PDA

Zobacz pełną wersję : Warszawskie Dni Fotografii Fotopolis Expo 23-25.10.2009

Strony : [1] 2

Wojteksw
07-09-2009, 11:03
Bardzo proszę o rezerwację czasu na:
Warszawskie Dni Fotografii
fotopolis Expo
POKAZY * WARSZTATY * WYSTAWY * TARGI
23-25 października 2009 r.
„Koneser", ul. Ząbkowska 27/31, Warszawa
Serdecznie zapraszamy do udziału w Warszawskim Festiwalu Fotografii fotopolis Expo.
Warszawa, miasto o największym rynku wewnętrznym, stolica województwa, doczekała się wreszcie imprezy poświęconej fotografii. Miejsce organizacji FOTOPOLIS EXPO zostało wybrane nieprzypadkowo. Dawna Wytwórnia Wódek „Koneser" to zachowany w dobrym stanie unikalny XIX wieczny zabytek architektury przemysłowej na warszawskiej Pradze.
Surowy, postindustrialny pejzaż stanowić będzie doskonałe tło dla prezentacji nowoczesnego sprzętu, najnowszych aparatów i akcesoriów fotograficznych a tereny wokół zabudowań fabrycznych stwarzają dodatkowe możliwości organizacji wystaw plenerowych i happeningów fotograficznych.
Warszawska Praga to obecnie miejsce coraz chętniej odwiedzane przez koneserów
sztuki - tu powstaje coraz więcej galerii sztuki, teatrów eksperymentalnych a sama dzielnica ze względu na swój niezwykły klimat i koloryt stała się tematem prac wielu artystów fotografików.
Warszawski Festiwal Fotografii fotopolis Expo łącząc trzy elementy: handlowy, edukacyjny i zabawy znacznie wykracza poza sztywne ramy imprez targowych czy typowych wystaw. Naszym celem jest by goście zwiedzając ekspozycję, dokonując zakupów, uczestnicząc w pokazach i warsztatach jednocześnie doskonale się bawili. O bogaty program imprez towarzyszących zadbają współpracujący z nami partnerzy: fundacje, różnego rodzaju instytucje, firmy i media.
Planowane imprezy towarzyszące:
• Koneser Press Foto - happeningi fotograficzne rozgrywające się na terenie Wytwórni Wódek „Koneser", których ukoronowaniem będzie wystawa prac powstałych w ciągu trzech dni targów;

• Happeningi organizowane m.in. przez Akademię Fotografii oraz Warszawską Szkołę Filmową

• Festiwal Fotografii Warszawskiej

• Warsztaty fotografii mody - sesje fotograficzne na żywo z udziałem znanych fotografów
• Warsztaty obróbki zdjęć

• „I Ty możesz zostać modelem"- profesjonalne sesje w różnych sceneriach jak również kostiumach

• wybór „Najlepszej nieprofesjonalnej pary modeli".

• Wystawy fotograficzne przygotowane we współpracy z organizatorami festiwali oraz galeriami

• Warsztaty szkół fotograficznych, wystawiających się na targach

Bliższe informacje będę przekazywał systematycznie
Pozdrawiam
Wojtek

sowart
08-09-2009, 14:50
O super może odwiedzę starych znajomych i stolice daj więcej informacji jak się dostać na warsztaty itp.

pawelpiotrm
08-09-2009, 14:52
Z żonką będziemy ;-)

Wojteksw
08-09-2009, 15:33
Podaję listę zaproszonych Instytucji i Firm, oraz wstępny plan imprez towarzyszących. Mam nadzieję, że impreza będzie udana. Możecie pisać na co organizatorzy mają zwrócić szczególną uwagę, postaramy się dostosować.(oczywiście nie żądajcie D90 w cenie 2500 zł. na stoisku Nikona)

ART FOTOPOLIS EXPO 2009
Warszawski przegląd najważniejszych wydarzeń fotograficznych w Polsce
WYSTAWY, POKAZY, PLENERY
Instytucje i Firmy zaproszone do udziału:
• ZPAF - Okręg Warszawski
• Muzeum Powstania Warszawskiego
• Fotoplastikon Warszawski
• Festiwal Fotografii Artystycznej Bielsko-Biała
• Galeria Arsenał (Biennale w Poznaniu)
• "Ulicznicy" III Międzynarodowy Festiwal Artystów Ulicy w Gliwicach
• Festiwal Fotografii Młodych w Jarosławiu
• Galeria B&B
• Tydzień Fotografii w Miasteczku Śląskim
• Fundacja Ateneum
• Luksfera
• Yours Gallery
• Miesiąc Fotografii w Krakowie
• Rybnicki Festiwal Fotografii
• Zachęta
• Green Gallery
• Fundacja Pauza (Galeria Pauza)
• WFFA (Warszawski Festiwal Fotografii Artystycznej)
• Transfotografia
• CSW Łaźnia
• Fundacja Imago Mundi
• Muzeum Etnograficzne
• Muzeum Sztuki Nowoczesnej
• Muzeum Historyczne M St. Warszawy

EVENT FOTOPOLIS EXPO 2009
WARSZTATY
Warsztaty tematyczne połączone z sesjami fotograficznymi dla amatorów , półprofesjonalistów i fotografów zawodowych:
Warsztaty Fotografii Dziecięcej
Warsztaty Produkcji Sesji Reklamowych
Warsztaty Fotografii Mody
Warsztaty Fotografii Prasowej
Warsztaty Fotografii Aktu

FOTO WALK

Spacer po Centrum Kultury Koneser i najpiękniejszych zakątkach warszawskiej Pragi w towarzystwie znanego fotografa.
Każdy uczestnik spaceru, poznając warsztat artysty i korzystając z jego porad, będzie mógł wykonać profesjonalne zdjęcia.
Przed spacerem nastąpi krótkie wprowadzenie w temat połączone z prezentacją twórczości prowadzącego fotografa.
Grupy składać będą się z 10 osób (obowiązuje wcześniejsza rejestracja).
Po spacerze, podczas warsztatu praktycznego, prace uczestników będą analizowane i oceniane przez artystę.

WARSAW PRESS FOTO

Podczas FOTOPOLIS EXPO 2009 odbędzie się Warsaw Press Foto – konkurs na najlepsze zdjęcie/fotoreportaż z imprezy. Każdy uczestnik targów będzie mógł spróbować swoich sił jako zawodowy fotoreporter.
FOTOPOLIS EXPO 2009 obfitować będzie w liczne wydarzenia artystyczne, pokazy sportowe, sesje mody, happeningi artystyczne, które warte będą uwiecznienia przez uczestników imprezy.
Najlepsze ujęcie z targów zostanie nagrodzone przez specjalne jury. Najciekawsze zdjęcia z imprezy zostaną zaprezentowane na stronie www.fotopolis.pl
METAMORFOZY
Każdy kto przez chwilę będzie chciał poczuć się profesjonalnym modelem/modelką spełni swoje marzenie dzięki Metamorfozom podczas FOTOPOLIS EXPO 2009.
Zaproszeni do współpracy znani wizażyści, styliści fryzur, makijażyści i fotograficy pracujący na co dzień przy sesjach mody wydobędą piękno tkwiące w modelach amatorach.
Każdego dnia (sobota/niedziela) zaprosimy do współpracy cztery osoby, które oddadzą się w ręce sztabu profesjonalistów.
Efekt ich pracy będzie można podziwiać podczas profesjonalnej sesji fotograficznej.

PROGRAM DLA DZIECI

WARSZTATY OTWOROWE
• Warsztaty dla dzieci mają na celu zapoznanie i oswojenie przyszłych fotografów z aparatem fotograficznym. Zajęcia będą miały charakter eksperymentowania i dlatego uczestnicy będą posługiwać się aparatami otworkowymi. Dzieci będą mogły same skonstruować tego typu aparat, a następnie wykonać nim zdjęcia. To doświadczenie ukaże magię fotografii w sposób najbardziej prosty i przystępny, a jednocześnie będzie okazją do spędzenia weekendu na zabawie połączonej z nauką.
Program przygotowano z myślą o dzieciach powyżej 10 lat.
W programie warsztatów:
• wprowadzenie teoretyczne
• budowanie aparatów otworkowych
• zajęcia praktyczne na terenie targów i w plenerze, fotografowanie aparatami skonstruowanymi na warsztatach
• wywoływanie i suszenie negatywów, zajęcia w ciemni
• podsumowanie i omówienie prac.

BAJKOWE FOTOPOLIS
• Dla najmłodszych uczestników imprezy nasi partnerzy przygotowują również inne atrakcje i niespodzianki: spotkania z bohaterami bajek i wspólne fotografie, gry i zabawy, bajki z projektora itp...
NABÓR DZIECIĘCYCH TWARZY DO REKLAM
• Agencja reklamowa poszukująca dziecięcych twarzy do reklam zaprosi na swoje stoisko dzieci, które będą chciały wziąć udział w profesjonalnej sesji zdjęciowej i zasilić „bank twarzy” prowadzony przez Agencję.

Dodatkowo zapraszamy wszystkich chętnych na:
Sesje fotograficzne z udziałem gwiazd
Spotkania z młodymi fotografami - uczestnikami Festiwalu Fotografii Młodych w Jarosławiu
Projekcje multimedialne z festiwali
Wykłady/seminaria przygotowane przez firmy i Instytucje współpracujące przy projekcie
Pokazy, sesje i szkolenia na stoiskach wystawców

Portal www.fotopolis.pl w tym roku obchodzi swoje 8. urodziny. Z tej okazji, jak co roku podczas Gali wieczornej, zostaną ogłoszone wyniki konkursu ”Produkt roku” i rozdane nagrody w kategoriach:
Aparat systemowy roku
Aparat kompaktowy roku
Obiektyw roku
Wydarzenie artystyczne roku
Akcesoria
oraz
Najpiękniejsze stoisko FOTOPOLIS EXPO 2009

sowart
08-09-2009, 21:28
A jest coś wiadomo na temat warsztatów? Trzeba się wcześniej zapisywać zgłaszać czy są otwarte?

yassiek
08-09-2009, 22:16
Możecie pisać na co organizatorzy mają zwrócić szczególną uwagę, postaramy się dostosować.

