PDA

Zobacz pełną wersję : Plener z belami słomy w tle

wuqa
04-09-2009, 08:46
Czy ktoś może robił lub widział sensowne zdjecia plenerowe /ślubne/ z belami słomy. Nie ukrywam, że szukam jakichś inspiracji - bo co druga para sugeruje, że może plenerek na ściernisku, "...tam są takie fajne bele..." A ja, niestety nie potrafię tego jakoś sensownie ugryźć. Nie czuję "fajności" tych bel z parą młodą w roli głównej. Nie chcę sprowadzać zdjęcia do "ładna para, na tle ładnego pola", bo to będzie to samo co ...na tle kamieniołomu, na tle fabryki, na tle jakimkolwiek...
Podsunie ktoś jakiś pomysł lub link?

driftmen
04-09-2009, 09:06
Widziałem u arturajb dwa takie zdjęcia.

http://arturjb.blogspot.com/

maroo_s
04-09-2009, 10:15
Widziałem taką sesję w albumie u znajomych. Tyle, że różniła się od tej arturajb. Było bardziej na luzie. Pan młody na bosaka w rozpiętej koszuli siedział na beli, wyglądał trochę jak pan młody a trochę jak żniwiarz ;). Poza tym udane zdjęcia "w ruchu". Przekrzywione kadry i okrągłe bele wraz z ujęciami w biegu, w podskoku itd, dały bardzo fajny efekt.
Moim zdaniem jeśli państwo młodzi wybierają się na sesję na ściernisku to przede wszystkim musi być trochę mniej "urzędowo", bez krawata i lakierków, więc oni muszą chcieć się wyluzować.

prz3mo
04-09-2009, 13:44
A ja na miejsca autora właśnie nie oglądałbym żadnych zdjęc tego typu. Dlatego, że generalnie temat siana i par młodych jest moooocno oklepany i jeśli już coś takiego robić to jakoś "inaczej". A nie kopiować te same, nudne i pospolite pozy, wyskoki młodego na tle bel ze słomą etc... :)

Tomek Konopka
04-09-2009, 16:47
jak poczekasz to ja robiłem taki plener we wtorek ale jeszcze się do obrabiania nie zabrałem, musze skończyć wcześniejsze zlecenie.

verus
04-09-2009, 16:58
Bartosz Jastal miał takie zdjęcia ale niewiem czy są jeszcze na stronie...

para_wodna
19-09-2009, 23:53
Ale snopki w tle są bardzo inspirujące.
Potraktuj sesję na polu jak w każdym innym miejscu.
Ustaw parę młoda obok snopka, na snopku. Jeśli są tak bardzo zachwyceni taką sceneria to pewni sami będą jakieś ustawienia wymyslali. Daj im pole do manewru, a nuż wyjdzie z tego coś niezapomninego, czym będziesz się chciał nam tutaj pochwalić ;)