Zobacz pełną wersję : plenerek ślubny Kraśnik
Tylko dwa narazie na szybko bo zanim wezmę sie za rawy z tego pleneru to jeszcze jeden lub dwa inne śluby muszę przemielic - w każdym razie proszę o ocenę, krytykę i ewentualnie dobre rady...
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img5.imageshack.us/img5/9879/dsc3435nanf.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img156.imageshack.us/img156/1359/dsc3488nf.jpg)
Bardzo fajne ujęcia, chętnie obejrzałbym pozostałe....
Mnie się nie podoba:
na 1 - poza młodej
na 2 - ładne światełko i fajna chwila zepsuta -mz - nieuzasadnionym krzywym kadrem
Mnie się nie podoba:
na 1 - poza młodej
na 2 - ładne światełko i fajna chwila zepsuta -mz - nieuzasadnionym krzywym kadrem
poza młodej to jest właśnie to co wg mnie jest najfajniejsze na tym zdjęciu , a proste kadry też mam ale właśnie krzywy bardziej mi się podoba, i niech ktoś gdzieś napisze jakie uzasadnienia są potrzebne do krzywych bo jak dla mnie to po prostu zdjęcie wygląda mniej zwyczajnie jak nie jest na prosto...
Krzywe kadry nie mają uzasadnienia, po prostu teraz taka moda. Jak to z moda w końcu przeminie, a za 10 lat ktoś spyta "A fotograf to dużo pił?"
P.S. Ale niestety trzeba się przystosować i robić tak jak się ludzom podoba, bo za to nam płaca ;)
na 1 wywal ten kawałek drzewa po lewej stronie horyzontu zdjęcia zyska na czystości
superkomornik
07-09-2009, 12:27
A mi nie do końca podchodzi poza na 1. :)
I wolałbym prosty kadr na 2., najlepiej w miare wąsko- okno i młodzi, bez ścian.
poza młodej to jest właśnie to co wg mnie jest najfajniejsze na tym zdjęciu , a proste kadry też mam ale właśnie krzywy bardziej mi się podoba, i niech ktoś gdzieś napisze jakie uzasadnienia są potrzebne do krzywych bo jak dla mnie to po prostu zdjęcie wygląda mniej zwyczajnie jak nie jest na prosto...
"uzasadnienie kompozycyjne" miałam na myśli :)
autorze jedynka to zdecydowany kosz
moze Ci sie ono bardzo podobac ale poza na tym zdjeciu jest tragiczna ....
nie ma tu nic subtelnego i kobiecego , jest po prostu w zlym smaku IMHO
zapomniałeś napisac "moim zdaniem"...
zapomniałeś napisac "moim zdaniem"...
Przeciez napisal, sam zacytowales. trudno, zeby wypowiadal sie w imieniu swojej cioci.
Kolego cerbery - po co prosisz o ocene i krytyke, kiedy sam nie wiesz, co z nimi zrobic?
Dołączam - to nie tego typu zdjęcia... Moim zdaniem ta poza jest tu kompletnie chybiona. Jest wręcz obsceniczna. Brrr.
Jedynka no zaraz kosz e tam a od czego fotoszop.
cerbery przepraszam napisalem z angielskiego IMHO w skrocie oznacza cyt " moim skromnym zdaniem " in my humble opinion
cerbery przepraszam napisalem z angielskiego IMHO w skrocie oznacza cyt " moim skromnym zdaniem " in my humble opinion
a to ja niedouczony przepraszam ...
a co do innych komentarzy: ikr - co to jakaś nagonka ma być na mnie? przecież wiem że nie ciocia kazała tak napisać panu egoiste, po prostu można było trochę subtelniej z tą krytyką. A że sam o krytykę poprosiłem to nie znaczy, że uznam ją za świętą i schowam się do butów - to odnośnie tego że nie wiem co z nią zrobić. A co do tego że poza jest obsceniczna (jakby conajmniej było widać że panna młoda jest bez majtek) ja uznałem, że jest powiedzmy "niepokorna", starając się uciec od stereotypów gdzie Młodzi wychylają się zza drzewek lub stoją przytuleni, otoczeni miłosną aurą (chociaż oczywiście takie zdjęcia też można u mnie znaleźć) . To tyle tak w samoobronie.
I jeszcze raz wszystkim dziękuję za wyrażenie własnego zdania.
Krytyka egoiste była całkiem rzeczowa i trafna, moim zdaniem... może napisz jakiej "subtelności" w krytyce się spodziewasz: będzie łatwiej oceniać Twe zdjęcia w przyszłości.
Ja także uważam, że 1 fotka jest nieudana: rozwarcie nóg nie pasuje do całości tego zdjęcia, do pozy i mimiki PM... Rozwarcie nóg nie czyni niepokornym - tutaj, w każdym razie, tak nie wyszło... Wyszło bardzo sztucznie, "na siłę".
2 daje radę.