Wydaje mi się, że jeśli będą na tym festiwalu jakieś nazwiska, to dobrze byłoby zorganizować przeglądy portfolio. :D

mOSAd
09-09-2009, 00:22
Brzmi interesująco, ciekawi mnie przede wszystkim organizacja warsztatów oraz rozkład imprezy na dni/godziny, a także podział co będzie dostępne dla wszystkich, co dla wybrańców, co będzie płatne itp. Czekam spokojnie na dalsze informacje - czasu jest jeszcze sporo.

sowart
09-09-2009, 08:52
brzmi interesująco, ciekawi mnie przede wszystkim organizacja warsztatów oraz rozkład imprezy na dni/godziny, a także podział co będzie dostępne dla wszystkich, co dla wybrańców, co będzie płatne itp. Czekam spokojnie na dalsze informacje - czasu jest jeszcze sporo.
tak samo

mini21
09-09-2009, 10:44
No, no, zapowiada się bardzo interesująco.
Trochę żałuję, że to nie weekend, ale może da radę się wyrwać z roboty.

No właśnie, ale jak to jest z tymi warsztatami?
Są jakieś zapisy?

Wojteksw
09-09-2009, 11:02
No, no, zapowiada się bardzo interesująco.
Trochę żałuję, że to nie weekend, ale może da radę się wyrwać z roboty.

No właśnie, ale jak to jest z tymi warsztatami?
Są jakieś zapisy?

Mini21, impreza jest przecież piątek, sobota, niedziela. Wystarczy jak będziesz w sobotę i w niedzielę. Co do zapisów na warsztaty to będą w czasie odbywania się targów, jeżeli będzie bardzo duże zainteresowanie i coś się zmieni to postaram się napisać.

mini21
09-09-2009, 11:26
hehe, jak zwykle moja nieuwaga :oops:
Spojrzałem na datę i myślałem, że to wrzesień.

No to zmienia już sytuację.

Jeszcze raz wielkie dzięki za info.

Wojteksw
21-09-2009, 17:47
Mam prośbę do osoby władnej aby dopisać w tytule Fotopolis Expo, bo pojawiają się nowe wątki i będzie bałagan.
Z wstępnych ustaleń wynika, że cena biletu wstępu będzie wynosić 10 zł. a cena biletu rodzinnego 15 zł. Dzień pierwszy targów (23 października) będzie dniem zamkniętym dla profesjonalistów, tylko za zaproszeniami.

Wojteksw
24-09-2009, 20:42
Proszę o dokonywanie zapisów na 23 października(zawodowcy) http://expo.fotopolis.pl/index.php?rej_pro
oraz na warsztaty http://expo.fotopolis.pl/index.php?rejestracja

Wojteksw
15-10-2009, 21:40
Uwaga ważne! Zaproszenia na Fotopolis Expo Warszawskie Dni Fotografii.
Posiadam 40 Zaproszeń na Fotopolis Expo Warszawskie Dni Fotografii, zaproszenia jednoosobowe, ważne 23-25 października 2009, uprawniają do bezpłatnego wejścia na Fotopolis Expo. Bardzo proszę o wpisy chętnych w tym wątku. Z uwagi na napięty czas nie będę mógł przesyłać tych zaproszeń pocztą, wskazany jest odbiór osobisty bezpośrednio przed rozpoczęciem imprezy w Warszawie.

mini21
15-10-2009, 21:43
Ja z chęcią bym skorzystał.
24 mam wolne, więc na pewno się wybiorę, a jak da radę, to i 23 po pracy.

Wojteksw
15-10-2009, 21:48
Jeszcze ostatnie komunikaty http://expo.fotopolis.pl/index.php?n=9740
Do listy:
1. mini21

cezarycezary
15-10-2009, 22:45
Posiadam 40 Zaproszeń na Fotopolis Expo Warszawskie Dni Fotografii, zaproszenia jednoosobowe, ważne 23-25 października 2009, uprawniają do bezpłatnego wejścia na Fotopolis Expo. Bardzo proszę o wpisy chętnych w tym wątku.

Poproszę o dwie sztuki :)

Krzysiek C
15-10-2009, 22:48
Ja tez się piszę na jedno zaproszenie. Najchętniej na sobotę. Kiedy dokładnie można odebrac? Kazdego dnia imprezy przed 11, czy ogolnie przed piątkiem?

slider
15-10-2009, 22:53
Jestem chętny na zaproszenie :)

spongo
15-10-2009, 23:46
Posiadam 40 Zaproszeń na Fotopolis Expo Warszawskie Dni Fotografii, zaproszenia jednoosobowe, ważne 23-25 października 2009, uprawniają do bezpłatnego wejścia na Fotopolis Expo. Bardzo proszę o wpisy chętnych w tym wątku. Z uwagi na napięty czas nie będę mógł przesyłać tych zaproszeń pocztą, wskazany jest odbiór osobisty bezpośrednio przed rozpoczęciem imprezy w Warszawie.
Jestem chętny, z góry dziękuję.

Bo.
16-10-2009, 00:28
też jestem chętny.

projacek
16-10-2009, 00:42

Jakby było jeszcze aktualne to ja bym był zainteresowany 2 zaproszeniami :-)

Buzulux
16-10-2009, 03:00

Skłaniam się, Wojtku, jak się uda jeden bilet. Do widzenia i Dobranoc :-D

Wojteksw
16-10-2009, 08:33
Ja tez się piszę na jedno zaproszenie. Najchętniej na sobotę. Kiedy dokładnie można odebrac? Kazdego dnia imprezy przed 11, czy ogolnie przed piątkiem?

Najchętniej, jak ktoś by podjechał do mnie do domu i odebrał kilka zaproszeń dla kolegów , z Targówka masz bardzo blisko.

Z uwagi na fakt, że nie mam uprawnień do edytowanie własnych postów będę przepisywał listę.

Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Spongo
5. Bo
6. Projacek
7. Kamilzu

slider
16-10-2009, 10:28
@Wojteksw

zgubiłeś mnie...

Patio
16-10-2009, 10:59
Wojteksw ja da rade to 3 poproszę

jevel
16-10-2009, 11:41
ja też poproszę, jeden

monikad4M
16-10-2009, 11:59
jeśłi jest taka szansa to poproszę jedno

projacek
16-10-2009, 13:03
Najchętniej, jak ktoś by podjechał do mnie do domu i odebrał kilka zaproszeń dla kolegów , z Targówka masz bardzo blisko.

Z uwagi na fakt, że nie mam uprawnień do edytowanie własnych postów będę przepisywał listę.

Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Spongo
5. Bo
6. Projacek
7. Kamilzu

Jeżeli dałoby radę to prosiłbym 2 sztuki::-)

Wojteksw
16-10-2009, 13:56
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2szt.
8. Kamilzu
9. Patio 3szt.
10. Jevel
11. Monikad4M

mordimer
16-10-2009, 14:30
Jeśli można to ja również poproszę :)

Vavamaka
16-10-2009, 16:17
Jeśli można to ja bym 2 sztuki wziął.

Wojteksw
16-10-2009, 17:44
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2szt.
8. Kamilzu
9. Patio 3szt.
10. Jevel
11. Monikad4M
12. Mordimer
13. Vavamka 2szt.
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej w poniedziałek (19.10) o godz. 12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

Kargulo
16-10-2009, 18:07
i ja i ja , też bym poprosil x1

enigmaart
16-10-2009, 18:14
również bardzo bym poprosiła o dopisanie do listy - mnie i mojej drugiej foto-połówki
czyli enigma x 2 (jeśli to oczywiście możliwe)

Wojteksw
16-10-2009, 18:29
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2szt.
8. Kamilzu
9. Patio 3szt.
10. Jevel
11. Monikad4M
12. Mordimer
13. Vavamka 2szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2szt.
Razem 21 zaproszeń, pozostało jeszcze 19
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej w poniedziałek (19.10) o godz. 12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

szamał
16-10-2009, 18:59
To mnie tez prosze zapisać. Na pewno bedę 25.10. :-)

pzdr

tek
16-10-2009, 21:41
Mnie również proszę zapisać.

wojkij
16-10-2009, 22:33
Jeśli jeszcze można to uprzejmie proszę o dwie sztuki, dziękuje.

;)

Btw - jest jakaś realna szansa na dostanie się na któreś z warsztatów? Ten konkurs portfolio brzmi dość strasznie :D

gat6
16-10-2009, 23:20
chętny na zaproszenie!

pinokio
16-10-2009, 23:35
To i ja poproszę 3 szt.
Postaram się odebrać w środę lub czwartek. Dam znać na PM

Keek
16-10-2009, 23:51
Jesli cos zostalo to ja poprosze.

