Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Terraza
malasana
08-09-2009, 20:23
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/manzanares2_04.jpg)
andrzejp
08-09-2009, 22:21
Ha, bardzo fajny pomysł, choć mało typowej architektury
to ta metafora z krzesłami i stołami dostarcza jej aż nadto.
Zamysł Ci wyszedł na 102, super.
Jedynie bym wykadrował lewą stronę aż do narożnika.
Spojrzalem jeszcze raz na Twoj watek pt. "Zaulek". Tam bylo bardziej miekko, z delikatnym szumem. Tu jest soczysciej. To zdjecie tez mi sie podoba. Widze ograniczenia ktore narzucily akurat taki kadr i mysle, ze niezle z tego wybrnales. Jesli to tez Madryt to nie myslales o tym aby ulozyc te zdjecia (bo zakladam, ze masz ich wiecej) w jakas calosc? Z podobna konwencja obrobki. Mysle, ze moglby wyjsc z tego nostalgiczny, pelen ciszy i miejsca do wlasnych przemyslen dla kazdego odbiorcy set. W kazdym badz razie ja lubie taki klimat.
malasana
09-09-2009, 07:58
Dziekuje Wam za komentarze. Ciesze sie, ze zdjecie sie spodobalo. Od poczatku mialem jasna idee jak ma wygladac efekt koncowy, wiem, ze architektury w tym zdjeicu malo, ale mimo wszystko wlasnie do tego dzialu mi to zdjecie pasuje.
malasana
09-09-2009, 08:00
Jesli to tez Madryt to nie myslales o tym aby ulozyc te zdjecia (bo zakladam, ze masz ich wiecej) w jakas calosc? Z podobna konwencja obrobki. Mysle, ze moglby wyjsc z tego nostalgiczny, pelen ciszy i miejsca do wlasnych przemyslen dla kazdego odbiorcy set. W kazdym badz razie ja lubie taki klimat.
To zdjecie zrobilem akurat w pobliskiej Segovii. Masz racje, podobnych hiszpanskich fotografii zebralo sie juz troche, chodzi mi po glowie mysl, zeby je jakos polaczyc - podsumowac. Czas pokaze:) Pozdr!
Bardzo podoba mi się ta praca. Szczegóły w konwencji bw często trudno pokazać, a tu faktura ścian, stoliki, krzesła (nie wnikam już w drobiazgi) są świetnie pokazane. Nie dziwię się zatem, że umieściłeś to w tym dziale, to sama architektura. Troszkę tego zakończenia ścianki po lewej brakuje, ale to niestotny detal. Gratuluję takiej ekspozycji.:-D
malasana
09-09-2009, 19:12
Bardzo podoba mi się ta praca. Szczegóły w konwencji bw często trudno pokazać, a tu faktura ścian, stoliki, krzesła (nie wnikam już w drobiazgi) są świetnie pokazane. Nie dziwię się zatem, że umieściłeś to w tym dziale, to sama architektura. Troszkę tego zakończenia ścianki po lewej brakuje, ale to niestotny detal. Gratuluję takiej ekspozycji.:-D
Kluczem do sukcesu jest rozproszenie swiatla i niebezsposrednie oswietlenie - pochmurny dzien albo pozna pora sprzyjaja. Dzieki za odwiedziny!
Grzegorz WO
09-09-2009, 23:34
Świetna, "klimatyczna" fotka - miło popatrzeć :-D .