PDA

Zobacz pełną wersję : plenerek ślubny Kraśnik

cerbery
07-09-2009, 11:01
Tylko dwa narazie na szybko bo zanim wezmę sie za rawy z tego pleneru to jeszcze jeden lub dwa inne śluby muszę przemielic - w każdym razie proszę o ocenę, krytykę i ewentualnie dobre rady...
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/9879/dsc3435nanf.jpg)
2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img156.imageshack.us/img156/1359/dsc3488nf.jpg)

darkiz
07-09-2009, 11:05
Bardzo fajne ujęcia, chętnie obejrzałbym pozostałe....

ikr
07-09-2009, 11:25
Mnie się nie podoba:
na 1 - poza młodej
na 2 - ładne światełko i fajna chwila zepsuta -mz - nieuzasadnionym krzywym kadrem

cerbery
07-09-2009, 11:36
Mnie się nie podoba:
na 1 - poza młodej
na 2 - ładne światełko i fajna chwila zepsuta -mz - nieuzasadnionym krzywym kadrem

poza młodej to jest właśnie to co wg mnie jest najfajniejsze na tym zdjęciu , a proste kadry też mam ale właśnie krzywy bardziej mi się podoba, i niech ktoś gdzieś napisze jakie uzasadnienia są potrzebne do krzywych bo jak dla mnie to po prostu zdjęcie wygląda mniej zwyczajnie jak nie jest na prosto...

lechb
07-09-2009, 12:20
Krzywe kadry nie mają uzasadnienia, po prostu teraz taka moda. Jak to z moda w końcu przeminie, a za 10 lat ktoś spyta "A fotograf to dużo pił?"

P.S. Ale niestety trzeba się przystosować i robić tak jak się ludzom podoba, bo za to nam płaca ;)

JSB
07-09-2009, 12:23
na 1 wywal ten kawałek drzewa po lewej stronie horyzontu zdjęcia zyska na czystości

superkomornik
07-09-2009, 12:27
A mi nie do końca podchodzi poza na 1. :)
I wolałbym prosty kadr na 2., najlepiej w miare wąsko- okno i młodzi, bez ścian.

ikr
07-09-2009, 12:58
poza młodej to jest właśnie to co wg mnie jest najfajniejsze na tym zdjęciu , a proste kadry też mam ale właśnie krzywy bardziej mi się podoba, i niech ktoś gdzieś napisze jakie uzasadnienia są potrzebne do krzywych bo jak dla mnie to po prostu zdjęcie wygląda mniej zwyczajnie jak nie jest na prosto...

"uzasadnienie kompozycyjne" miałam na myśli :)

cerbery
07-09-2009, 14:23
OK - dziękuję wszystkim

egoiste
07-09-2009, 15:35
autorze jedynka to zdecydowany kosz
moze Ci sie ono bardzo podobac ale poza na tym zdjeciu jest tragiczna ....
nie ma tu nic subtelnego i kobiecego , jest po prostu w zlym smaku IMHO

cerbery
07-09-2009, 16:32

zapomniałeś napisac "moim zdaniem"...

ikr
07-09-2009, 17:56
zapomniałeś napisac "moim zdaniem"...

Przeciez napisal, sam zacytowales. trudno, zeby wypowiadal sie w imieniu swojej cioci.
Kolego cerbery - po co prosisz o ocene i krytyke, kiedy sam nie wiesz, co z nimi zrobic?

maf16
07-09-2009, 18:36

Dołączam - to nie tego typu zdjęcia... Moim zdaniem ta poza jest tu kompletnie chybiona. Jest wręcz obsceniczna. Brrr.

manfred
07-09-2009, 19:58
Jedynka no zaraz kosz e tam a od czego fotoszop.

egoiste
07-09-2009, 22:10
cerbery przepraszam napisalem z angielskiego IMHO w skrocie oznacza cyt " moim skromnym zdaniem " in my humble opinion

cerbery
07-09-2009, 23:22
cerbery przepraszam napisalem z angielskiego IMHO w skrocie oznacza cyt " moim skromnym zdaniem " in my humble opinion

a to ja niedouczony przepraszam ...
a co do innych komentarzy: ikr - co to jakaś nagonka ma być na mnie? przecież wiem że nie ciocia kazała tak napisać panu egoiste, po prostu można było trochę subtelniej z tą krytyką. A że sam o krytykę poprosiłem to nie znaczy, że uznam ją za świętą i schowam się do butów - to odnośnie tego że nie wiem co z nią zrobić. A co do tego że poza jest obsceniczna (jakby conajmniej było widać że panna młoda jest bez majtek) ja uznałem, że jest powiedzmy "niepokorna", starając się uciec od stereotypów gdzie Młodzi wychylają się zza drzewek lub stoją przytuleni, otoczeni miłosną aurą (chociaż oczywiście takie zdjęcia też można u mnie znaleźć) . To tyle tak w samoobronie.
I jeszcze raz wszystkim dziękuję za wyrażenie własnego zdania.

lewAp7
08-09-2009, 09:56
Krytyka egoiste była całkiem rzeczowa i trafna, moim zdaniem... może napisz jakiej "subtelności" w krytyce się spodziewasz: będzie łatwiej oceniać Twe zdjęcia w przyszłości.

Ja także uważam, że 1 fotka jest nieudana: rozwarcie nóg nie pasuje do całości tego zdjęcia, do pozy i mimiki PM... Rozwarcie nóg nie czyni niepokornym - tutaj, w każdym razie, tak nie wyszło... Wyszło bardzo sztucznie, "na siłę".

2 daje radę.