Wojteksw
17-10-2009, 09:17
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 3 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
Razem 30 zaproszeń, pozostało jeszcze 10
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej 44 w poniedziałek (19.10) o godz. 12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

marmajgabin
17-10-2009, 13:01
jeśli jest możliwość to bym poprosił o 2 sztuki, w poniedziałek mógłbym je odebrać, parę minut po 12

Wojteksw
17-10-2009, 13:50
jeśli jest możliwość to bym poprosił o 2 sztuki, w poniedziałek mógłbym je odebrać, parę minut po 12

Wysyłam PM

Wojteksw
17-10-2009, 13:51
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 3 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
22. Marmajgabin 2 szt.
Razem 32 zaproszeń, pozostało jeszcze 8
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej 44 w poniedziałek (19.10) o godz. 12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

Patio
17-10-2009, 17:01
Wojteksw da rade jeszcze jedna ? ;)

Marta Baranowska
17-10-2009, 18:25
Nie, sorry, ale ja nie widziałam koni od miesiaca (swoich znaczy) i jade do domu.... i chrzanie wszystko co mi stanie na drodze:D poza tym nie jadłam nic porządnego od X czasu (ostatni mój obiad normalny to u Shaddixxa był). I przepraszam, ale się nie piszę.

Wojteksw
17-10-2009, 18:41
Nie, sorry, ale ja nie widziałam koni od miesiaca (swoich znaczy) i jade do domu.... i chrzanie wszystko co mi stanie na drodze:D poza tym nie jadłam nic porządnego od X czasu (ostatni mój obied normalny to u Shaddixxa był). I przepraszam, ale się nie piszę.

Marta, do piątku dużo czasu.

Dopisałem do Patio razem 4 szt.

Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 4 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
22. Marmajgabin 2 szt.
Razem 33 zaproszeń, pozostało jeszcze 7
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej 44 w poniedziałek (19.10) w godz.11-12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

Tom Vein
17-10-2009, 19:55
To Ja bym poprosił o 3 sztuki :), jeśli można

fala84
18-10-2009, 00:00
Poprosze jedno. pozdrawiam

Wojteksw
18-10-2009, 08:31
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 4 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M 2szt.
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
22. Marmajgabin 2 szt.
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
Razem 38 zaproszeń, pozostało jeszcze 2
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej 44 w poniedziałek (19.10) w godz. 11-12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

lukrobax
18-10-2009, 12:07
Jeśli jest taka możliwość, to ja z ogromną chęcią wezmę 2 zaproszenia.

Wojteksw
18-10-2009, 13:38
Zaproszenia
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 4 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M 2szt.
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
22. Marmajgabin 2 szt.
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
Razem 40 zaproszeń, na obecną chwilę wszystkie zaproszenia znalazły chętnych.
Zaproszenia posiadam w domu, jeżeli ktoś chce wcześniej odebrać dla siebie i kolegów to zapraszam do kontaktu na PM. W Warszawie będę na ul. Twardej 44 w poniedziałek (19.10) w godz. 11-12 to mogę kilka zaproszeń zabrać z domu.

pinokio
18-10-2009, 15:07
Ja odbiorę przed wejściem, gdyż w poniedziałek będę miał jeszcze gips na nodze :(

Wojteksw
18-10-2009, 16:59
W piątek będę od godz. 10, w sobotę od 12 na Fotopolis Expo. Jednak bardzo bym prosił o kontakt na PM i jeżeli to możliwe odebranie zaproszeń wcześniej. Mini21 zobowiązał się do zabrania części zaproszeń do siebie do pracy ale nie wiem czy takie rozwiązanie będzie dobre. Proszę o podanie pomysłu.

mini21
18-10-2009, 17:06
Moja propozycja po rozmowie Wojteksw jest taka:

ponieważ kolega nie ma czasu, a nie jest z Warszawy, zaproponowałem, że ja odbiorę część/wszystkie zaproszenia i:
1. umówimy się grupowo gdzieś w tygodniu po odbiór
2.każdy kto będzie chciał, będzie się mógł ze mną umówić po odbiór albo u mnie w domu (chomiczówka), albo w pracy (Pola Mokotowskie).

Co wy na to?

slider
18-10-2009, 19:09
Mini ja jestem za!

Proszę weź moje!

Mieszkam na Jelonkach jak chcesz mogę podjechać na chomiczówke.

arsiser
18-10-2009, 19:34
to ja poproszę o zaproszenie. Podziękował

Mini odbiorę od Ciebie z pól mokotowskich

pinokio
18-10-2009, 19:37
Mini weź moje 3 zaproszenia. We wtorek zdejmują mi gips z nogi, więc w środę lub w czwatek podjadę do ciebie do pracy. Poproszę adres i mobile na PM.
Z góry dzięki :)

mini21
18-10-2009, 19:41
Ok, nie ma sprawy.
Zostaje tylko kwesia umówienia się z Wojteksw.

Bo.
18-10-2009, 20:17
Zaproszenia
...

chętnie odbiorę jutro osobiście pod wskazanym adresem. Moze jakiś dodatkowy kontakt do Ciebie ?

mini21
18-10-2009, 20:37
Bo. a może mógłbyś odebrać wszystkie/większość zaproszeń?
Ja pracuję do 13, więc nie dam rady spotkać się z Wojtkiem, więc albo my byśmy się umówili i odebrałbym je od ciebie (tak jak pisałem wyżej), albo (jak wolisz) ty zająłbyś się kolportażem :).

Pozdr.

Wojteksw
18-10-2009, 21:16
chętnie odbiorę jutro osobiście pod wskazanym adresem. Moze jakiś dodatkowy kontakt do Ciebie ?

Bo Nie wiem dlaczego nie mogę wysłać Tobie PM, może jestem na liście ignorowanych. Napisz do mnie PM, podam mój telefon.

Bo.
18-10-2009, 22:40
Bo. a może mógłbyś odebrać wszystkie/większość zaproszeń?
Ja pracuję do 13, więc nie dam rady spotkać się z Wojtkiem, więc albo my byśmy się umówili i odebrałbym je od ciebie (tak jak pisałem wyżej), albo (jak wolisz) ty zająłbyś się kolportażem :).

Pozdr.

odebrać mogę, ale chyba gorzej z ich przekazaniem. W tygodniu jestem uchwytny na Pradze. Jak komuś pasuje to ok. Być może będę w środę na Foksal, ale to jeszcze nic pewnego.

Bo.
18-10-2009, 22:40
Bo Nie wiem dlaczego nie mogę wysłać Tobie PM, może jestem na liście ignorowanych. Napisz do mnie PM, podam mój telefon.

hmm, no ja też nie mogę ... ? chyba musze sprawdzić ustwienia. Nigdy z tej opcji nie korzystałem.

mini21
18-10-2009, 22:43
A jutro w godzinach 13-14?
Dał byś radę?

Bo.
18-10-2009, 22:56
ok, już PW działa.
Mini21, sorry, do 13. czekać nie mogę, max do 12.15 ... ? jeśli umówię się na 12.

mini21
18-10-2009, 23:35
Ja o 13 kończę pracę.
Najchętniej spotkałbym się gdzieś przy linii Metra.
A gdzie dokładnie mieszkasz na Pradze, to może po prostu po nie podjadę po pracy.

mordimer
19-10-2009, 02:22
Mini, jakbyś mógł to możesz wziąć też dla mnie. Zaraz wyślę Ci mój nr do mnie na PM.

Wojteksw
19-10-2009, 08:17
to ja poproszę o zaproszenie. Podziękował

Mini odbiorę od Ciebie z pól mokotowskich

Arsiser, lista była zamknięta, jednak wygospodarowałem dla Ciebie zaproszenie i dopisałem.

Zaproszenia na Fotopolis Expo
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 4 szt.
10. Jevel
11. Monikad4M 2szt.
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK
22. Marmajgabin 2 szt.
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
Razem 41 zaproszeń, na obecną chwilę lista zamknięta.

Bo.
19-10-2009, 12:24
sorry, ale od rana miałem awarię netu. Ponieważ Wojteksw dzisiaj się już spieszy, odbieram zaproszenie w piątek przed imprezą.

mini21
19-10-2009, 12:40
aha, czyli plany się trochę popsuły. Ja zaraz wychodzę z pracy, ale jest już za późno. Wojtku, to kiedy można będzie cię zastać w Warszawie?

Wojteksw
19-10-2009, 15:48
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel
11. Monikad4M 2szt. odebrane
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt.
21. RK odebrane
22. Marmajgabin 2 szt. odebrane
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
Razem 41 zaproszeń, na obecną chwilę lista zamknięta.

W dniu dzisiejszym do Legionowa przyjedzie Kamilzu, może zabierze zaproszenia.
W środę mogę być o godz. 11 w CH Targówek, proszę o wytypowanie delegata aby odebrał zaproszenia. ( Kto ma blisko )

mini21
19-10-2009, 16:00
Ja w środę mam wolne, więc może uda mi się wpaść.
Potem będę o 16 na Press Photo Info, więc jeśli ktoś będzie, to mogę podrzucić.

slider
19-10-2009, 16:42
Mini będę na Press Photo Info wiec możemy się spotkać i mi przekażesz.

mini21
19-10-2009, 16:48
Jeśli uda mi się odebrać od Wojtka, to nie ma sprawy.

Proponuje jeszcze spotkać się jakoś w tygodniu w większym gronie, tak, żeby wszyscy mogli odebrać wejściówki.
Np: w czwartek wieczorem, gdzieś w jakimś barze, pubie.

Patio
19-10-2009, 18:53
Dziś była mała kolejka po odbiór wejściówek ;)

mini21
19-10-2009, 19:35
To co Wojtku, umawiamy się w środę przy C.H. Targówek?
Bo na np: Wileński nie dasz rady podjechać?

