Zobacz pełną wersję : Wybór plecaka - sklep
Hej.
Szukam plecaka na swoje zabawki. Oglądam obrazki i specyfikacje na stronach, jednak ja tak mam, że muszę sobie taki sprzęt podotykać, przymierzyć itd..
Stąd pytanie - czy znacie jakiś sklep w Warszawie, gdzie jest duży wybór właśnie plecaków, gdzie mógłbym sobie poprzebierać?
Swoją drogą - może macie jakieś sugestie - co warto wybrać. Do zestawu w stopce dojdzie jeszcze Tokina 12-24 i sigma 70-300.
Pozdrawiam
Piotrek
marszull
30-08-2009, 10:15
Ja jak zawsze polecam torbylowepro.pl Mila obsluga i bardzo duzo towaru, chocizaz wiekszosc jednej firmy. Dwa razy wpadalem tam z zabawkamii dotykalem,przymierzalem, macalem..... :-) Bardzo mile wrazenia.
Proponowałbym ci wybrać się dziś na giełdę.
Masz tam dużo plecaków, nie tylko Lowepro, ale także Naneu (o co ciężko w Warszawie wbrew pozorom) i kiedyś widziałem jakieś Tamracki.
Tę w stodole?
to ona jeszcze funkcjonuje? :-)
Giełda w Stodole funkcjonuje cały czas.
Co do sklepów, to może jeszcze Jabba Foto i sklep Torbyfoto mają dość szeroki asortyment.
Niedawno tez przeraialem ten temat. Gdzies w domu kurzy sie lowepro, dwie katy, delseya oddalem koledze - wszystkie fotograficzne. I w zeszlym tygodniu kupilem fajny "cywilny" plecak w jednym ze sklepow w galerii handlowej. Do srodka wsadzilem pokrowiec od tele i flesza, a aparat ze standardowym zoomem pomiedzy. Na zewnatrz nie widac, ze to fotograficzne. W razie potrzeby bardziej mobilnej pracy, moge wyciagnac pokrowce i przypiac do paska. Polecam.
Jeśli chodzi o cywilne plecaki, to osobiście polecam serię Naneu Military Ops (Naneu Pro Alpha, Bravo, Sahara).
Miałem Alphę i plecak był naprawdę świetny, nie rzucał się w oczy, wygląda jak zwykły plecak, a sprzęt był umieszczony od strony pleców, co było fajnym pomysłem.
Do tego dużo miejsca na inne szpargały.
Teraz mam Naneu Pro Saharę 217F.
Jest to plecak wielki, ale też nie wygląda jak plecak foto.
Szczerze polecam!
Co do poszukiwań plecaka, jest też na Głębockiej fotoklik.
Tyle, że tam mają tylko Lowepro.
OK. Ale mi chodzilo o jeszcze bardziej cywilny.
Taki, ze gdy zobaczyla go zona, powiedziala - Jak do szkoly :D
ja jutro jadę właśnie do .torbylowepro.pl
a w sprawie giełdy foto to funkcjonuje cały czas ale to już mikrus przy tym co było 2 lata temu - teraz czasami ciężko co wybrać już nawet starzy stali sprzedawcy rezygnują z parteru :/ a sprzęt M42 i nikkory manualne mieli czasem których dostać można tylko czasami na ebayu.. giełdy foto już nie polecam bo szkoda wydawać 5(?)zł na bilet
O!
A ja właśnie zdążyłem wrócić z giełdy. Wybór padł na slingshot'a lowerpro, choć poważnie myślałem też właśnie o naneu. Problem z naneu jest taki, że ma mniejszy przedział na zabawki, większy na inne pierdółki i ogólnie jest dość duży (co mi średnio odpowiada). Pan który sprzedawał plecaki naneu to taki sprzedawca starej daty - przemiły człowiek :-) niestety, nie kupiłem u niego..
Inna rzecz - na tej giełdzie czułem się jak w sklepie z zabawkami :-)) tyle d3 na raz nigdy wcześniej nie widziałem ;-)
O!
