PDA

Zobacz pełną wersję : Problem - Nikon d100

zyzko
01-09-2009, 21:27
Witam. Podczas aktualizacji softu Nikon D100 rozładowała się bateria w aparacie. Włożyłem szybko drugą. Lecz wyświetlacz jak i Guziki przy wyświetlaczu oraz karta pamięci nie działa co mam teraz zrobić. Jak można wykonać Reset Soft-u. Proszę o szybką pomoc
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Jacek_Z
01-09-2009, 22:29
Oj, to może być spory problem. W instrukcji każdego body piszą, że bateria powinna być w pełni naładowana. Nowsze body mają zabezpieczenie i gdy bateria jest słaba, a się chce zmienić oprogramowanie, to dostaje się odpowiedni komunikat o zbyt słabej baterii by wykonać te operację.
Obawiam się, że czeka cię wizyta w serwisie.

zyzko
01-09-2009, 23:03
A droga moze byc taka wizyta w serwisie ?

i mam jeszcze jedno pytanko ile kosztuje wyczyszczenie matrycy ?

soko
01-09-2009, 23:07
kolego :) spojrz sobie post o naciąganiu serwisu w Warszawie ... jesteś z warszawy to masz bliżej by ich gonić... bo zeby sie dodzwonic czasem cały dzień i 30 prób połączenia na godzine nie wystarcza

zyzko
01-09-2009, 23:11
soko. Tak chcialem orientacyjnie chcialem wiedziec bo dzwonic nie dzwonilem dopiero jutro bede probowal. bo to sie stalo godzine temu

soko
01-09-2009, 23:46
oki, nie no przepraszam konkretnie Ci nie odpowiem, bo nie mam pojecia, wiem jednak że serwis do tanich w europie nie należy, i do szybko działających rownież nie...

zyzko
02-09-2009, 17:33
A może miał ktoś podobny problem. I jak to się skończyło bo zależy mi na tej puszce :(

Szuwar
02-09-2009, 18:50
Spróbuj skontaktować się z dwoma użytkownikami:

krzysztof jot - zna tę puszkę jak mało kto

lub

gregoire7 - on też wie na temat D100 bardzo dużo.

krzysztof jot
02-09-2009, 23:16
Spróbuj skontaktować się z dwoma użytkownikami:

krzysztof jot - zna tę puszkę jak mało kto

no tak - ale w PM kolega opisa l inaczej ten problem - że aparat padł podczas odłączania od peceta - co wyglada na zwarcie albo zawieszenie ( ponoc podczas zgrywania zdjec).
Generalnie - tak czy tak - tu już tylko serwic co przy cenach D100 raczej opłacalnym nie bedzie... chyba że zrobić reser i zobaczyc czy wstanie . Jest tam w D100 chyba taki "dynks" do resetu - w nastepnych puszkach juz nie ma takiej mozliwości, a w D100 o ile pamietam jest.