Wojteksw
19-10-2009, 21:45
Tak potwierdzam godz. 11 środa w Kawiarni Lody Grycan obok sklepu z butami CCC CH Targówek ul Głębocka 15, będę czekał przy kawie. Mam nadzieję, że do tego czasu ustalisz dla kogo zabierzesz zaproszenia. Pozostałych osób z listy także zapraszam, chciałbym aby zaproszenia były już rozdane.

mini21
19-10-2009, 21:56
To mały anonsik:

Wszyscy, którzy chcą, żebym zabrał im wejściówki, proszę o PM, czy wpis w tym wątku.
Zrobię listę, żeby wiedzieć, kto chce odebrać ode mnie, a kto od Wojtka przed samą imprezą.

Pozdr.

pinokio
20-10-2009, 01:12
Mini, potwierdzam, weź dla mnie 3 zaproszenia :)

tek
20-10-2009, 07:53
Mini, proszę weź dla mnie jedno zaproszenie. Odbiorę jutro na Foksal. Będę na początku imprezy.

pinokio
20-10-2009, 09:42
Bardzo przepraszam za zamieszanie, ale nie zdjęli mi gipsu i niestety nie mogę iść z wami.
W związku z tym są 3 zaproszenia dodatkowe, bo ja muszę zrezygnować :(

mini21
20-10-2009, 12:48
No niestety, jestem właśnie w pracy i okazało się, że zmienionmi grafik. Jutro pracuję i nie dam rady odebrać. Na PPI też raczej nie będe.

jevel
20-10-2009, 14:21
ajm sorry, ale wyjeżdżam na weekend więc rezygnuję z zaproszenia... bawcie się dobrze...:)

Wojteksw
20-10-2009, 15:16
No niestety, jestem właśnie w pracy i okazało się, że zmienionmi grafik. Jutro pracuję i nie dam rady odebrać. Na PPI też raczej nie będe.

Brak mi pomysłu co dalej robić.

mini21
20-10-2009, 15:30
Mi też :(
Jestem strasznie zły, bo byłem na 100% pewien, że jutro mam wolne, a tu ni z tego, ni z owego okazuje się, że jutro do 13 mam siedzieć w pracy.

Wojteksw
20-10-2009, 15:42
Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
20. Pinokio 3 szt. zrezygnował
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
4 zaproszenia są wolne.

lukrobax
20-10-2009, 16:49
Jeżeli są osoby chętne odebrać ode mnie zaproszenia w dniu JUTRZEJSZYM (Środa) o godzinie 21.00 w jakimś wyznaczonym miejscu w Śródmieściu, to mogę dla TYCH OSÓB wziąć zaproszenia (odebrać od Wojteksw o godz. 11 w CH Targówek)

mini21
20-10-2009, 16:57
Trochę późno, ale ja chyba się piszę.
Nie wiem, o której skończy się PPI, ale może od razu po tym mógłbym odebrać.

Napisz gdzie dokładnie.
Może gdzieś przy metrze?

A może zorganizujemy jakieś "Jedno, małe, biletowo-odbieraniowe" :p

Wojteksw
20-10-2009, 16:58
Jeżeli są osoby chętne odebrać ode mnie zaproszenia w dniu JUTRZEJSZYM (Środa) o godzinie 21.00 w jakimś wyznaczonym miejscu w Śródmieściu, to mogę dla TYCH OSÓB wziąć zaproszenia (odebrać od Wojteksw o godz. 11 w CH Targówek)

Odpowiedziałem na PM, będę o godz. 11

Dopisałem Shl do listy

Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
27. Shl
3 zaproszenia są wolne.

Tom Vein
20-10-2009, 17:08
Ja bym jutro odebrał w centrum handlowym na Targówek.

arsiser
20-10-2009, 18:27
lukrobax ja od Ciebie odbiorę jutro gdzieś w śródmieściu :)
będę już po pracy , pozdrawiam

mini21
20-10-2009, 18:57
Ja jutro mam odebrać o 21 od lukrobax wejściówki (bo rozumiem, że wcześniej nie da rady?).
Dlatego jak ktoś chcę, to mogę wziąć i przekazać na PPF, lub w czwartek i piątek.

Beleg
20-10-2009, 19:06
to ja z chęcią bym jedno zaproszenie zarezerwował i jeśli to możliwe odebrał przed imprezą w sobotę :)

maclat
20-10-2009, 19:08
Ekhm, znalazło by się może jeszcze jedno dla mnie? Również mogę odebrać w CH Targówek ;)

edytka:
a jakby były 2 to już byłoby zupełnie super :)

lukrobax
20-10-2009, 19:08
Osoby chętne do odebrania ode mnie swoich (bądź dla kogoś) wejściówek JUTRO (środa) o godzinie 21.00 przy Stacji Metra POLITECHNIKA, niech w tym wątku wyrażają swoją chęć i podają liczbę zaproszeń.
Od Wojteksw odbiorę jutro tylko tyle zaproszeń ile osób się do mnie zgłosi.

Wojteksw
20-10-2009, 19:37
to ja z chęcią bym jedno zaproszenie zarezerwował i jeśli to możliwe odebrał przed imprezą w sobotę :)

W sobotę, nie wiem jak będę dysponował czasem. Chciałbym ostatnie zaproszenia rozdać w piątek o godz. 10 przed wejściem.

Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
27. Shl
28. Beleg
29. Maclat
1 zaproszenie wolne.

Beleg
20-10-2009, 19:50
ok więc z chęcią odbiorę jutro od lukrobax jeśli będzie tak dobry i weźmie dla mnie zaproszenie :)

lukrobax
20-10-2009, 19:55
Ok zatem i ja zamieszczę listę osób, dla których odbiorę zaproszenie, oraz które to osoby odbiorą ode mnie w środę o 21.00 na Metrze Politechnika;)
1.mini21 - wspominał o 5-6 zaproszeniach
2.arsiser
3.Beleg
4.lukrobax (ja - 2 zaproszenia);)

maclat
20-10-2009, 20:31
Poproszę również to ostatnie zaproszenie :)

Wojteksw
20-10-2009, 20:36
Poproszę również to ostatnie zaproszenie :)

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to razem 2 szt. Czy tak? faktycznie nie doczytałem.

Lista chętnych
1. Mini21
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt.
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser
27. Shl
28. Belg
29. Maclat 2 szt.

maclat
20-10-2009, 20:50
Jeżeli dobrze zrozumiałem, to razem 2 szt. Czy tak? faktycznie nie doczytałem.

Tak, teraz się zgadza :) I tak jak pisałem - podskoczę do CH Targówek.

mordimer
20-10-2009, 23:01
Mini, potwierdzam, że możesz dla mnie wziąć i przekazać na PPI :wink:

mini21
20-10-2009, 23:10
oki.

mini21
20-10-2009, 23:32
P.S. jest już lista osób, które dostały się na warsztaty.
Udało mi się dostać!! :)

pinokio
21-10-2009, 14:55
Mnie też i co z tego jak nie mam możliwości tam iść :(

slider
21-10-2009, 15:17
mi nic nie przysłali ;( pewnie nie dostałem się.

Wojteksw
21-10-2009, 15:18
Aktualizacja listy
1. Mini21 odebrane(Lukrobax 4 szt.)
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt.
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt. odebrane
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser odebrane(Lukrobax)
27. Shl odebrane
28. Belg odebrane(Lukrobax)
29. Maclat 2 szt. odebrane

Mini21 napisz komu przekazujesz zaproszenia.

mini21
21-10-2009, 17:50
A więc:
1xmini21
1xmordimer
1xtek
1xSlider

To chyba tyle.

mini21
21-10-2009, 20:09
lukrobax (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=22665) - ja zbieram się i wychodzę.
Daj znać, gdzie się spotkamy.
Wysłałem ci PM'kę.

jevel
21-10-2009, 21:47
ehm ehm, ja zrezygnowałam, ale sytuacja się zmieniła i nie wyjeżdzam na weekend (to nie ja jestem taka niezdecydowana tylko klienci...:/) wiec chetnie bym sie zalapała jeszcze jak jest coś wolnego

Wojteksw
21-10-2009, 22:05
ehm ehm, ja zrezygnowałam, ale sytuacja się zmieniła i nie wyjeżdzam na weekend (to nie ja jestem taka niezdecydowana tylko klienci...:/) wiec chetnie bym sie zalapała jeszcze jak jest coś wolnego

Jeżeli będziesz w piątek o godz. 10 na Fotopolis Expo to dostaniesz zaproszenie.

pinokio
21-10-2009, 22:06
Jeśli ktoś chce może wejść na moje nazwisko na 2 x warsztaty ze światła i z portretu, oraz zajęcia dla profesjonalistów.

Bo.
21-10-2009, 22:13
Jeśli ktoś chce może wejść na moje nazwisko na 2 x warsztaty ze światła i z portretu, oraz zajęcia dla profesjonalistów.

jestem chętny, może na PW napisz dane ?

pinokio
21-10-2009, 22:16
Wysyłam PM

mini21
21-10-2009, 22:21
Właśnie wróciłem.
Niestety, nie spotkałem się z lukrobax'em.
Czekam na jakiś kontakt.

lukrobax
21-10-2009, 22:23
mini21
Ja też właśnie wróciłem do domu.
Czekałem od 20.50 do 21.30 przy wejściu do metra - niestety nie zjawiłeś się - co się stało??

mini21
21-10-2009, 22:27
No to fajnie.
Ja czekałem od 20.50 do 21.20, ale na dole.
Nie miałem twojego nr. telefonu i nie maiłem jak zadzwonić.
Wysłałem ci PM, licząc, że odbierzesz i oddzwonisz.

