PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pomost Zdzisio II

GUINNESSts
02-09-2009, 21:49
Obiecane inne moje spojrzenie na kadr z poprzedniego postu.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/50ur0eqsmk98ahj8o1oo.jpg)

grudzinsky
02-09-2009, 22:11
tu z niebem sobie lepiej poradziles. kompozycyjnie tez bdb!
widac jednak niedociagniecia w obrobce, ale to przychodzi z czasem i wieloma obrabianymi zdjeciami ;) pojawia sie poswiata nad drzewami w centrum kadru ;)

Proac150
02-09-2009, 22:17
Bez czepiania się, jest dobrze

GUINNESSts
02-09-2009, 22:22
tu z niebem sobie lepiej poradziles. kompozycyjnie tez bdb!
widac jednak niedociagniecia w obrobce, ale to przychodzi z czasem i wieloma obrabianymi zdjeciami ;) pojawia sie poswiata nad drzewami w centrum kadru ;)

Wlasnie nad kadrem staralem sie tutaj skupic najbardziej. Obrobką rzecz jasna tez. I tak nie mrugaj, tylko krzycz!!!
A zreszta w przyszlosci wine za bledy i tak zrzuce na Twojego tutka;););)

Marcin T
02-09-2009, 22:24
O, i tu bardziej mi się podoba. Tylko po co oni ten żółty kabel tam dali? Chrzani kompozycję ;)

GUINNESSts
02-09-2009, 22:35
O, i tu bardziej mi się podoba. Tylko po co oni ten żółty kabel tam dali? Chrzani kompozycję ;)

To do ladowarki mojej D40-ki. Naswietlanie troche trwalo. Chyba nie sugerujesz aby to usunac? W tym przypadku najbardziej interesuje mnie kadr. Na razie mysle, ze oki. I troche mam obiekcje do ciemnego nieba.

borregaard
02-09-2009, 23:06
Tu jest OK,szkoda tej "wygłaskanej" wody....:mrgreen:.
Poświata nad drzewami nie jest,raczej,wynikiem obróbki,a bardziej zachodu słoneczka.

Greg77
02-09-2009, 23:40
Jedyne co mi przeszkadza w twoich zdjeciach to plytka glebia ostrosci.....w krajobrazie to raczej milo popatrzec na wyrazne tlo.....
Zdjecie bardzo fajne tyle ze niebo za ciemne jak dla mnie.....te chmury!

grudzinsky
02-09-2009, 23:53
Jedyne co mi przeszkadza w twoich zdjeciach to plytka glebia ostrosci.....w krajobrazie to raczej milo popatrzec na wyrazne tlo.....

sprawdzilem exif'a. za mydlo w tle tu bym obwinial szklo. jesli sie nie myle jest to 18-55mm. przymkniete do f/22 nic dobrego nie da :( niestety tego szkla bym nie przymykal do takich wartosci. f/11 to max

Greg77
02-09-2009, 23:56
sprawdzilem exif'a. za mydlo w tle tu bym obwinial szklo. jesli sie nie myle jest to 18-55mm. przymkniete do f/22 nic dobrego nie da :( niestety tego szkla bym nie przymykal do takich wartosci. f/11 to max

Oj to fakt.....18-55 klepalem jakis czas....f8-11 jest wzglednie!

woda
03-09-2009, 00:59
bardzo ladny kadr. bardzo. Sprawdzales jak byloby gdyby sprobowac troche rozjasnic cien na brzegu pomostu? Ale tak tez jest bardzo fajnie.

Sebastianito
03-09-2009, 01:06
I to wyszło bardzo bajernie! nie będę się rozpisywał bo już późno ale zajrzę jeszcze nie raz.

Marcin T
03-09-2009, 06:20
Chyba nie sugerujesz aby to usunac?
Nie potwierdzam, nie zaprzeczam :mrgreen:

harb
03-09-2009, 08:31
Oj to fakt.....18-55 klepalem jakis czas....f8-11 jest wzglednie!

to jest Tomku to co podpowiadałem Ci ostatnio - pierwsze co trzeba zrobić to kupic dobre szkło na filtry przyjdzie czas :-D

GUINNESSts
03-09-2009, 12:04

No tak. Dol mial byc tylko na f/22 a pozostale nie. Zapomnialem. (pozostale bo dla treningu zlozylem to z trzech)
Myslalem tez, ze przy dluzszym naswietlaniu wiecej zarejestruje sie w cieniach.

bardzo ladny kadr. bardzo. Sprawdzales jak byloby gdyby sprobowac troche rozjasnic cien na brzegu pomostu? Ale tak tez jest bardzo fajnie.
Probowalem, ale wychodzily juz cuda.

Tu jest OK,szkoda tej "wygłaskanej" wody....:mrgreen:.
Poświata nad drzewami nie jest,raczej,wynikiem obróbki,a bardziej zachodu słoneczka.

Borregard ma tutaj racje jesli chodzi o centrum hotyzontu. Polaczylem gradientem i nic nie mazalem. Boki natomiast spartolilem pedzelkiem historii chcac rozjasnic nieco gory i drzewa.

to jest Tomku to co podpowiadałem Ci ostatnio - pierwsze co trzeba zrobić to kupic dobre szkło na filtry przyjdzie czas :-D

No tak. Ty jeszcze nic nie wiesz a ja juz zaplanowalem, ze jak bedziesz wracal do domu to zapomnisz szkla. Myslalem tez o aparacie, ale pozostanmy na razie przy szkle;););)
Dziekuje Wam bardzo! To bylo pouczajace:)

Greg77
03-09-2009, 14:53
No tak. Ty jeszcze nic nie wiesz a ja juz zaplanowalem, ze jak bedziesz wracal do domu to zapomnisz szkla. Myslalem tez o aparacie, ale pozostanmy na razie przy szkle;););)
Dziekuje Wam bardzo! To bylo pouczajace:)

Hehe normalnie chce goscia przegonic:D

Rial
03-09-2009, 15:05
Ma w sobie coś to zdjęcie :) jestem na tak