Zobacz pełną wersję : Telekonwerter i obiektywy Sigma
Witam,
Mam pytanie jaki najlepszy zakupić telekonwerter do Nikona D90 i obiektywów Sigmy.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Witam,
Mam pytanie jaki najlepszy zakupić telekonwerter do Nikona D90 i obiektywów Sigmy.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Konkretnie do jakich obiektywów?
Do Sigmy na pewno tylko TC Sigmy.
Do Sigmy na pewno tylko TC Sigmy.
Nie do końca. 300-800 z TC1.4 Sigmy nie przenosi mi AF a z kenko pro tak, choć jakość fotek z tego połączenia jest więcej niż kiepska
Nie do końca. 300-800 z TC1.4 Sigmy nie przenosi mi AF a z kenko pro tak, choć jakość fotek z tego połączenia jest więcej niż kiepska
No to masz lufę, gratuluję :)
Ciekawy jestem czy AF z Kenko TC1.4 nie wariuje Ci, bo w krótszych tele Sigmy z Kenko AF skacze wokół punktu ostrości, ale ustawić w punkt nie potrafi.
No to masz lufę, gratuluję :)
Ciekawy jestem czy AF z Kenko TC1.4 nie wariuje Ci, bo w krótszych tele Sigmy z Kenko AF skacze wokół punktu ostrości, ale ustawić w punkt nie potrafi.
Z tym sobie radzi bez problemu ( oczywiście wszystko na statywie ).
Do obiektywów 17-70mm i 18-200 oraz 70-300 do tych obiektywów ale i taki który by się przydał w przyszłości.
A i jeszcze dodatkowe pytanie na stronie producenta napisane jest że telekonwerter współpracuje tylko z obiektywami typu APO jak to wygląda w praktyce????
A i jeszcze dodatkowe pytanie na stronie producenta napisane jest że telekonwerter współpracuje tylko z obiektywami typu APO jak to wygląda w praktyce????
Konwertery sigmy pracują tylko z obiektywami APO w sensie AF, inaczej pozostaje ręczne ostrzenie.
Ok Rozumiem to teraz jeszcze następne pytanie czy obiektyw 17-70 Macro Sigmy jest obiektywem APO czy nie ??????
woytec60
10-09-2009, 18:30
Nie.