Znaczy się, że się minęliśmy.

tek
22-10-2009, 00:04
Mini
wysłałem Tobie PM

Vavamaka
22-10-2009, 10:11
@ wojteksw: niestety musze zrezygnować z zarezerwowanych zaprszeń. Do soboty nie będę miał czasu podjechać po nie a może ktoś się znajdzie chętny. Przepraszam za zamieszanie.
do zobaczenia na Fotopolis!

cezarycezary
22-10-2009, 13:55
P.S. jest już lista osób, które dostały się na warsztaty.
Udało mi się dostać!! :)

Udało się i mi 8)
Piątek i niedziela :)

Z PGF (www.pgfplock.pl/forum ot taka mała reklama :D ) będzie jeszcze Blister i chyba Skibek.

mini21
22-10-2009, 14:18
Małe ogłoszenie.
Odstąpię:

Piątek, 23 października 2009
11:00 - 12:30 - Warsztaty fotografii reklamowej produktów z Fomei (I grupa)

Niedziela 25 października 2009
11:00 - 13:00 "Światłem malowane" - warsztaty oświetlenia studyjnego z Szymonem Kobusińskim

Pracuję w tych godzinach i nie dam rady się na nie załapać :(
Na resztę na szczęście uda mi się przybyć.

Wiem, że Shadixx był zainteresowany, więc jakby co, dajcie znać.

lukrobax
22-10-2009, 14:25
mini, ja wstępnie bardzo chętnie bym poszedł na jutrzejsze warsztaty:
Piątek, 23 października 2009
11:00 - 12:30 - Warsztaty fotografii reklamowej produktów z Fomei (I grupa)
Odzywam sie na PW

mini21
22-10-2009, 14:32
Ok, nie ma sprawy.
Ja jestem na te warsztaty zapisany w 2 terminach, więc mogę odstąpić.

Wyślę ci PM.

Kolega marszull jest natomiast chętny na niedzielę, więc już po temacie.

marszull
22-10-2009, 14:33
Potwierdzam jestem chetny na niedziele ;-)

Wojteksw
22-10-2009, 15:39
Jutro (piątek) o godz. 10, będę czekał przed wejściem aby rozdać pozostałe zaproszenia.
Zapraszam

credka
22-10-2009, 18:19
Po wysłaniu formularza zgłoszeniowego nie dostałam żadnej odpowiedzi... :( czy zalegają Wam jeszcze jakieś zaproszenia?

Wojteksw
22-10-2009, 18:27
Po wysłaniu formularza zgłoszeniowego nie dostałam żadnej odpowiedzi... :( czy zalegają Wam jeszcze jakieś zaproszenia?

Jeżeli jutro przed wejściem o godz. 10.15 będę miał zaproszenia to rozdam. Wiele osób się zapisało, ale nie otrzymałem żadnych wiadomości, że chcą odebrać.

Vavamka zrezygnował, a więc są 2 szt.

mini21
22-10-2009, 18:46
dziś odbieram wejściówki. Tek, mordimer zapraszam po odbiór na chomiczówke.

Wojteksw
22-10-2009, 19:29
Lista chętnych
1. Mini21 odebrane(Lukrobax 4 szt.)
2. Cezarycezary 2 szt.
3. Krzysiek C
4. Slider
5. Spongo odebrane
6. Bo
7. Projacek 2 szt.
8. Kamilzu odebrane
9. Patio 4 szt. odebrane
10. Jevel zrezygnował
12. Mordimer
13. Vavamka 2 szt. zrezygnował
14. Kargulo
15. Enigmaart 2 szt.
16. Szamał
17. Tek
18. Wojkij 2 szt.
19. Gat6
21. RK odebrane
23. Tom Vein 3 szt. odebrane
24. Fala84
25. Lukrobax 2 szt.
26. Arsiser odebrane(Lukrobax)
27. Shl odebrane
28. Belg odebrane(Lukrobax)
29. Maclat 2 szt. odebrane
30. Credka
31. Airborne
Jutro (piątek) o godz. 10, będę czekał przed wejściem aby rozdać pozostałe zaproszenia.
Zapraszam

lukrobax
22-10-2009, 20:36
dziś odbieram wejściówki. Tek, mordimer zapraszam po odbiór na chomiczówke.

mini, 3 wejściówki które odebrałeś są jak rozumiem dla Ciebie, Mordimera i Slidera, zaś jedna która została u mnie jest dla Teka który odzywał się do mnie na PW - i wszystko jasne;)

mini21
22-10-2009, 20:42
No tak, a twoja, czy ty wolisz zasilić konto fotopolis?

lukrobax
22-10-2009, 20:45
Moje dwie wejściówki to zupełnie inna historia;)
Od Wojteksw wziąłem w sumie 8:
2 rozdałem wczoraj
3 dałem Tobie dziś
i zostały mi 3 - (2 dla mnie i jedna dla kolegi Tek) - czuję się rozliczony;)

mini21
22-10-2009, 20:48
Tak sobie tylko żartowałem :)
Wszystko się zgadza, tylko kolega Slider się nie odzywa.

lukrobax
22-10-2009, 20:49
Słuchajcie a czy ktoś wie, czy pojedyncze zaproszenie umożliwia tylko jedno wejście, czy można na takie zaproszenie wejść i w piątek i w sobotę i w niedzielę?

mini21
22-10-2009, 20:52
Można wejść każdego dnia.

maclat
22-10-2009, 21:23
Słuchajcie a czy ktoś wie, czy pojedyncze zaproszenie umożliwia tylko jedno wejście, czy można na takie zaproszenie wejść i w piątek i w sobotę i w niedzielę?

Ja mam natomiast inne pytanie, wolę się upewnić. W związku z informacją na stronie:

"Piątek 10:00 - 18:00 (dzień profesjonalny: 10:00-14:00 - wejście dla osób zarejestrowanych na stronie expo.fotopolis.pl w dziale rejestracja zawodowcy , 14:00-18:00 - wejście dla wszystkich chętnych)"

Czy na pewno będzie można wejść od 10:00 na te zaproszenia?

Wojteksw
22-10-2009, 21:30
Ja mam natomiast inne pytanie, wolę się upewnić. W związku z informacją na stronie:

"Piątek 10:00 - 18:00 (dzień profesjonalny: 10:00-14:00 - wejście dla osób zarejestrowanych na stronie expo.fotopolis.pl w dziale rejestracja zawodowcy , 14:00-18:00 - wejście dla wszystkich chętnych)"

Czy na pewno będzie można wejść od 10:00 na te zaproszenia?

Na zaproszeniu po lewej stronie mamy napisane godz. 10-18
Ja jestem o 10.00

Bo.
22-10-2009, 22:22
Ja jestem o 10.00

jak już pisałem, bedę również po odbiór zaproszenia jutro o 10.

Jakby ktoś rezygnował z jutrzejszych warsztatów to pls o kontakt, chętnie przejmę miejscówkę :-).

credka
22-10-2009, 22:32
Wojtku, jak Cię poznam? Ew. napisz do mnie na PW, proszę ...

maclat
23-10-2009, 00:00
Ja jestem o 10.00

Ok, ok, chyba jestem nadgorliwy ;)

Do zobaczenia na miejscu ;)

credka - poradzisz sobie :)

Niedzwiedz
23-10-2009, 00:07
mnie poslal NPS info ze w piatek jest 80 zaproszen na legitymacje NPS to znaczy ze jak wpadne o 10 w piatek z legitymka NPS to wejde , wie ktos cos wiecej ?

Wojteksw
23-10-2009, 08:15
Wojtku, jak Cię poznam? Ew. napisz do mnie na PW, proszę ...

Wysłałem PM z nr. tel.

Nie denerwujcie się, można wejść o godz. 10.00. Zaproszenia nie będą odbierane, a więc wejście przez 3 dni.
Wszystkim zainteresowanym podałem namiary na moją osobę.

mini21
23-10-2009, 15:35
Właśnie wyszedłem z Konesera. Powiem szczerz, że trochę się zawiodłem. Spodziewałem się czegoś więcej. Co do warsztatów aktu to ... kiepskń. Sam wykładowca jak najbardziej na "tak", ale cały warsztat jakoś mi nie przypadł do gustu. Akt oczywiście zakryty, a modelka jakaś "sztywna". Andy to nie twoja liga. Raczej się zawiedziesz. Pozdr.

credka
23-10-2009, 16:27
nie spodziewałam się takiego bezludzia... mam nadzieję, że sobotnia frekwencja się poprawi. Mini, zapodaj coś z warsztatu aktu :P
Miło było poznać osobiście szanownych forumowiczów, pozdrawiam :)

mini21
23-10-2009, 16:56
Potwierdzam, na targach pustki, ale nie dziwię się, nic ciekawego ;P

Nikon miał chyba jedno z ciekawszych stoisk (może prócz Canona).
Były pokazy tańców i możliwość wypróbowania szkieł i puszek.

Zaraz wychodzę do pracy, więc nie wiem, czy dam radę, ale spróbuję.
Mam nadzieję, że na jutrzejszych warsztatach będzie lepiej.

Keek
23-10-2009, 17:55
Milo bylo, szkoda tylko, ze tak glosno i pusto.
Jutro pewnie bedzie glosno i tloczno.
Akt musial byc zakryty, zeby studentom wyszly nieporuszone zdjecia.

:D

Dziekuje wszystkim za towarzystwo i Wojtkowi za zaproszenie.

