Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Were You Ever Wanted with Kulten
Sebastianito
01-09-2009, 13:22
Witam,
złapałem trochę wolnego czasu i od razu Marcin zadzwonił do Mnie z oczywistym pytaniem: "Jedziemy?". Odpowiedz była tylko jedna...
Niebo na początku nie zapowiadało niczego szczególnego. Nie było ani jednej chmurki, po godzinie... symfonia kolorów i kształtów!
Poziom, pion i bonus.
1)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/09/3877082223_dfa36fb0c8_o-1.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3465/3877082223_dfa36fb0c8_o.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img524.imageshack.us/img524/8905/tobehere.jpg)
Bonus
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img168.imageshack.us/img168/8222/winsnip1.jpg)
Bonus jest to ostatnie zdjęcie z tego dnia. Czekałem na Marcina który gdzieś się tam na dole kręcił. :)
Bartekkw
01-09-2009, 13:26
Fantastyczne kadry i kolorki...Gratuluje
robertost
1. Rewelka, bo niebo...
2. Super kolory, bo kamienie...
malasana
Faktycznie piekne niebo. Bonus odstaje mz od dwoch pierwszych. Wybieram dla siebie poziom, ale i pion jest swietny.
Jedynka jest wysmienita.Piękny kolorek,ładne mleko,jest dobrze.
mnie zachwycają wszystkie... chciałbym takie "odstające" bonusy robić ;)
Podoba mi sie bardzo - bardzo lubię takie kadry szczególnie 1 i 2.
malasana
01-09-2009, 13:51
Pytanie do autora: co ma znaczyc tytul?:) W angielskim nie ma konstrukcji were you ever... jesli juz to: Have you ever been... Nie lapie tytulu, a takie fajne zdjecia;)
Sebastianito
01-09-2009, 14:06
Tytuł jest inspirowany piosenka kapeli Röyksopp. Powiem szczerze, ze nie zastanawiałem się czy jest poprawny czy nie. Po prostu przypasował mi do zdjęcia.
A tu ten utwór do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=FI-bkHiLLIc
malasana
01-09-2009, 14:06
Tytuł jest inspirowany piosenka kapeli Röyksopp. powiem szczerze, ze nie zastanawiałem się czy jest poprawny czy nie. Po prostu przypasował mi do zdjęcia.
A tu ten utwór do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=FI-bkHiLLIc
Ok, dzieki:) Przeslucham w wolnej chwili.
dominikpl72
01-09-2009, 14:39
I think, że Autor pomylił "Were" z "Where".... ale to tylko moje przypuszczenia :) .....
{edit}
Hmmm - zajrzałem na YouTube i tam też jest tak napisane...
Czyli chyba jednak tłumaczenie będzie znaczyło "czy byłeś kiedykolwiek pożądany".....
E tam nie znam się :)
Sebastianito
01-09-2009, 14:49
Pisałem wcześniej ze nie zastanawiałem się nad tytułem, ale chyba na tym forum chodzi o zdjęcia :p
GUINNESSts
01-09-2009, 14:51
Aaaale ekstra!!! Joooo!!! 2-ka wygrywa. 1-ka oczywiscie tez super:)
MadOnion
01-09-2009, 14:51
1 mniam mniam
malasana
01-09-2009, 14:57
Pisałem wcześniej ze nie zastanawiałem się nad tytułem, ale chyba na tym forum chodzi o zdjęcia :p
Popieram w 100 proc!:) I dlatego apeluje o tytuly w naszym pieknym ojczystym jezyku;)
Sebastianito
01-09-2009, 15:00
Kolejny już będzie po polsku.
Dla mnie poziom i bonus, który MZ jest lepszy od nr 2 (tam jakoś za ciężko po prawej w kadrze). :)
Ładnie zrobione. Gratulacje!
kronos28
01-09-2009, 15:12
dwójka dwójkaaaaaa!!! Na papier ale już! Jest świetna.
Proac150
01-09-2009, 15:30
Bardzo się widzi, kolorki, kadry, wykonanie
Sebastianito
01-09-2009, 15:55
Ciesze się, ze wam się tak spodobały!
