PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D70s-totalnie sie zawiesił!!--pomocy!!

wizard
07-10-2006, 20:45
Witam serdecznie..Mam pewien problem z moim Nikonem. Po właczeniu aparatu na "Panelu kontrolnym" widnieje tylko ikonka z trybem pojedynczego fotografowania czyli cos takiego "[s]". Pozatym nic wiecej.Aparat ustawia ostrosc i wykonuje zdjecie,a na LCD pokazuje sie zrobiona fotka. Wszytko niby ok!!. Ale za cholere nie moge wejsc ani w MENU ani w podglad zdjec, nie moge na manualnych ustawieniach zmieniac wszelkich ustawien.Poprostu totalna blokada przycisków.. Czy ja włączyłem jakąs ukryta blokadę? Nic mi o takim czymś nie wiadomo..Albo się zawiesł? Co zrobićz tym problemem?

pdzran
07-10-2006, 21:22
Pisze z tego co widzialem na www i zaslyszalem.
W takiej kolejnosci.
Reset dwoma przyciskami , jak nie pomoze , to reset malutkim przyciskiem na spodzie body (w przypadku D50 tam jest) lub jesli to nie pomoze to ewentualnie wyjecie baterii na dluzszy czas.

KECIF
07-10-2006, 21:25
A przypadkiem nie miga Ci zielona dioda (ta od sygnalizacji zapisu na karcie),
bo to jest jakiś znany problem tego body - przeszukaj forum.

wizard
07-10-2006, 22:22
Nie..z zapisem na karte wszystko jest ok.tylko zblokowane przyciski!!

KECIF
07-10-2006, 22:30
Nie..z zapisem na karte wszystko jest ok.tylko zblokowane przyciski!!
A wyjęcie baterii nie pomaga ??

wizard
07-10-2006, 22:37
Tylko ta opcja mi została..ale poczekam do jutra..moze tak długi czas cos pomoże!! Tylko nie mam pojecia gdzie w D70s jest bateria wspomagajaca..ta od zegara..Niby ja tez trzeba wyjąć!!

KECIF
07-10-2006, 23:03
Tylko ta opcja mi została..ale poczekam do jutra..moze tak długi czas cos pomoże!! Tylko nie mam pojecia gdzie w D70s jest bateria wspomagajaca..ta od zegara..Niby ja tez trzeba wyjąć!!

Ja bym wyjął tylko akumulator a wcześniej zresetował ustawienia do fabrycznych (te dwa zielone)

wizard
07-10-2006, 23:09
OK..zrobie tak..Dzieki wielkie!!

Zink
08-10-2006, 16:28
Tej baterii nie da się wyjąć. Jest wbudowana na stałe i doładowuje się z baterii głównej. W instrukcji jest napisane ile czasu podtrzymuje zegar bez ładowania, jeśli koniecznie chcesz ją rozładować, to możesz wyjąć baterię główną na taki właśnie czas.