Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tyniec... pierwsze podejście...
Zapraszam...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img33.imageshack.us/img33/2848/76699412.jpg)
W porownaniu do twoich wczesniejszych prac to ta....jest bardzo dobra.....
Ludzie troche rad!!!! Czlowiek sie uczy!
borregaard
31-08-2009, 07:31
Ja nie mam poważniejszych zastrzeżeń,nie jest żle.Może tylko deko ostrzej,ale nieznacznie.Deko wyłazi niebieski na krawędzi drzew...aberracja...? czy nasycenie..?
dziękuje... porównałem z obrazem wyjściowym i chyba jednak aberracja
Lubię to miejsce:) Ładnie go pokazałeś. Jednocześnie sprowokowałeś do odkopania własnych ujęć Tyńca...
Jedyną wadą jest to że dystorsja lekko pochyla lewą wieżę. Ale to łatwo można skorygować.
Sowulus12
31-08-2009, 09:13
ładne światełko - nie mam uwag
Marcin T
31-08-2009, 09:20
Nie byłem tam nigdy ale brakuje mi jakoś lewej strony na rzecz prawej... :)
Przy szerokim kącie trzeba uważać aby nie zrąbać perspektywy trzymając obiektyw nierówno. Tu widać choćby po wieżach, że zadarłeś szkło do góry i co nieco krzywawo jest.
Sebastianito
31-08-2009, 10:03
Moim zdaniem jest dobrze nawet bardzo. Podoba mi się odbicie w wodzie. Widziałem mnóstwo zdjęć z tego miejsca i powiem ze to nie jest złe!
kadr całkiem spoko - ale ostrość ci dziwnie wyszła, podobny efekt mam jak używam kita 18-55 - tam w 3 fotkach na 5 ostrość wygląda właśnie tak.
dziękuje... jestem mile zaskoczony tymi opiniami... z samych zdjęć wyjściowych (powyższe składne jest z 3 pionów) jednak byłem średnio zadowolony... była to moja pierwsza foto-wizyta w Tyńcu i mam nadzieję, że po wzięciu pod uwagę Waszych opinii następnym razem będzie lepiej...
jedno jest pewne - za mocno wyciągnąłeś cienie. na tą porę dnia są nienaturalne i akurat mnie razi to w oczy. widać to również na sitowiu w dole zdjęcia. Wokół niego powstały jasne obwódki na wodzie, która wyszła najmniej korzystnie przy wyciąganiu cieni.
tyle marudzenia. kadr mi się podoba, światło miałeś fajne
Proac150
31-08-2009, 12:03
Bez wnikania w szczegóły jest dobrze.