Wojteksw
23-10-2009, 17:57
Ja jutro będę po 12, jeżeli są zainteresowani zaproszeniami to proszę o kontakt.

enigmaart
23-10-2009, 18:52
Ja również dziękuję za towarzystwo Forumowiczów i tak jak napisałam na freelacerowym forum - baaardzo było mi miło Was poznać:)
(i herbatka pokoju - chociaż cierpka jak diabli, to dobra była - taka integracyjna ) ;)
Jutro pojawię się na spacerku po Pradze, bo to fajna okazja na bezpieczne zwiedzanie okolicy (sama jak do tej pory się nie odważyłam na taką wyprawę) :)

do jutra więc
Kasia

Keek
23-10-2009, 19:05
A o ktorej dokladnie ten "spacerek"?

enigmaart
23-10-2009, 19:34
15-18

Keek
23-10-2009, 19:54
O! To taki z przygodami, po ciemku.

enigmaart
23-10-2009, 20:11
dokładnie - dlatego właśnie idę ;)

maclat
23-10-2009, 20:16
;1539238']O! To taki z przygodami, po ciemku.

No właśnie, imho trochę za późno.

Co do targów - ja jestem raczej zadowolony. Myślę, że jak na pierwszą imprezę, w dodatku pierwszy dzień - nie ma co narzekać. O ile będzie zainteresowanie i targi będą kontynuowane, powinny się rozkręcić.

Nie narzekajcie, że pustawo ;) To co się działo na tegorocznych targach w Łodzi ostatniego dnia (sobota), utwierdza mnie w przekonaniu, że wolę kameralną atmosferę :)

baaardzo było mi miło Was poznać:)

Ciebie również :)

Keek
23-10-2009, 20:27
No właśnie, imho trochę za późno.

Pozno, ciemno - wspanialy pretekst do wypozyczenia D3s i wyprobowania wysokiego ISO.

credka
23-10-2009, 20:39
rK, a jesteś pewien, że go oddasz po wieczornym spacerze po Pradze? :P
Ja też zjawię się jutro ok. 12:00, a! i odradzam pić herbatkę ginger :D pioruństwo smakuje jak pieprz, chociaż są twardziele jak Wojtek, którym to wręcz smakuje - podziw :D

Keek
23-10-2009, 20:56
Mi taki wielki aparat nie potrzebny. Za duzo guzikow ma i trudno sie go obsluguje.

enigmaart
23-10-2009, 21:01
ach ten Wojtek to dopiero jest dzielny! :)
Wygląda więc na to, że spotkamy się w podobnym składzie jak dzisiaj :)
Credko droga - wiśniowa rozumiem była lepsza (na pewno była, bo tej już siorbnąć nie dałaś) ;)

credka
23-10-2009, 21:08
bo nie prosiłaś! :P a po oczach nie poznałam :D
Ja powiększę skład o co najmniej 2 osoby. Ma ktoś sensowny statyw pożyczyć?

enigmaart
23-10-2009, 21:11
ja biorę swój i mogę się dzielić, tyle że on nie jest sensowny.
Jutro poproszę :p

Wojteksw
23-10-2009, 21:34
Dlaczego brak jest zainteresowania na zaproszenia, jeszcze mam kilka(może więcej).
Kto był rano, wie o tym - każde zaproszenie upoważnia do otrzymania herbaty w wybranym smaku.

enigmaart
23-10-2009, 21:36
społeczeństwo zapadło w sen zimowy - ot co ;)

Wojteksw
23-10-2009, 21:39
społeczeństwo zapadło w sen zimowy - ot co ;)

Sprawdzę rano, może będzie nas większa grupa.

credka
23-10-2009, 21:39
herbatka rozbudzi, herbaty im! :D Wojtku, podejrzanie dziś zniknąłeś z pola widzenia... ślicznych policjantek też mniej się zrobiło :D co masz na swoją obronę? Potrzebujesz na prawdę dobrego alibi :D

enigmaart
23-10-2009, 21:44
a ktoś się zapowiedział na jutro?

Policjantki to jakby się mnożyły - były identyczne.
Fakt jednak, że jakoś się nagle policyjnie pusto zrobiło kiedy Wojtek zniknął ;)

Keek
23-10-2009, 21:59
Zapowiadam sie. Nie wiem tylko, o ktorej godzinie uda mi sie wstac.

enigmaart
23-10-2009, 22:12
a nie mówiłam że społeczeństwo senne niezmiernie ;)

spongo
23-10-2009, 22:22
Byłem dzisiaj koło 16:00, rzeczywiście luzy. Nikogo nie rozpoznałem (te światła i te szkła mnie oślepiły). Czy na ten spacerek są wolne miejsca ?
Gdzie i o której się trzeba zameldować, żeby was poznać ?

enigmaart
23-10-2009, 22:26
skopiowane ze strony fotopolis:
"godz. 15:00 - 18:00 Canon PHOTO WALK - wykład i plener ulicznego fotoreportażu na warszawskiej Pradze
wykład, plener i prezentacja zdjęć po plenerze od godziny 15:00
prowadzący Przemysław Pokrycki
miejsce: sala projekcyjna w hali artystycznej
wykład i plener - bez limitu miejsc, zapraszamy wszystkich chętnych
analiza zdjęć po plenerze - limit miejsc: 20 osób
kryterium przyjęcia: konkurs portfolio, zapisy na stronie expo.fotopolis.pl"

spongo
23-10-2009, 22:33
skopiowane ze strony fotopolis: ...
"godz. 15:00 - 18:00 Canon PHOTO WALK - ...
Dzieki :) Moje niedopatrzenie, zmyliło mnie słowo Canon ;)

Rozumiem, że poznamy się po NIKONach ;)

enigmaart
23-10-2009, 22:52
nie taki widać canon straszny :)

Spacerek chyba będzie interesujący.
Może umówimy się w jakimś konkretnym miejscu, o konkretnej porze - celem stworzenia "silnej nikusiowej grupy spacerowej" ? :)

Gdyby tak np przy "naszym" balonie ok 14:45? Co Wy na to?

credka
23-10-2009, 22:54
Rozumiem, że poznamy się po NIKONach ;)
oraz po kubkach z herbatą w dłoniach :D Nie bój, pewnie znowu będziemy stać największą grupą.
Edit:
Eni, świetny pomysł! Do zobaczenia pod balonem :)

enigmaart
23-10-2009, 22:59
jasna sprawa :)
Tylko trzeba się chyba ciepło ubrać na to spacerowanie.
Poznamy się po kubkach (tudzież jednym na całą grupę), ciepłym ubraniu i radosnych buziach (jak by mogło być inaczej - toć fotografujemy nikonami) ;)

do zobaczenia zatem :)

Keek
23-10-2009, 23:01
...toć fotografujemy nikonami...

No przepraszam, ale niektorzy to Nikony maja a fotografuja czyms zupelnie innym.

enigmaart
23-10-2009, 23:08
jak już dzisiaj powiedziałam - nie pasek łączy ludzi a pasja i to ona się liczy.
Każdy wybiera to, co mu najbardziej odpowiada.
:)

Tak więc raz jeszcze - do jutra :)

lukrobax
23-10-2009, 23:17
Ja jutro znowu będę od 10 - tym razem nie zapomnę pendriva i drukne sobie jakies foty;)
Na którą się wybiera dzisiejsza ekipa?

credka
23-10-2009, 23:36
lukrobax, myślisz że nie będzie problemu z drukiem? Jak już mówiłam, będę ok. 12:00 chyba że wcześniej wstanę :P

lukrobax
23-10-2009, 23:38
problemy na pewno będą, ale dla tego na 10 chce się wybrać i pomęczyć od rana panów;) zresztą ja chce druknąć 1-2 zdjęcia, żeby zobaczyć na serio co te drukarki potrafią...

mini21
24-10-2009, 00:41
Ja właśnie miałem ochotę coś sobie druknąć, ale było kilku chętnych i zrezygnowałem.
Najchętniej skorzystałbym z tej maszynki, która drukowała odbitki 30x40, ale jakoś wątpię, żeby dali się do niej dopchać.

enigmaart
24-10-2009, 08:43
Mini - czemu my się w zasadzie nie spotkaliśmy? w moim przypadku - nie poznaliśmy?
Mam nadzieję że dzisiaj się uda :)
Ja będę na miejscu dopiero po południu - czyli 14:45 przed spacerkiem.

Wojteksw
24-10-2009, 09:14
Będę przy balonach o 12 (mam nadzieję dojechać na czas) oraz przed spacerkiem. Zaproszenia jeszcze mam, a więc biletów nie trzeba. Mini stawia się obowiązkowo, każdy chce go poznać. Mam nadzieję że pogoda będzie klarowna.

mini21
24-10-2009, 09:34
Trochę was zmartwię, ale dziś mnie raczej nie będzie.
Wróciłem o 1 z pracy i na razie to jeszcze śpię.

Wprawdzie mam dziś warsztaty i szkoda mi z nich zrezygnować, ale nie wiem, czy się wyrobię.
Warsztaty mam na 16 (warsztaty oświetlenia), więc jeśli będę to właśnie na to.

Przy okazji, jeśli ktoś chciałby wejść na warsztaty fotografii reklamowej dziś o 13, to proszę bardzo.

Ja po wczorajszym dniu jakoś nie jestem zbyt pozytywnie nastawiony do tych targów, jakoś się zawiodłem.

slider
24-10-2009, 10:01
Trochę was zmartwię, ale dziś mnie raczej nie będzie.

Przy okazji, jeśli ktoś chciałby wejść na warsztaty fotografii reklamowej dziś o 13, to proszę bardzo.

