PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Terraza

malasana
08-09-2009, 20:23
Zapraszam!

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/manzanares2_04.jpg)

andrzejp
08-09-2009, 22:21
Ha, bardzo fajny pomysł, choć mało typowej architektury
to ta metafora z krzesłami i stołami dostarcza jej aż nadto.
Zamysł Ci wyszedł na 102, super.
Jedynie bym wykadrował lewą stronę aż do narożnika.

woda
09-09-2009, 00:44
Spojrzalem jeszcze raz na Twoj watek pt. "Zaulek". Tam bylo bardziej miekko, z delikatnym szumem. Tu jest soczysciej. To zdjecie tez mi sie podoba. Widze ograniczenia ktore narzucily akurat taki kadr i mysle, ze niezle z tego wybrnales. Jesli to tez Madryt to nie myslales o tym aby ulozyc te zdjecia (bo zakladam, ze masz ich wiecej) w jakas calosc? Z podobna konwencja obrobki. Mysle, ze moglby wyjsc z tego nostalgiczny, pelen ciszy i miejsca do wlasnych przemyslen dla kazdego odbiorcy set. W kazdym badz razie ja lubie taki klimat.

malasana
09-09-2009, 07:58
Dziekuje Wam za komentarze. Ciesze sie, ze zdjecie sie spodobalo. Od poczatku mialem jasna idee jak ma wygladac efekt koncowy, wiem, ze architektury w tym zdjeicu malo, ale mimo wszystko wlasnie do tego dzialu mi to zdjecie pasuje.

malasana
09-09-2009, 08:00
Jesli to tez Madryt to nie myslales o tym aby ulozyc te zdjecia (bo zakladam, ze masz ich wiecej) w jakas calosc? Z podobna konwencja obrobki. Mysle, ze moglby wyjsc z tego nostalgiczny, pelen ciszy i miejsca do wlasnych przemyslen dla kazdego odbiorcy set. W kazdym badz razie ja lubie taki klimat.
To zdjecie zrobilem akurat w pobliskiej Segovii. Masz racje, podobnych hiszpanskich fotografii zebralo sie juz troche, chodzi mi po glowie mysl, zeby je jakos polaczyc - podsumowac. Czas pokaze:) Pozdr!

barbi
09-09-2009, 18:57
Bardzo podoba mi się ta praca. Szczegóły w konwencji bw często trudno pokazać, a tu faktura ścian, stoliki, krzesła (nie wnikam już w drobiazgi) są świetnie pokazane. Nie dziwię się zatem, że umieściłeś to w tym dziale, to sama architektura. Troszkę tego zakończenia ścianki po lewej brakuje, ale to niestotny detal. Gratuluję takiej ekspozycji.:-D

malasana
09-09-2009, 19:12
Bardzo podoba mi się ta praca. Szczegóły w konwencji bw często trudno pokazać, a tu faktura ścian, stoliki, krzesła (nie wnikam już w drobiazgi) są świetnie pokazane. Nie dziwię się zatem, że umieściłeś to w tym dziale, to sama architektura. Troszkę tego zakończenia ścianki po lewej brakuje, ale to niestotny detal. Gratuluję takiej ekspozycji.:-D
Kluczem do sukcesu jest rozproszenie swiatla i niebezsposrednie oswietlenie - pochmurny dzien albo pozna pora sprzyjaja. Dzieki za odwiedziny!

Grzegorz WO
09-09-2009, 23:34
Świetna, "klimatyczna" fotka - miło popatrzeć :-D .