A ja właśnie zdążyłem wrócić z giełdy. Wybór padł na slingshot'a lowerpro, choć poważnie myślałem też właśnie o naneu. Problem z naneu jest taki, że ma mniejszy przedział na zabawki, większy na inne pierdółki i ogólnie jest dość duży (co mi średnio odpowiada). Pan który sprzedawał plecaki naneu to taki sprzedawca starej daty - przemiły człowiek :-) niestety, nie kupiłem u niego..
Inna rzecz - na tej giełdzie czułem się jak w sklepie z zabawkami :-)) tyle d3 na raz nigdy wcześniej nie widziałem ;-)
no może dla tych co są bardzo żadko tam albo pierwszy raz to może się podobać... mi już się tam nie podoba bo mi się smutno robi jak tam kiedyś było 500% więcej zajętego miejsca... całe 1 piętro + wszystkie korytarze...
no ale fakt faktem kupiłem tam swojego tamrona i puszkę za 200zł taniej niż było najtaniej na necie/allegro.. bo da radę się potargować.
O!
A którego Slingshoota kupiłeś?
100, 200, 300?
Co do Naneu, to prawda, jest tam dużo miejsca na dodatki, co mi akurat odpowiadało.
Ale do tego, co masz w stopce Naneu Pro Alpha to nawet za dużo.
Co do samej giełdy, to prawda.
Powoli, powoli umiera.
Też pamiętam, jak byłem tam pierwszy raz.
Cała wypełniona po brzegi ludźmi ze sprzętem.
Od samego wejścia już stali i coś tam wtykali.
Parter zawsze należał do sklepów, a drugie dla tych, którzy chcą się pozbyć pozostałości.
Teraz opłacalność giełdy jest kwestią dyskusyjną.
5 zł za wejściówkę, to niejednokrotnie koszty wysyłki ze sklepu internetowego, a kupując przez net, masz pewność, że towar jest.
Kiedyś właśnie szukałem pana, który handlował plecakami Naneu, stał zawsze pod schodami przy scenie.
Byłem dwa razy z rzędu i go nie było.
W końcu zrezygnowałem.
Reasumując - jeśli nie szukasz obiektywu do Zenita, starego aparatu M42, powiększalnika, czy chemii foto, to daj sobie spokój z giełdą.
Przynajmniej ja tak uważam.
Reasumując - jeśli nie szukasz obiektywu do Zenita, starego aparatu M42, powiększalnika, czy chemii foto, to daj sobie spokój z giełdą.
Przynajmniej ja tak uważam.
znam jednego który kiedyś był na górze a teraz jest na głównej "hali". Od paru lat tam sprzedaje, można czasem ładnie u Niego wynegocjować cenę mimo że ma często najtaniej i tak :]
do tego może załatwić niemal wszystko na zamówienie. raz widziałem starą mamiyę średnioformatową z 2 obiektywami lustrzanymi za mniej niż 1000zł bo 1 klient + znajomy ^^"
Kupiłem slingshota 200. Trzysetka wydawała mi sie już za duża. Poza tym, za cenę niższą niż trzysetki był plecak właśnie naneu - typowe foto, czyli cały z przegródkami, więcej miejsca na sprzęt, i jeszcze uchwyt na statyw.
Tak więc - ze slingshot'a się cieszę, bo do łażenia po mieście jest super. Po naneu się wybiorę przed wyjazdem w góry - wtedy miejsce na kurtkę się zdecydowanie bardziej przyda - teraz nosiłbym tylko powietrze..
A co do samej giełdy byłem tam pierwszy raz i trochę zrobiła wrażenie. Faktycznie, sprzedawców nie było zbyt wielu, ale cóż...
Swoją drogą - warto tam wpadać w poszukiwaniu używanych szkieł? Ceny są porównywalne z allegro?
Nie, nie warto.
Tam nie ma używanych szkieł (no, chyba, że do Zenith'a).
Tam wystawiają się firmy, które zazwyczaj mają swoje sklepy internetowe, albo sprzedają na allegro.
Jednym z nich jest Inter Foto (chyba tak się to pisało), oni sprzedają używany sprzęt.