Jestem chetny

enigmaart
24-10-2009, 10:03
Mini - czyli znaczy że lunatykujesz ;)

Takie targi to nie tylko chłodne oglądanie gorącego sprzętu czy nauka na warsztatach..
dla mnie to przede wszystkim możliwość spotkania fajnych ludzi, dla których fotografia jest czymś więcej niż tylko "robieniem zdjęć".. rozmowa, wyminana doświadczeń, dużo uśmiechu ale i refleksji :) o wspólnej herbacie to już nawet nie wspomnę ;)
Więc jakby co - to balon :)
Trzymajcie się ciepło (bo za ciepło to nie jest)
:)

cezarycezary
24-10-2009, 10:38
Miło było poznać szanowne gremium :mrgreen:
Dzięki za spotkanie 8-)
Wojtku dzięki za wejściówki (wykorzystamy je jutro silniejszym składem ;) )

credka
24-10-2009, 10:38
zbieram się powoli, na szkolenie z PSa 8 już się spóźniłam... jaką dziś dla Was herbatkę zamówić? :D

Wojteksw
24-10-2009, 10:46
Ładujemy akumulatory i powoli się zbieramy całą rodziną.

spongo
24-10-2009, 10:52
Ja też się zbieram. Do zobaczenia przy balonie. :)

pinokio
24-10-2009, 13:59
Szkoda, że nie mogę być tam z wami :(

mini21
24-10-2009, 15:09
Jestem chetny

Slider, wejściówka na warsztaty jest twoja (tylko podziel się paroma fotkami ;) ).

lukrobax
24-10-2009, 15:20
Do około 12 herbatek nie było...:(
na spacer mi się jakoś już nie chce tam wracać... może jutro pójdę na spacer...
zdjęcie druknąłem:)

mini21
24-10-2009, 15:45
a była możliwość drukowania większych formatów niż A4?

lukrobax
24-10-2009, 18:25
Tak, kolega Bo wczoraj wydrukował w formacie A3, jednak to drukowanie to chyba nie jest tam taką oczywistą oczywistością, jak panowie będą chcieli to wydrukują, a jak nie, to nie;)

mini21
24-10-2009, 19:10
kurczę, a ja chciałem druknąć parę zdjęć A3 :(
Ale jakoś nie wiedziałem, żeby komuś umożliwili, więc nawet nie pytałem.
Szkoda :(

enigmaart
24-10-2009, 20:06
a Oni tylko o drukowaniu i drukowaniu ;)

mini21
24-10-2009, 20:07
A co tam więcej ciekawego :p

enigmaart
24-10-2009, 20:23
ludzie z pasją

enigmaart
24-10-2009, 20:25
Spongo - rzucam rękawiczkę ;)

lukrobax
24-10-2009, 20:39
A czy jutro ktoś idzie? Ja bym poszedł na ten SPACER, miałem iść dziś, ale niechcący w przerwie między moją pierwsza tam wizytą, a planowaną drugą, uciąłem niekontrolowanego komara i nie dotarłem:(
Był ktoś dziś na spacerze? Warto tam jutro jechać?

credka
24-10-2009, 20:53
jeśli lubisz fotografię to warto! :) każda okazja do zrobienia zdjęcia jest dobra... dziś było... hm... szybko, spacer po pradze niemal biegiem, potem zgranie zdjęć i komentarze prowadzącego o pracach. Miłe rozmowy z ludźmi, dla takich chwil warto :)

mini21
24-10-2009, 20:55
To raczej był sprint :)
Może ktoś napisze, jak było na tych warsztatach z oświetlenia?

Ja dziś nie mogłem się podnieść z łóżka.
Tak się źle czułem, głowę miałem ciężką i nie dałem rady.

Więc może jutro jakieś grupowe spotkanko?

maclat
24-10-2009, 21:55
Mnie się ten Photowalk nie bardzo podobał. Niczego ciekawego nie usłyszałem od prowadzącego, takie przegonienie ludzi po Pradze. Być może końcówka okazała się ciekawsza, zniechęcony - nie dotarłem. Jutro ma być ciutke lepsza pogoda, powodzenia ;)

spongo
24-10-2009, 22:07
Spongo - rzucam rękawiczkę ;)
Dzięki wielkie... :)
Fajnie było Was poznać, nareszcie ktoś z kim można o migawce i o przesłonie pogadać. Pozdrawiam

A co tam więcej ciekawego :p
My byliśmy ciekawi, spacer był ciekawy i :

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=4g1ghajqyw4mam3qhdjg.jpg)

Ja też byłem ciekawy ;)

źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=43t4tp6qnxcegz5ni33h.jpg)

źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=be2w7ea3ral3ytdoh7nq.jpg)

kurczę, a ja chciałem druknąć parę zdjęć A3 :(

Ja druknąłem, ale jedno zdjęcie, nawet chyba nie miał bym czelności, ani bym takiej popeliny nie zrobił, nosząc aparat z logo NIKON, żeby prosić tam kogoś o drukowanie kilku zdjęć. W końcu tam firmy przyszły przedstawiać sprzęt a nie realizować zlecenia za free.

A czy jutro ktoś idzie? Ja bym poszedł na ten SPACER...
Ja idę, ale na spacerze już byłem, chyba, że coś nowego będzie to pójdę. Tak czy siak zawsze warto pogadać, i Fidel obiecał mi, że na koniec podpali cygaro ;)

WOJTEK WIELKIE DZIĘKI !!!

Wojteksw
24-10-2009, 22:21
Polecam się następnym razem, bardzo mi miło, spotkałem wielu zacnych ludzi.
Fidel dziś z bananem, jutro cygaro.

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=r6i7sovwg3x70d8nkxg.jpg)

lukrobax
24-10-2009, 22:37
WOJTEK WIELKIE DZIĘKI !!!

Przyłączam się do podziękowań!
Bardzo miło było wszystkich poznać!

arseniq
24-10-2009, 22:46
Jak dla mnie to targami tego nazwać nie można,takie mini targi.. ;P ale nie powiem patrol samsunga fajny - dostałem 2 mandaty:PP, Fidel tez spoko - jak stał i sie nie ruszał, nawet nie mrugał to myślałem że manekin<lol>. Ogólnie to średnio ciekawie było - za mało wystawców

enigmaart
24-10-2009, 22:52
Spacerek faktycznie był szybki, ale co tam - szybko też czasem warto pochodzić - zdrowo ;)
Zawsze przecież możemy się umówić sami i spacerować własnym rytmem :)

Co do wydruków - ja nie korzystałam. Zobaczyłam, że jakość rzeczywiście fajna i to mi wystarczy :)
Tak jak pisał Mini na forum freelancerowym - w tej chwili jest przyjemna promocja dużego formatu w Fotojokerze (http://www.odbitki.fotojoker.pl/fotoplakat.html)

Fidel a bananem wygląda pięknie:) Co tam cygaro ;)
Spongo - wcale się nie dziwię że ten samsung Ciebie ujął ;) Podejrzewam że nie Ciebie jednego ujęły urocze samsungczynki;)
Wojtku - wczoraj było miło poznać Ciebie, dzisiaj również Twoja rodzinkę:)
Życzę Wam jutro miłego spacerku. :)

credka
25-10-2009, 11:03
Idę dziś na 13 czasu nowego :P Wyspaliśmy się? Ja po 11 godzinach dowiedziałam się, że mam jeszcze godzinę w nadmiarze, bo nie przestawiłam zegarków :D

spongo
25-10-2009, 11:27
Idę dziś na 13 czasu nowego :P Wyspaliśmy się? Ja po 11 godzinach dowiedziałam się, że mam jeszcze godzinę w nadmiarze, bo nie przestawiłam zegarków :D

Tak przy okazji przypominam, o zmianie czasu w aparatach :)

enigmaart
25-10-2009, 11:55

A to Śpioch ;)
Ja nie potrafię długo spać, przez co cierpią wszyscy dookoła - na wakacjach to już szczególnie, kiedy to od 6 lub 7 namawiam do napawania się cudownością świata :)

Zróbcie piękne zdjęcia i skrobnijcie po wszystkim, co w nikusiowej trawie dziś piszczało :)

narvf
25-10-2009, 19:30
Byłem i ja :) Ale jako, że nikogo nie znam i nieśmiały jestem to wolałem sobie sam połazić. Można było sobie postrzelać fotki różnymi aparatami. Dla mnie akurat niektóre były zbyt skomplikowane w obsłudze :\ Ale fotkę z D3X mam. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko jeśli wkleję.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/10/DSC_9154-1.jpg
źródło (http://lh5.ggpht.com/_OABWHhW1Om0/SuR0gGuMgzI/AAAAAAAAA6w/gmL-e_uGiOI/s912/DSC_9154.jpg)

lukrobax
25-10-2009, 21:27
O! Pani przy Audi się dziś zmieniła! Tamta z odmrożeniami pewnie dziś się leczy;)

credka
25-10-2009, 21:45
Fidel i asystentka do podpalania cygaro :P

źródło (http://i307.photobucket.com/albums/nn297/credka7/01sm-2.jpg)

enigmaart
25-10-2009, 21:48
eeej - no piękna ta asystentka!
No Credeczko! Widzę że dzisiaj się działo :)

credka
25-10-2009, 22:00
ech, było na prawdę świetnie! Fidel ma tysiące pomysłów na foty, ustawiał sceny i mówił fotografom co mają robić :D Szkoda, że nie mam skanera - mamy z Fidelkiem świetne foto na Kubie :D

enigmaart
25-10-2009, 22:15
ach ten Fidel ;)
a jak spacerek? byłaś?

maclat
25-10-2009, 22:20
To prawda, El Comandante był bardzo kontaktową osobą ;) Ale pomysł z cygarem był tylko i wyłącznie credki, natomiast dziś mieliśmy szczęście, że Fidel miał je przy sobie. Biorąc pod uwagę zaaranżowanie sceny przez oboje modeli na zdjęciu, wciśnięcie spustu migawki chyba nie czyni ze mnie jego autora :P

Krótko podsumowując imprezę: całkiem miło było, na pewno z mniejszym rozmachem niż w Łodzi, ale pozytywnie oceniam. Niezwykłym w porównianiu do imprezy na ziemii obiecanej, była obecność Canona i Nikona. Ci dwaj giganci nie zaszczycają nas swoją obecnością w Łodzi już od kilku lat. Czemu...?

