Zobacz pełną wersję : Problem - Nikon d100
Witam. Podczas aktualizacji softu Nikon D100 rozładowała się bateria w aparacie. Włożyłem szybko drugą. Lecz wyświetlacz jak i Guziki przy wyświetlaczu oraz karta pamięci nie działa co mam teraz zrobić. Jak można wykonać Reset Soft-u. Proszę o szybką pomoc
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Oj, to może być spory problem. W instrukcji każdego body piszą, że bateria powinna być w pełni naładowana. Nowsze body mają zabezpieczenie i gdy bateria jest słaba, a się chce zmienić oprogramowanie, to dostaje się odpowiedni komunikat o zbyt słabej baterii by wykonać te operację.
Obawiam się, że czeka cię wizyta w serwisie.
A droga moze byc taka wizyta w serwisie ?
i mam jeszcze jedno pytanko ile kosztuje wyczyszczenie matrycy ?
kolego :) spojrz sobie post o naciąganiu serwisu w Warszawie ... jesteś z warszawy to masz bliżej by ich gonić... bo zeby sie dodzwonic czasem cały dzień i 30 prób połączenia na godzine nie wystarcza
soko. Tak chcialem orientacyjnie chcialem wiedziec bo dzwonic nie dzwonilem dopiero jutro bede probowal. bo to sie stalo godzine temu
oki, nie no przepraszam konkretnie Ci nie odpowiem, bo nie mam pojecia, wiem jednak że serwis do tanich w europie nie należy, i do szybko działających rownież nie...
A może miał ktoś podobny problem. I jak to się skończyło bo zależy mi na tej puszce :(
Spróbuj skontaktować się z dwoma użytkownikami:
krzysztof jot - zna tę puszkę jak mało kto
lub
gregoire7 - on też wie na temat D100 bardzo dużo.
krzysztof jot
02-09-2009, 23:16
Spróbuj skontaktować się z dwoma użytkownikami:
krzysztof jot - zna tę puszkę jak mało kto
no tak - ale w PM kolega opisa l inaczej ten problem - że aparat padł podczas odłączania od peceta - co wyglada na zwarcie albo zawieszenie ( ponoc podczas zgrywania zdjec).
Generalnie - tak czy tak - tu już tylko serwic co przy cenach D100 raczej opłacalnym nie bedzie... chyba że zrobić reser i zobaczyc czy wstanie . Jest tam w D100 chyba taki "dynks" do resetu - w nastepnych puszkach juz nie ma takiej mozliwości, a w D100 o ile pamietam jest.