 12:40
popieram grudzinskiego w 100 %. Zdarzały się kadry wrzucane gdzie 75 % wypełnienia zaglowcem bylo i bylo wychwalane. Tutaj nie ma horyzontu, więc nie krajobraz.. Gdzie tu konsekwencja.. Osobiście też pomost uważam za przepalony lekko. A jaka woda jest każdy widzi. Założe się że autor właśnie taką widział..

grudzinsky
09-09-2009, 12:41
dobrze, ze Twoje zdjecia "wogole" nie maja skladowych 255...tak sobie wczoraj zerknalem na ostatnie zdjecie, ktore zamiesciles...histogram tylko z prawej i lewej strony...cud, ze co kolwiek udalo Ci sie z tego zdjecia zrobic...
do tej kategorii trafia zbyt duzo zdjec, ktore nie przynaleza. ale co sie dziwic "czlowiekom" skoro to jest najbardziej oblegana kategoria...chyba tylko dzial "akt" ma wieksza ogladalnosc...
co do samych zaglowcow...to jesli masz na mysli statek wypelniajacy caly kadr, ktory jest przywiazany lina do nabrzeza to to jest krajobraz?

borregaard
09-09-2009, 13:00
Szczerze powiem,czepiacie się.Moja wypowiedż nie daje podstaw do szerokiej interpretacji czy dawania przykładów innych prezentacji ,bo to sugeruje jakieś działania wrogie bliżej nieokreślonych sił masonów, cyklistów i co kto tam sobie wymyśli.Moje poglądy są tylko moimi i odnoszą sie tylko i wyłącznie do konkretnej prezentacji czy autora.Są suche,subiektywne i bez podtekstów.:)
Czasami mogą być żartobliwe,czy też troszkę uszczypliwe,ale ja z powodu swojej natury nigdy nie zakładam ,że pozostali są smutasami...i tyle.