Last but not least - podziękowania dla Wojtka za zorganizowanie zaproszeń :)
źródło (http://www.pinchapasion.net/eltablon/Smileys/classic/claps.gif)

Acha, moja fotka konkursowa:

źródło (http://img248.imageshack.us/img248/9047/dsc5617.jpg)

credka
25-10-2009, 22:33
Last but not least - podziękowania dla Wojtka za zorganizowanie zaproszeń :)
źródło (http://www.pinchapasion.net/eltablon/Smileys/classic/claps.gif)
dołączam się, dzięki Ci Wojtku! :)

BTW, ciekawa jestem zdjęć pozostałych konkursowiczów i wrażeń obecnych na targach... Nikoniarze, śmiało! :)

mini21
25-10-2009, 23:39
Ja również bardzo dziękuje Wojtkowi!
Wielkie dzięki!

cezarycezary
25-10-2009, 23:42
BTW, ciekawa jestem zdjęć pozostałych konkursowiczów
To jakiś konkurs był :mrgreen:?!

credka
26-10-2009, 00:16
dawaj fotę, zrobimy swój własny konkurs! :D Swoją drogą, troszkę się zdziwiłam :D ... jak podchodziłam do Castro zrobić skromny portrecik, wokół nie było nikogo zainteresowanego... po chwili, odwróciłam się przodem do ... niezłej publiki celującej w nas swoimi wypasionymi szkłami :D

spongo
26-10-2009, 00:53
Takie tam:
1.

źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=o80cdgh0krktyhss7c1n.jpg)
2.

źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=fqizq81ghaljun1ovhmf.jpg)
3.

źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=qvmj7gpk0616dysuktrm.jpg)

pinokio
26-10-2009, 01:03
Widzę. że Fidel ciszył się największym zainteresowaiem naszych forumowiczów :D

credka
26-10-2009, 10:32
Panie policjantki chyba też nie mogły narzekać, w każdym razie Maclat był nimi bardziej zainteresowany :D

Tomek96
26-10-2009, 11:26
Byłem i ja, poznałem kilka osób z Forum Nikona. Mogłem testować aparaty i skorzystać z drukarek Epsona. Było bardzo fajnie.

1

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=w26v00tg0fe3ntxokn1.jpg)

2

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=va00m74z3mw8xnxwxz2k.jpg)

cezarycezary
26-10-2009, 11:37
dawaj fotę, zrobimy swój własny konkurs! :D
A czy może być "prawie jak Fidel" :mrgreen: ?!:

źródło (http://img229.imageshack.us/img229/2177/targi.jpg)
;)

Swoją drogą, troszkę się zdziwiłam :D ... jak podchodziłam do Castro zrobić skromny portrecik, wokół nie było nikogo zainteresowanego... po chwili, odwróciłam się przodem do ... niezłej publiki celującej w nas swoimi wypasionymi szkłami
Standard, wczoraj dwa razy zaliczyłem identyczną sytuację ;)

Wojteksw
26-10-2009, 12:04
Widzę, że bardzo ładnie się bawiliście. Dodaję i ja 2 fotki.

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=osmfjk7ovg8w2u6skokj.jpg)

źródło (http://www.iv.pl/viewer.php?file=49nhacftg7en170zhht8.jpg)

enigmaart
26-10-2009, 12:47
Byłem i ja, poznałem kilka osób z Forum Nikona. Mogłem testować aparaty i skorzystać z drukarek Epsona. Było bardzo fajnie.

Miło było Ciebie poznać :)
Fantastycznie, że w naszym gronie są również tak młodzi pasjonaci fotografii - i tak trzymać! :)

Skibek
26-10-2009, 13:54
Jatesz jatesz byłem. Jak wrócę do nory to wrzucę kilka zdjęć Fidelca, Czaka, Lorenowej i innych policzalnych i niepoliczalnych.

maclat
26-10-2009, 14:35
A czy może być "prawie jak Fidel" :mrgreen: ?!:

Może jak brodę zapuszczę to się bardziej upodobnię ;)

A propos Czaka:

źródło (http://img2.imageshack.us/img2/4657/dsc5510.jpg)

tomko
26-10-2009, 16:08
Jatesz jatesz byłem.

Widziałem Cie :)

A ten Fidel... to całkiem wesoły facet jak na dyktatora ;)

Skibek
26-10-2009, 16:13
Widziałem Cie :)
Tuaaa! To było mnie krzyknąć! Że z Nikon, że forum... Jech... Może w Łodzi się spotkamy ;)

credka
26-10-2009, 16:28
Następnym razem proponuję zbiórkę całego forum pod Nikonem :) Muszę nadrobić zaległości w poznawaniu forumowiczów.

spongo
26-10-2009, 17:13
... Muszę nadrobić zaległości w poznawaniu forumowiczów.
Proponuję nadrobić zaległości na jakimś plenerze. :) W końcu za oknami "piękna polska złota jesień" ;)

enigmaart
26-10-2009, 17:42
6 grudnia organizujemy (mój Wstręciuchowaty olympusowy Wspólnik, ja i mam nadzieję cała rzesza przyjaciół) :) landroverowo -fotograficzny spend - taki terenowy przejazd autkami z dzieciaczkami z domów dziecka.
Na koniec przewidujemy wielgachne ognicho.
Akcję nazwaliśmy "pasjonaci życia".
Z powstałych na tejże akcji zdjęć, stworzymy kalendarz, który dzięki sponsorom wydrukujemy i przekażemy dla Jurka Owsiaka na finał WOŚP.
Jeszcze będę się w tym temacie odzywać i mam nadzieję, że nie zabraknie chętnych do wspólnego spędzenia czasu w nieco wariacki sposób :)

tomko
26-10-2009, 17:54
Tuaaa! To było mnie krzyknąć! Że z Nikon, że forum... Jech... Może w Łodzi się spotkamy ;)

Bo to było tak na szybko. czas mnie naglił. A akurat rozmawiałeś z gościem przy stoisku ze starym sprzętem fotograficznym. Następnym razem nie odpuszczę...pozdrawiam ;)

credka
26-10-2009, 18:45
Enigmaart, a te autka to ludziom prezentujecie na mikołaja? Przydałoby się własne kółko... :D
Ognisko w grudniu to świetna sprawa, kiełbaska w zimowej atmosferze - rarytas.
Spongo, w jakim kraju macie tą "piękną polską złotą"? :D

Skibek
26-10-2009, 18:57
Bo to było tak na szybko. czas mnie naglił. A akurat rozmawiałeś z gościem przy stoisku ze starym sprzętem fotograficznym. Następnym razem nie odpuszczę...pozdrawiam ;)
Hjehje, a to pamiętam kiedy ;)
Pytałem gdzie można kupić stare kasety z taśmą filmową 8mm do radzieckiego Quarz'a, no i gdzie to potem wywołać.
Następnym razem krzyknij: "Skibek, Ty zbóju!" a nie omieszkam mimochodem się odwrócić z animuszem ;)

spongo
26-10-2009, 19:35
...
Spongo, w jakim kraju macie tą "piękną polską złotą"? :D
Jak to w jakim ?! W NASZYM... Wyjrzyj za okno, jak nie widzisz to WB przestaw na "SŁONECZNY DZIEŃ" ;)

credka
26-10-2009, 23:34
Fakt, ostatnio tylko w ciemni siedzę :D a i okien dawno nie myłam :P

Keek
27-10-2009, 00:01
Wow. Masz ciemnie? Wlasna? Prawdziwa? Nie laznienkowa taka?

enigmaart
27-10-2009, 00:07
uff - a wszyscy od dawna mi powtarzają, że jestem nienormalna a już na pewno satanistka, bo wciąż mam zasłonięte okna.
Jak miło, że nie ja jedna :p

credka
27-10-2009, 00:09
Enigmaart, ja się już boję wychodzić na zewnątrz, żeby porażenia nie dostać :D
Ostatnio jednak pozwoliłam sobie na całkiem przyjemny poranny spacerek... ok. 9:00 rano, Łazienki...

źródło (http://i307.photobucket.com/albums/nn297/credka7/mist01sm.jpg)

A ciemnia cyfrowa, tylko i wyłącznie... jakoś trzeba sobie radzić z dużym oknem ;)

enigmaart
27-10-2009, 00:12
A Ty niedobra! i znowu moje ulubione mroczne klimaty..

Ładnie masz w tej łazience, zielono tak ;P

Keek
27-10-2009, 00:22
A ciemnia cyfrowa

Ech... Bo ja wciaz szukam wspolnika.

spongo
27-10-2009, 00:23
Ostatnio jednak pozwoliłam sobie na całkiem przyjemny poranny spacerek... ok. 9:00 rano, Łazienki...

No i ja tu na zdjęciu widzę PIĘKNĄ ZŁOTĄ POLSKĄ JESIEŃ, a jeżeli to co widzę to nie to znaczy się, że coś mi do kawy dodali ;)

enigmaart
27-10-2009, 00:38
w temacie mrocznej jesieni ;) - kawałek spacerku praskiego oczami enigmy :)

źródło (http://img16.imageshack.us/img16/3741/eni9011y.jpg)

credka
27-10-2009, 09:23
Eni, mocne! świetne ujęcie, a obróbka fajnie podkreśla charakter :) Pokazałaś to z siłą...