Piękne fotki - zarówno poziom jak i pion :)
Al Koholik
01-09-2009, 17:05
Dobrze wyszły ci te zdjęcia. Kadrowo i kolorystycznie wszystkie mi się podobają i nie mam uwag.
Piękne fotki Ci wyszły..
PS. a tytuł w aktualnej formie można by przetłumaczyć: Czy byłeś kiedyś poszukiwany z Kultenem? :-D
Pozdrawiam!
Sebastianito
01-09-2009, 18:14
Wiec tytuł zdjęcia w języku ojczystym jest następujący: Czy byłeś kiedyś poszukiwany z Kultenem?
Odpowiedzi proszę udzielć sobie samemu. :)
dwojka, dwojka, dwojka - a zaraz potem jedynka :-D
OMG!!! 1 i 2 pozamiatały. Zbieram szczękę z podłogi!
Sebastianito
01-09-2009, 19:25
No bez jaj chłopaki... takie dobre to to nie jest.
Sylvester
01-09-2009, 20:10
wszysko juz zostalo powiedziane dla mnie 2 cudenko !!!!
skromność schowaj w te swoje skarpetki :D
Cała seria jest niezła a dwójka podoba mi się najbardziej :)
..... kokiet:mrgreen:, .... jest dobre. Wolę poziomy, więc wybieram jedynkę.
Sebastianito
01-09-2009, 21:15
skromność schowaj w te swoje skarpetki :D
hahahahaha... nie schowam. Wiem ze ciągle się uczę i Marcin "Kulten" mnie motywuje.
Ale teraz przyszedł czas na chwile (mała chwile) chwały. Phodomediaworld.com 2 dni temu wybrało mnie na fotografa dnia, a dzisiaj poleca zdjęcie nr 1 z tego watka. Natomiast na czeskiej stronie photoserver.eu jestem po raz kolejny w pierwszej 3! Także z tym zdjęciem!
DZIĘKUJE WSZYSTKIM!
Piotr_ek
01-09-2009, 21:26
Ale teraz przyszedł czas na chwile (mała chwile) chwały. Phodomediaworld.com 2 dni temu wybrało mnie na fotografa dnia, a dzisiaj poleca zdjęcie nr 1 z tego watka. Natomiast na czeskiej stronie photoserver.eu jestem po raz kolejny w pierwszej 3! Także z tym zdjęciem!
łeee jaki chwalipięta :)
ej no... cała masa dobrej roboty :>
Nikonozaur
01-09-2009, 21:47
Pion stawia w pion. Gratuluję międzynarodowych sukcesów.
Eeee.... powaliles mnie na kolana :D Gratulejszyn :D
Dwujeczka wymiata!!!!!!!!!!! Jedynke juz znam ...wiec 2 zrobilo na mnie ogromne wrazenie. Bonus tez swietny!
Pozdro!
Fatamorgana
01-09-2009, 23:05
A właśnie że jest...
Oglądałem bardzo wiele podobnych zdjęć, bo jest to moja ulubiona dziedzina- fotografia nadmorska.
Znam większość fotografii brytyjskich mistrzów krajobrazu nadmorskiego a także wiele amatorskich krajobrazów również prezentujących wysoki poziom i powiem Ci, że Twoje zdjęcia dorzuciłbym do zbiorowego albumu w tej tematyce.
Sporo było wyciągania dołu czy nie?
P.S. Gdzie to w ogóle jest? Południowe wybrzeże czy gdzieś w Sommerset?
Bo na Kornwalię jakos mi za nisko...
Pozdr.
Sebastianito
01-09-2009, 23:06
Podzienkowal wam. A co do Ciebie Klarens to poszedłeś w (nie chce przeklinać ale) w coooooj daleko ze swoimi zdjęciami! W porównaniu z poprzednimi jesteś o mile dalej... a możne to się na priva nadaje....
to ja też dwójkę poproszę :-D pozdrawiam
Sebastianito
01-09-2009, 23:10
A właśnie że jest...
Oglądałem bardzo wiele podobnych zdjęć, bo jest to moja ulubiona dziedzina- fotografia nadmorska.
