Zobacz pełną wersję : D300. Nie działa tryb Lv.
Witam.
Jak w temacie. Po przestawieniu pokrętła na tryb Lv, na wyświetlaczu widać tylko ciemność. Czy trzeba coś ustawić jeszcze w menu, aby działał podgląd na żywo, czy też mam uwaloną tę funkcję (której zresztą i tak nigdy nie używam, no ale skoro jest, to powinna działać!).
Ten Lv w d300 jest całkowicie do bani, oszczędź sobie nerwów i zapomnij o tym...
Pewnie tak zrobię, po tym jak czytałem o serwisie Nikona. Choć z drugiej strony, aparat jest nowy a już coś nie działa. Trochę mnie to gryzie.
Marcin_krk
31-08-2009, 20:26
Po przestawieniu pokrętła na tryb Lv, na wyświetlaczu widać tylko ciemność. Czy trzeba coś ustawić jeszcze w menu, aby działał podgląd na żywo, czy też mam uwaloną tę funkcję (której zresztą i tak nigdy nie używam, no ale skoro jest, to powinna działać!).
Glupie pytanie ale czy nacisnales guzik wyzwalacza aby aktywowac lv? Samo przestawienia pokretla go nie uruchamia.
Ten Lv w d300 jest całkowicie do bani
Po czym wnosisz? W niektorych sytuacjach, np aparat blisko ziemii, pomaga w kadrowaniu.
Tryb lv jest do bani? U mnie działa poprawnie...
Nie działa nawet, gdy nacisnę spust migawki do połowy.
Może jednak przeczytaj instrukcję. UWAŻNIE.
To wciśnij go do końca.
Marcin_krk
31-08-2009, 20:39
I nie zadziala. Dlaczego nie sprobujesz wcisnac do konca?
Rzeczywiście, mój błąd. Przepraszam. Nie doczytałem tego w instrukcji. Aparat mam dopiero kilka dni, a od paru godzin mam dopiero obiektyw i na dobrą sprawę dopiero teraz mogę go przetestować. Instrukcję czytam, słowo honoru, ale nie zdążyłem jeszcze przeczytać wszystkich niemal pół tysiąca stron.
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Moderatora proszę o pokutę ;)
Napisz tu 100x:
Przed zadaniem pytania na forum przeczytam instrukcję :wink:
Rzeczywiście, mój błąd. Przepraszam. Nie doczytałem tego w instrukcji. Aparat mam dopiero kilka dni, a od paru godzin mam dopiero obiektyw i na dobrą sprawę dopiero teraz mogę go przetestować. Instrukcję czytam, słowo honoru, ale nie zdążyłem jeszcze przeczytać wszystkich niemal pół tysiąca stron.
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.
Moderatora proszę o pokutę ;)
100 batów, wyrywanie paznokci, wyłupienie oczek, łamanie kołem, wbijanie na pal... Kolejność dowolna ;)
Napisz tu 100x:
Przed zadaniem pytania na forum przeczytam instrukcję :wink:
Ale bez Kopiuj-Wklej :mrgreen:
@ Jacek_Z
Po stokroć obiecuję, że przeczytam dokładnie całą instrukcję ;)
@elfi
Na samą myśl bolą mnie nogi. Swoją drogą nie czytaj więcej książek które czytasz, lub nie oglądaj tychże filmów :D
Jeśli mogę, to poproszę uprzejmię o zamknięcie tego tematu, lub nawet o przeniesienie go do kosza.
Miłego wieczoru wszystkim.