Znam większość fotografii brytyjskich mistrzów krajobrazu nadmorskiego a także wiele amatorskich krajobrazów również prezentujących wysoki poziom i powiem Ci, że Twoje zdjęcia dorzuciłbym do zbiorowego albumu w tej tematyce.
Sporo było wyciągania dołu czy nie?
P.S. Gdzie to w ogóle jest? Południowe wybrzeże czy gdzieś w Sommerset?
Bo na Kornwalię jakos mi za nisko...
Pozdr.
To jest na poludnoiwym wybrzeżu! okolice Swanage i Kimmeridge... pomiędzy. Z Kultenem do Kornwalii wybieramy się w ten piątek :) <JUPI> a w Sommerset chyba nie ma za bardzo takich miejsc...
Poza tym NIEŹLE mi przysłodziłeś!
A i jeszcze jedno: Kiedyś Kulten powiedział, ze stać mnie na więcej.... a proszę Cie bardzo Marcinku o to dowód! :D
downunder
01-09-2009, 23:15
Przy pierwszych dwóch zdjęciach, bonus dość blado wypada. ;)
Na pocieszenie zdjęcia 1 i 2, lub jak kto woli, 2 i 1 są naprawdę znakomite. :D
GUINNESSts
01-09-2009, 23:16
No i sie cieszymy razem z Toba:)
A Twoje zdjecia to mi sie w ogole ale to w ogole nie podobaja. Same gnioty normalnie;););)
Fatamorgana
01-09-2009, 23:19
Sebastian...
Wybierzcie się na Kornwalię jak będzie po przejściu frontu opadowego lub jak będzie na zmianę deszcz i mocne przejaśnienia.
Wtedy można tam złapać ucztę dla oka.
Objechałem dosłownie całe wybrzeże (95%+) i polecam szczególnie odcinek wybrzeża od St. Ives na pn.wschód. Tam będziesz się mógł powyżywać podobnie jak na poprzednich fotach.
Sebastianito
01-09-2009, 23:43
No i sie cieszymy razem z Toba:)
A Twoje zdjecia to mi sie w ogole ale to w ogole nie podobaja. Same gnioty normalnie;););)
Więcej nie wystawiam... jak mówisz ze same gnioty! Żartuje... ciesze się, ze się podobają...
dobra. koniec cukierków, bo zaczniesz wrzucać jakieś bzdety. Postawiłeś poprzeczkę tak wysoko, że każde gorsze zdjęcie będzie lądowało poniżej parkietu, także staraj się chłopie :) A ten Kulten, to chyba powinien zacząć zarabiać na nauczaniu :)
Piotr_ek
01-09-2009, 23:59
ciesze się, ze się podobają...
Ładną gelaryjkę uchodował Pan sobie na photomediaworld.com... aż się zarejestrowałem z wrażenia :)
A ten Kulten, to chyba powinien zacząć zarabiać na nauczaniu
Kulten żyje z przemytu Kamienia polskiego do UK :)
Sebastianito
02-09-2009, 00:00
Ostatnia rzeczą która zrobię w życiu to zapłacę Kultenowi za naukę... kupie mu krzak jeżyn. Za każdym razem je objada jak jedziemy focic! ;D :d
albo worek ryżu... :D ja od Kultena również dostałem pęczek dobrych rad, za co jestem mu wdzięczny niezmiernie. Taki mentor. Jak również kilku innych z tego forum - z pewnością wiedzą, o kogo chosi :)
Bardzo dobre ujęcia... W mojej ocenie, kolejność jaką wybrałeś, jest odpowiednia...
T_P_
Piękne niebo trafiliście, bardzo dobre zdjecia, jak zwykle ;)
Sebastianito
02-09-2009, 16:36
Jeszcze raz dziekuje wszystkim.
Dodam tylko, ze podczas robienia tych zdjec mialem juz obowie na nogach :p
Cukierasy zwłaszcza dwa pierwsze :)
borregaard
02-09-2009, 18:29
Jedynka lepiej zrobiona.Ładny kolor.Trójka tu nie pasuje....
Jedno słowo się nasuwa - rewelacja... :)